SOLARCLARITY EMEC

ENERGY MANAGEMENT EXPERIENCE CENTER

IN 2025 IS ZONNESTROOM DE TWEEDE GROOTSTE BRON IN HET ELEKTRICITEITSSYSTEEM. – P.J. Desmet

Door de wereldwijde razendsnelle uitrol van zonnestroom ontstaat een steeds urgentere behoefte om zonne-energie, als onvoorspelbare energiebron, goed in onze strak georganiseerde elektriciteitsvoorziening te integreren. Zonne-energie is immers per definitie onvoorspelbaar, terwijl elektriciteit op het net juist volledig voorspelbaar moet zijn. Energiemanagement is hét sluitstuk van de puzzel die de zon nodig heeft om onze grootste energiebron te worden.

In Solarclarity’s EMEC worden systemen ontwikkeld, getest en toegepast die deze onmisbare schakel tussen productie en verbruik van elektriciteit kunnen vormen. Load-shifting & peak-shaving door middel van batterijen; vraagsturing van grote verbruikers; handel op de energiemarkten en zelfs peer to peer transacties zijn mogelijk en laten zien hoe zonnestroom nieuwe businessmodellen creëert die de energiemarkt drastisch zullen veranderen. Niet in een verre, maar in een zeer nabije toekomst.

HET ENERGIE CAFE IN HET EMEC

VOLGENDE EDITIE IS IN 2021 (19.30-21.30)

BEZOEK HET EMEC

Het Solarclarity EMEC is op werkdagen geopend van 9:00 tot 17:00 uur. Wij vragen u een afspraak te maken via onderstaand contactformulier alvorens u het EMEC komt bezoeken.
De ruimte is geschikt voor groepen tot 75 personen.

Ook organisaties die een technologische bijdrage willen leveren, demonstreren of testen worden van harte uitgenodigd contact op te nemen.

AFSPRAAK MAKEN:

    Een afspraak maken om het EMEC te bezoekenContact omdat ik een vraag heb over het EMECEen inspirerende locatie voor mijn event