SOLARCLARITY EMEC

ENERGY MANAGEMENT EXPERIENCE CENTER

VOOR 2020 ZIEN WE HET ECONOMISCHE EINDE VAN FOSSIELE ENERGIE – P.J. Desmet

Door de wereldwijde razendsnelle uitrol van zonnestroom ontstaat een steeds urgentere behoefte om zonne-energie, als onvoorspelbare energiebron, goed in onze strak georganiseerde elektriciteitsvoorziening te integreren. Zonne-energie is immers per definitie onvoorspelbaar, terwijl elektriciteit op het net juist volledig voorspelbaar moet zijn. Energiemanagement is hét sluitstuk van de puzzel die de zon nodig heeft om onze grootste energiebron te worden.

In Solarclarity’s EMEC worden systemen ontwikkeld, getest en toegepast die deze onmisbare schakel tussen productie en verbruik van elektriciteit kunnen vormen. Load-shifting & peak-shaving door middel van batterijen; vraagsturing van grote verbruikers; handel op de energiemarkten en zelfs peer to peer transacties zijn mogelijk en laten zien hoe zonnestroom nieuwe businessmodellen creëert die de energiemarkt drastisch zullen veranderen. Niet in een verre, maar in een zeer nabije toekomst.

ELK KWARTAAL HET ENERGIE CAFE IN HET EMEC

VOLGENDE EDITIE IS OP: 30 januari (19.30-21.30)

GRAND OPENING ENERGY MANAGEMENT EXPERIENCE CENTER - 23 JUNI 2017

IN DE MEDIA

PV Magazine

Dutch firm Solarclarity opens Energy Management Experience Centre

With the solar energy sector 2.0. in its sight, the Dutch PV distributer’s Energy Management Experience Centre will seek to offer energy management solutions to balance out electricity generation and consumption.

Solar Magazine

Energy Management Experience Center (EMEC) Solarclarity geopend

Met een mini-conferentie en openingshandeling door Jan Vos (ex-Kamerlid PvdA) en Liesbeth van Tongeren (Kamerlid GroenLinks) heeft Solarclarity zijn Energy Management Experience Center in gebruik genomen.

Solar Magazine

Solarclarity opent Energy Management Experience Center

Solarclarity opent op 23 juni officieel zijn Energy Management Experience Center (EMEC). In Solarclarity’s EMEC worden systemen ontwikkeld, getest en toegepast ‘de schakel tussen productie en verbruik vormen’.

Doe Maar Duurzaam

18 juni 2017
RTL Z

Zonne-energie in Nederland is volop in ontwikkeling. In 2016 zijn er dan ook ruim 2 miljoen zonnepanelen geïnstalleerd. Uit de panelen is er echter veel meer te halen dan wat er nu gebeurd. Hoe dit gedaan kan worden, legt Peter Desmet van Solarclarity uit in Doe Maar Duurzaam.

BEZOEK HET EMEC

Het Solarclarity EMEC is op werkdagen geopend van 9:00 tot 17:00 uur. Wij vragen u een afspraak te maken via onderstaand contactformulier alvorens u het EMEC komt bezoeken.
De ruimte is geschikt voor groepen tot 75 personen.

Ook organisaties die een technologische bijdrage willen leveren, demonstreren of testen worden van harte uitgenodigd contact op te nemen.

AFSPRAAK MAKEN:

Een afspraak maken om het EMEC te bezoekenContact omdat ik een vraag heb over het EMECEen inspirerende locatie voor mijn event