BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER

Consultative Sales voor scale-up in de duurzame energiemarkt

OVER SOLARCLARITY

Solarclarity B.V. (onderdeel van de Solarclarity Group) is een ambitieuze, snelgroeiende, internationale groothandel voor complete zonne-energie systemen. De onderneming heeft sterke digitale en internationale ambities en bevindt zich in een zeer competitieve en innovatieve markt. Vanuit het eigen distributiecentrum in de regio Amsterdam levert Solarclarity zonnepanelen, omvormers, batterijen, energiemanagement- en monitoringssystemen aan installateurs in de Benelux. Het doel is het maximaal ontzorgen van klanten door het totale inkoop- en logistiekproces van PV-materialen uit handen te nemen en door een zo compleet mogelijk assortiment o.a. middels e-commerce aan te bieden. Om klanten maximaal te ondersteunen, biedt de Solarclarity Academy producttrainingen en opleidingen. Het Energy Management Experience Center ontwikkelt en test energiemanagement toepassingen. Om verdere groei te realiseren bij grote en complexe klanten in nieuwe markten, zoeken wij voor Solarclarity een

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de grote accounts; spelers in de Benelux bijvoorbeeld op het gebied van energie, bouw of inkoop-corporaties. Deze complexe key accounts moet je doorgronden, ontwikkelen en adviseren over o.a. projectfinanciering, turnkey realisatie en energiemanagement. Je bent de verbindende schakel om klanten zo professioneel mogelijk te ondersteunen. Jouw taken:

 • Signaleren van markttrends en -kansen en het ontwikkelen van product marktcombinaties
 • Het opstellen van verkoop- en accountplannen
 • Het proactief benaderen van relevante marktpartijen
 • Onderhandelen met multidisciplinaire DMU’s
 • Het geven van projectgebonden advies, het begeleiden tot de daadwerkelijke aankoop en actief in de after sales
 • Samenwerken in een verkoopteam met vier directe collega’s en internal sales, marketing, inkoop en productmanagement.
 • Je rapporteert aan de Commercial Director.

IETS VOOR JOU?

Wil jij jouw duurzame ambities realiseren? Solliciteer dan via www.mercuriurval.nl. De vacature vind je met de zoekterm ‘Solarclarity’. Bel voor meer informatie met Giny Oosthoek of Sandra van der Zijpp, consultants bij Mercuri Urval, tel. 033 – 450 14 00. Zie ook www.solarclarity.nl.

ONTMOET JE COLLEGA'S

NEEM CONTACT OP

Vragen over deze vacature?
hr@solarclarity.nl

SOLLICITEER DIRECT

DEEL DEZE VACATURE

[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]

WIJ ZOEKEN

Wij zoeken een ondernemende relatiebouwer met een sterke commerciële focus. Een salesprofessional die ervaring heeft in adviserend verkopen en een eigentijdse inbreng presenteert. Een teamspeler die zorgt voor een goed geïnformeerde markt en marktkansen vertaalt naar opdrachten. Jouw profiel:

 • Hbo-opleiding in een commerciële richting.
 • Minimaal drie jaar ervaring in een (technisch) commerciële buitendienst functie, bij voorkeur in B2B omgeving.
 • Ervaring met adviserend verkopen en projectmanagement.
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Bij voorkeur wonend centraal in Nederland of regio Amsterdam.

SOLARCLARITY

Solarclarity biedt een uitdagende functie met veel autonomie en kansen om je te bewijzen in een  dynamische markt. Een functie bij een jong, snelgroeiend en ambitieus bedrijf. Maatschappelijke relevantie, aanjager van de duurzame energietransitie. Een stimulerende werkomgeving bij een innovatieve scale-up.