OVER ENPHASE

Micro-omvormers zijn een uitkomst voor daken met schaduw en maken een PV-systeem veilig door de lage DC-spanning.

Het Amerikaanse bedrijf Enphase is de beursgenoteerde wereldmarktleider in micro-omvormers.

Hun micro-omvormers hebben meer dan een miljoen testuren ondergaan en hebben een zeer lage failure rate van 0,051%.

Solarclarity levert de twee nieuwste modellen: de IQ7+ en IQ7A, beide met 25 jaar garantie.

BESTE MICRO-OMVORMERMERK

Meer dan een miljoen testuren

Beursgenoteerde wereldmarktleider

Zeer lage failure rate van 0,051%

IDEAAL VOOR DAKEN MET SCHADUW

Elk paneel presteert optimaal

Hoge opbrengst

MAKKELIJK EN SNEL TE INSTALLEREN

Lichtgewicht (1.08 kilo)

Eenvoudige installatie met een lichte tweedraadskabel

VEILIG

Maximaal 60 Volt DC stroom

Minimale kans op vlambogen

Dubbel geïsoleerde behuizing klasse 2

MICRO-OMVORMERS VERSUS STRINGOMVORMERS

De omvormer is het hart van het PV-systeem dat de door de zonnepanelen opgewekte zonnestroom omzet naar 230 Volt netstroom. Enphase biedt geen centrale, grote omvormer maar micro-omvormers, die je direct op het paneel aansluit en die per paneel de stroom direct omvormen van gelijkstroom naar wisselstroom.

Bekijk de video voor een toelichting.

DE VOORDELEN VAN MICRO’S

Micro-omvormers bieden twee voordelen ten opzichte van reguliere stringomvormers.

  • Hogere opbrengst bij schaduw

    Doordat elk paneel individueel op een micro-omvormer word aangesloten kunnen panelen elkaar niet negatief beïnvloeden. Bij een traditionele stringomvormer zijn de panelen met elkaar verbonden in serie waardoor als er een paneel slecht presteert (bijvoorbeeld bij schaduw), alle panelen slecht presteren. Dit betekent een hogere opbrengst bij schaduw.

  • Meer veiligheid

    Daarnaast is het systeem veilig. Omdat ieder paneel individueel aangesloten is op een micro zijn er ook geen gevaarlijke hoge DC-spanningen op de bekabeling. Dat maakt het veilig om te installeren. Ook is de kans op vlambogen kleiner omdat de maximaal 60 Volt DC stroom op het dak die direct wordt omgezet in AC.

OVER DE  IQ7+ EN DE IQ7A

Solarclarity biedt de twee nieuwste modellen micro-omvormers van Enphase: de IQ7+ en IQ7A, beide van de zevende generatie. Op beide producten zit 25 jaar garantie.

Naast de  micro-omvormers bestaat het Enphase-systeem uit een datalogger en een app. De PV-systeemeigenaar kan via de datalogger en de app elke omvormer individueel uitlezen en de realtime opbrengst monitoren.

DATASHEETS, BROCHURES, CERTIFICATEN & MEER

WAAROM ENPHASE?

Micro-omvormers zijn net als optimizers een gewild product in de residentiële markt. In Nederland en België zijn veel relatief kleine daken met schaduwwerking door dakkapellen en schoorstenen waar micro-omvormers een uitkomst kunnen bieden. Daarbij is Enphase het meest gevraagde en meest bekende micro-merk. Het merk past goed binnen de bedrijfsfilosofie van Solarclarity: ‘Solar made simple”. Het product is eenvoudig en veilig te installeren.

OVER HET BEDRIJF ENPHASE

Enphase is een beursgenoteerd (NASDAQ; ENPH) Amerikaans bedrijf uit Silicon Valley en wereldmarktleider in micro-omvormers. Hun producten worden verkocht in 130 landen, het bedrijf bestaat sinds 2006 en heeft vestigingen in 22 landen. Wereldwijd zijn er meer dan 1,1 miljoen Enphase-systemen geïnstalleerd.

Enphase zet groots in op kwaliteit en productontwikkeling. De micro-omvormers hebben meer dan een miljoen testuren ondergaan en kennen een zeer lage failure rate van 0,051%. Enphase bezit meer dan 300 patenten, de IQ7+ en IQ7A zijn de zevende generatie van het product.