AUO (BenQ Solar)

Innovatieve zonne-energie producten van top kwaliteit.

AUO (BenQ Solar) is een toonaangevende fabrikant van zonnepanelen, en onderdeel van de wereldwijde beursgenoteerde producent van TFT-LCD: ‘AU Optronics Corporation’. BenQ Solar – AUO is gespecialiseerd in zonne-energieoplossingen met een hoog rendement voor zowel de residentiële-, commerciële- als utiliteitsmarkt.

AUO – kwaliteit & betrouwbaarheid!

AUO maakt optimaal gebruik van alle kennis en productietechnieken bij AU Optronics en produceert zo innovatieve zonne-energieproducten van top kwaliteit en met een zeer hoge efficiëntie. Het bedrijf heeft het grootste deel van de productieketen in eigen hand, van polysilicon, ingot en wafer tot PV-cellen, PV-panelen en complete PV-systemen. Met deze verticale integratie heeft AUO ook het hele kwaliteitstraject in eigen hand en de producten worden dan ook in alle stadia uitgebreid getest. AUO producten voldoen aan de internationaal erkende normen, met inbegrip van JET, JPEC, IEC, UL, MCS en CEC.

Tenslotte is AUO ook een zeer maatschappelijk verantwoorde ondernemingen binnen de solar sector. Zo verkreeg ze in 2010 als eerste ter wereld de “PAS2050 Carbon Footprint verificatie’ voor een PV paneel, is het bedrijf sinds 2011 lid van de Europese PV Cycle Associatie en voldoet het bedrijf aan de RoHS wetgeving.

Waarom AUO:

 • Kwaliteit en betrouwbaarheid:
  AUO producten zijn getest op prestaties en levensduur in eigen state-of-the-art laboratoria. Deze testen waarborgen de integriteit van lange termijn garanties
 • Wereldwijde certificaten:
  AUO producten hebben internationale certificaten ontvangen – IEC 61215,IEC 61730, UL 1703, CEC, MCS, and JET – om overal ter wereld gebruikt te kunnen worden.
 • Wereldwijd Netwerk:
  Met fabrieken en kantoren verspreid over Europa, U.S.A., Azië en Oceanië biedt AUO een wereldwijd netwerk en locale ondersteuning aan. Voor ondersteuning in Nederland heeft AUO een servicepunt in Amsterdam.

MEER WETEN OVER DE NAAMSVERANDERING VAN BENQ NAAR AUO?

GOED NIEUWS!

Verbeterde garantievoorwaarden AUO/BenQ:

De AU Optronics garantievoorwaarden voor het volledige productgamma zijn verbeterd. Per 1 mei 2017 is de productgarantie voor de Sunforte PM096B00 en PM096BW0 verhoogt naar 25 jaar, de productgarantie voor de SunVivo PM060MW2 en PM060MB2 naar 15 jaar, en de productgarantie voor de SunPrimo SunPrimo PM060PW1 naar 12 jaar!

Download de garantiecertificaten.

Vele nieuwe producteigenschappen:
Naast deze fantastische garanties zullen alle AUO/BenQ modules in de aankomende maanden ook worden uitgerust met een aantal mooie nieuwe eigenschappen, waaronder:

 • Originele MC4 connectoren op alle modules (behalve op de PM096BW0)
 • Potting junction box om de betrouwbaarheid van de junction box te verbeteren en 1500V te bereiken
  Een potting junction box is een junctionbox welke volledig wordt gevuld met opvulmiddel zodat er geen water naar binnen kan en de electronica niet kan worden aangetast door vocht.
 • Cellen met 5 busbars om de energie- en energieproductie te verhogen
 • Optionele 1,2 meter kabels voor projecten

En daarnaast..
Naast de verhoogde productgaranties en de verbeterde producteigenschappen presteren de zonnepanelen van AUO/BenQ ook uitstekend in een aan zeer belangrijke zonnepanelen prestatietesten:

 • PID Test – degradatie cellen minder dan 1%
  Bij de Potential Induced Degradation (PID) test worden zonnepanelen 1000 uur lang onder een hoge negatieve spanning gezet. De zonnepanelen moeten na deze test nog minimaal 95% van de werking hebben. Bij AUO/BenQ bedroeg de degradatie van de cellen minder dan 1%.
 • LID Test – degradatie cellen minder dan 2%
  Bij de Light Induced Degradation (LID) test wordt er getest hoeveel het zonnepaneel degradeert in de eerste uren dat het paneel in de zon ligt. Elk zonnepaneel degradeert in de eerste uren. Bij de SunPrimo en de SunVivo bedroeg degradatie van de cellen minder dan 2%.

Kortom, een zekere keuze, zonder risico’s!

Nu tijdelijk de BenQ / AUO Sunforte 327, 330 & 335 Wp zeer scherp geprijsd!

Solarclarity heeft een hele mooie zomeractie! Nu tijdelijk alle Sunforte zonnepanelen 327, 330 en 335Wp extra scherp geprijsd.

Ga naar ons klantportal en profiteer direct!

Over BenQ (AUO)

BenQ Solar – AUO is net als LG Solar een wereldwijd toonaangevende fabrikant van zonnepanelen. Het bedrijf is onderdeel van de wereldwijde beursgenoteerde producent van TFT-LCD: ‘AU Optronics Corporation’. BenQ Solar producten voldoen aan de internationaal erkende normen, met inbegrip van JET, JPEC, IEC, UL, MCS en CEC. Tenslotte is BenQ Solar ook een zeer maatschappelijk verantwoorde ondernemingen binnen de solar sector. Zo verkreeg ze in 2010 als eerste ter wereld de “PAS2050 Carbon Footprint verificatie’ voor een PV paneel, is het bedrijf sinds 2011 lid van de Europese PV Cycle Associatie en voldoet het bedrijf aan de RoHS wetgeving.

Over Sunforte

De BenQ Sunforte is met zijn 5 inch back contact cellen een zeer mooi paneel met zwart frame.Bovendien heeft het een productgarantie van maar liefst 25 jaar. De 327Wp komt onder merknaam: AUO, de 330Wp en de 335Wp komen onder de merknaam: BenQ. Zie datasheets onderstaand.

Datasheets:
Datasheet AUO 327Wp
Datasheet BenQ 330 – 335Wp

ACTIEVOORWAARDEN

 • Actieprijzen zijn geldig vanaf 14-07-2017
 • Actie geldt zolang de voorraad strekt
 • Prijzen per Wp, netto, Ex-BTW, Ex-Works.
 • De algemene voorwaarden van Solarclarity zijn van toepassing.

Onderstaand vindt u alle datasheets, brochures,
installatiehandleidingen en certificaten van BenQ Solar. Kunt u niet vinden wat u zoekt?
Neem contact met ons op via marketing@solarclarity.nl.

BCRG LIJST:

De zonnepanelen van BenQ Solar/ AUO zijn opgenomen in de kwaliteitsverklaring van BCRG. Bureau CRG publiceert de gecontroleerde gelijkwaardigheidsverklaringen van producten of systemen die in de bouw- of installatiesector worden toegepast.

DOWNLOAD BCRG KWALITEITSVERKLARING:

BenQ Solar Introductie

BCRG LIJST:

De zonnepanelen van BenQ Solar/ AUO zijn opgenomen in de kwaliteitsverklaring van BCRG. Bureau CRG publiceert de gecontroleerde gelijkwaardigheidsverklaringen van producten of systemen die in de bouw- of installatiesector worden toegepast.

DOWNLOAD BCRG KWALITEITSVERKLARING: