Vanuit ons opleidingscentrum in Weesp organiseren wij vakinhoudelijke trainingen over photovoltaische zonne-energie (PV), om u de know-how te bieden waarmee u zich op deze markt kunt onderscheiden. Om onafhankelijkheid van onze trainingen te waarborgen, verzorgt Switch2Solar de inhoud de cursussen.

De kern van ons opleidingsaanbod is de opleiding tot “Solar-Specialist”.

Als “Solar-Specialist” ben je een professional die beschikt over gedegen kennis met betrekking tot de economische, technische en praktische aspecten van zonne-energie. Daarnaast ben je volledig op de hoogte van de mondiale energieproblematiek en de ontwikkelingen in de solarbranche. Van een “Solar Specialist” mag verwacht worden dat hij / zij goed onderbouwde adviezen geeft, in staat is de kwaliteit van systeemcomponenten op waarde te beoordelen en hoogwaardige systemen ontwerpt.’

Diploma & Registratie

De opleiding bestaat uit de modules “Solar-Allround”, “Solar-Economics” en “Solar-Design” en wordt afgerond met een examen. Met het diploma wordt u als Solar-Specialist geregistreerd op de website www.solar-specialist.nl. De modules en het examen kunnen ook als losse onderdelen worden afgenomen. Naast deze opleiding bieden wij cursussen en trainingen die u helpen om succesvol op de zonne-energiemarkt te zijn. Indien u het examen “zonne-energiesystemen” van het CITO / ISSO wilt doen, kunt u als voorbereiding bij ons de cursussen “Solar-Allround” en “Solar-Design” volgen.

opleiding zonnepanelen

Opleidingen:

  • Wij leren u niet alleen hoe het moet, maar vooral hoe u zich kunt onderscheiden!
  • Persoonlijke aandacht (max. 10 deelnemers per opleiding)
  • Trainers met veel praktijkervaring en passie voor het vak
  • Opleidingen zijn vanuit technisch, economisch, commercieel en praktisch perspectief geschreven
  • Bij de opleidingen ontvangt u een reader waarin de lesstof goed staat uitgelegd
  • Het S2S diploma “Solar-Specialist” is de hoogste standaard in de markt
  • U ontvangt voor al onze opleidingen een certificaat