ESDEC

Efficiënt installeren met ESDEC

In 2004 is Esdec opgericht en sindsdien heeft Esdec wereldwijd meer dan 4.000.000 zonnepanelen met een gezamenlijk vermogen van >1GWp op ClickFit en FlatFix geïnstalleerd. Esdec levert professionele montagesystemen voor zonnepanelen op daken onder de namen Clickfit en FlatFix en is één van de grootste Nederlandse producenten van montagesystemen. In 2017 heeft Esdec het nieuwe montagesysteem Clicktfit Evo gelanceerd. Het montagesysteem bestaat uit 4 componenten waarmee u alle gangbare zonnepanelen op elk pannendak kunt monteren.

Esdec BV ontwikkelt, produceert en levert professionele montagesystemen voor zonnepanelen op daken, genaamd ClickFit en FlatFix.

ClickFit is de verzamelnaam van de schuin dak systemen. FlatFix is de verzamelnaam van de plat dak systemen. Voor alle type daken en situaties levert Esdec een passende oplossing.
De innovatieve Esdec systemen onderscheiden zich doordat ze eenvoudig te plaatsen zijn door de installateur, zonder concessies te doen aan degelijkheid en duurzaamheid van het product. Dit komt de uiteindelijke kwaliteit en levensduur van het PV-systeem ten goede.

ClickFit en FlatFix zijn uitvoerig getest door gerenommeerde testinstituten zoals DNW (windtunnel), BRE en zijn onder andere gecertificeerd volgens het Nederlands bouwbesluit en de NEN 7250 door BDA/KIWA.

Sinds de oprichting van Esdec BV in 2004, zijn er wereldwijd meer dan 4.000.000 zonnepanelen met een gezamenlijk vermogen van >1GWp op ClickFit en FlatFix geïnstalleerd. Esdec BV is één van de grootste Nederlandse producenten van zonnepaneel montagesystemen.

In 2017 lanceert Esdec het nieuwe montagesysteem Clicktfit Evo. Het montagesysteem bestaat uit 4 componenten waarmee u alle gangbare zonnepanelen op elk pannendak kunt monteren.

ClickFit EVO: Monteren was nog nooit zó makkelijk

Zonnepanelen zijn populair. Het opgesteld vermogen in Nederland is groeiende en die groei houdt de komende jaren aan. Dat maakt de kans groot dat u vaker het dak op moet om te installeren. Wanneer u met enige regelmaat zonnepanelen plaatst, is het prettig om te beschikken over een universeel montagesysteem waarmee u die klus eenvoudig en betrouwbaar kunt klaren.

ClickFit EVO: Universeel en snel
Esdec ontwikkelde ClickFit EVO speciaal voor de professionele solarinstallateur. Het montagesysteem bestaat uit 4 componenten waarmee u alle gangbare zonnepanelen op elk pannendak kunt monteren. Door de unieke eigenschappen is het mogelijk om dit montagesysteem twee keer zo snel te plaatsen.

Clickfit EVO: Flexibel en eenvoudig monteren
Gaat u aan de slag met Clickfit EVO, dan heeft u aan één stuk gereedschap genoeg. De revolutionaire haak- en kliktechniek maakt andere gereedschappen overbodig. Dankzij het slimme ontwerp van dit innovatieve montagesysteem kunt u de panelen zowel horizontaal als verticaal plaatsen.

Clickfit EVO: De klik met uw klant

Met ClickFit EVO blijft de dakconstructie van de eindgebruiker volledig intact. Het is niet nodig om te boren in de bestaande dakconstructie. De universeel verstelbare dakhaak past op alle dakpan/panlat-combinaties en de doordachte waterkering gaat lekkage op een slimme manier tegen.

DE VOORDELEN VOOR U:
✔ Tot 40% snellere montage
✔ Slechts 4 componenten
✔ Licht en sterk
✔ 1 stuk gereedschap
✔ Tot 25 jaar garantie

DE VOORDELEN VOOR UW KLANT:
✔ IJzersterke basis voor zonnepanelen
✔ Het dak blijft intact
✔ Betrouwbaar
✔ Tot 25 jaar garantie

FlatFix Montagesysteem voor plat dak

Het Flatfix montagesysteem onderscheidt zich doordat het zeer snel én eenvoudig aan te brengen is op platte daken. Dit komt de kwaliteit en levensduur van de gehele PV installatie ten goede.

De 4 unieke eigenschappen

De duurzame Flatfix montagesystemen zijn licht, sterk en vervaardigd van hoogwaardig aluminium met een zeer lange levensduur.

  • snelle en eenvoudige montage door klik systeem
  • lichtgewicht systeem met unieke thermische ontkoppeling
  • zeer geschikt voor grote projecten
  • 20 jaar garantie

De gehele FlatFix range voldoet aan de geldende normen zoals de NEN7250 en het Nederlands bouwbesluit en is getest in de windtunnel.

Materialen en montage

De hoofdcomponenten van het FlatFix systeem worden door middel van slimme klikverbindingen bevestigd waardoor de montagetijd sterk verkort wordt. Door het aerodynamische ontwerp is er sprake van verminderde ballast en krachten op het dak.

Calculatie

Met behulp van de FlatFix calculator kunt u zelf eenvoudig uw project berekenen. Vanuit deze calculatie krijgt u een bouwplan, materialenoverzicht en gegevens over bv. dak- en windbelasting.

FlatFix eco

FlatFix eco is een modulair en eenvoudig montagesysteem om zonnepanelen op een plat dak te plaatsen. Zeker bij kleinere daken, of daken met veel obstakels, is het een handig product, omdat ieder afzonderlijk zonnepaneel optimaal geplaatst kan worden op het dak. Denk hierbij aan garagedaken, carports, etc.

Het FlatFix eco systeem heeft een standaard opstellingshoek van 20 graden. Zonnepanelen die opgesteld zijn onder een hoek van 20 graden presteren zeer goed en behouden hun zelfreinigende eigenschappen.

Montage

De zonnepanelen worden gemonteerd op twee aluminium beugels. Het FlatFix eco systeem wordt geballasteerd om de zonnepanelen stormvast op het dak te plaatsen. Door de open structuur is er meer ballast nodig dan bij het standaard FlatFix systeem. De gemiddelde dak belasting ligt bij het FlatFix eco systeem tussen 25kg en 50kg per vierkante meter.

Materialen en gereedschap

Het gehele systeem is vervaardigd uit hoogwaardig aluminium componenten. Het montagesysteem wordt geleverd inclusief draagrubbers ter bescherming van de dakhuid. Ieder type of merk zonnepaneel kan op het FlatFix eco systeem gemonteerd worden. Voor de montage van de zonnepanelen is er enkel een dopsleutel 10mm nodig.

FlatFix Basic

FlatFix is een professioneel en snel te installeren montagesysteem om zonnepanelen op een plat dak te plaatsen. Het FlatFix systeem is bij uitstek geschikt voor huizen en daken van kantoren e.d. Door de unieke aerodynamische eigenschappen en slim gebruik van ballast, is de dakbelasting ten opzichte van open montagesystemen laag. De gemiddelde dakbelasting ligt bij het FlatFix systeem op circa 20 kg per vierkante meter.

FlatFix is een gesloten systeem dat de windbelasting op de zonnepanelen reduceert. Dit verlaagt niet alleen de benodigde ballast op het dak maar verlengt tevens de levensduur van het zonnepaneel, omdat deze minder wordt blootgesteld aan de kracht van de wind en andere weersomstandigheden. Het systeem is voldoende open om te kunnen ventileren waardoor de panelen af kunnen koelen.

FlatFix wordt geleverd in drie standaard opstellingshoeken; 15 graden, 20 graden en 30 graden. Alle opstellingshoeken geven een goede opbrengst. De keuze van de opstellingshoek is o.a. afhankelijk van de beschikbare dakoppervlakte en de gewenste oriëntatie van de zonnepanelen. Doorgaans kunt u bij een opstellingshoek van 15 graden, de meeste panelen plaatsen op het dak. Een opstellingshoek van 30 graden geeft de beste opbrengst wanneer de zonnepanelen exact op het zuiden worden gericht. Zonnepanelen die opgesteld zijn onder een hoek van 15, 20 of 30 graden behouden hun zelfreinigende eigenschappen.

Montage

De zonnepanelen worden gemonteerd op eenvoudig te assembleren FlatFix consoles. Het montagesysteem wordt geballasteerd tegen zware windbelasting. Door de ballast in de achterzijde van het systeem te plaatsen en de zijkanten van de opstelling af te sluiten met afsluitplaten ontstaat er een aerodynamisch zonne-energie systeem dat bestand is tot windsnelheden van 13BF (120+ km/u).

FlatFix Fusion

FlatFix Fusion is een revolutionair lichtgewicht platdaksysteem dat ingezet kan worden voor nagenoeg alle platte daken. Met een minimum aan ballast kan het gekoppelde aerodynamische systeem voor zowel grote als kleine systemen worden gebruikt. Het unieke ontwerp laat zich met dezelfde componenten opbouwen in zowel een klassieke Zuid opstelling als ook in een Oost-West of Noord-Zuid opstelling. FlatFix Fusion heeft een opstellingshoek van 13 graden, dit zorgt ervoor dat het PV-systeem bij nagenoeg iedere oriëntatie zeer goede opbrengsten kan behalen.

FlatFix Fusion voorziet in verschillende slimme features waaronder een geïntegreerd kabelmanagement, thermische ontkoppeling van de zonnepanelen en het dak en passieve koeling van de zonnepanelen. Deze features lijden tot een hoger rendement van het PV systeem en een verlenging van de levensduur van zowel de zonnepanelen als het dak.

Montage

De hoofdcomponenten van het FlatFix Fusion systeem worden door middel van slimme klik-verbindingen in elkaar geklikt, hierdoor wordt de montagetijd sterk verkort. Zowel de zijkanten als de achterkant van het PV-systeem worden afgeschermd met universele winddeflectors. Door deze winddeflectors is er slechts op een aantal punten ballast nodig en komen er minder krachten op de zonnepanelen en het dak. Dit komt de levensduur van zowel het dak als de zonnepanelen ten goede. De kabels en stekker van het PV-systeem worden eenvoudig bevestigd aan het montagesysteem zodat deze niet op het dak komen te liggen. Hierdoor wordt de kans op storingen in het elektrische circuit sterk verkleind.

Materialen en gereedschap

De basiscomponenten van het FlatFix Fusion systeem zijn vervaardigd uit hoogwaardig aluminium, gecoat staal en hightech kunststof. Alle toegepaste materialen zijn uitvoerig getest op kwaliteit, duurzaamheid en weersinvloeden zoals UV, vorst en water en luchtvochtigheid. Het systeem is ontwikkeld voor de standaard 60 cells zonnepanelen. Alle merken zonnepanelen kunnen op het FlatFix Fusion systeem gemonteerd worden. Voor de montage van de zonnepanelen is er enkel een dopsleutel 10mm nodig.

 

LEES MEER OVER FLATFIX FUSION

FlatFix Fusion

FlatFix Fusion is een revolutionair lichtgewicht platdaksysteem dat ingezet kan worden voor nagenoeg alle platte daken. Met een minimum aan ballast kan het gekoppelde aerodynamische systeem voor zowel grote als kleine systemen worden gebruikt. Het unieke ontwerp laat zich met dezelfde componenten opbouwen in zowel een klassieke Zuid opstelling als ook in een Oost-West of Noord-Zuid opstelling. FlatFix Fusion heeft een opstellingshoek van 13 graden, dit zorgt ervoor dat het PV-systeem bij nagenoeg iedere oriëntatie zeer goede opbrengsten kan behalen.

FlatFix Fusion voorziet in verschillende slimme features waaronder een geïntegreerd kabelmanagement, thermische ontkoppeling van de zonnepanelen en het dak en passieve koeling van de zonnepanelen. Deze features lijden tot een hoger rendement van het PV systeem en een verlenging van de levensduur van zowel de zonnepanelen als het dak.

Flatfix Fusion Enkel

Flatfix Fusion Duaal

DE VOORDELEN:

Montage

De hoofdcomponenten van het FlatFix Fusion systeem worden door middel van slimme klik-verbindingen in elkaar geklikt, hierdoor wordt de montagetijd sterk verkort. Zowel de zijkanten als de achterkant van het PV-systeem worden afgeschermd met universele winddeflectors. Door deze winddeflectors is er slechts op een aantal punten ballast nodig en komen er minder krachten op de zonnepanelen en het dak. Dit komt de levensduur van zowel het dak als de zonnepanelen ten goede. De kabels en stekker van het PV-systeem worden eenvoudig bevestigd aan het montagesysteem zodat deze niet op het dak komen te liggen. Hierdoor wordt de kans op storingen in het elektrische circuit sterk verkleind.

Materialen en gereedschap

De basiscomponenten van het FlatFix Fusion systeem zijn vervaardigd uit hoogwaardig aluminium, gecoat staal en hightech kunststof. Alle toegepaste materialen zijn uitvoerig getest op kwaliteit, duurzaamheid en weersinvloeden zoals UV, vorst en water en luchtvochtigheid. Het systeem is ontwikkeld voor de standaard 60 cells zonnepanelen. Alle merken zonnepanelen kunnen op het FlatFix Fusion systeem gemonteerd worden. Voor de montage van de zonnepanelen is er enkel een dopsleutel 10mm nodig.

Calculatie

Ieder dak is anders. Als klant kunt u bouwen op onze kennis en expertise. Onze ervaren medewerkers kunnen u voorzien van het nodige advies en ondersteuning. Ook helpen wij u graag met het berekenen van de benodigde materialen voor uw project.

Met behulp van onze FlatFix Fusion calculator kunt u ook eenvoudig zelf berekenen welke materialen u nodig heeft en weet u zeker dat u de juiste materialen gebruikt voor iedere situatie. De FlatFix Fusion calculator is alleen beschikbaar voor de professionele installateur.

Als u gebruik wilt maken van de FlatFix calculator maar geen wachtwoord heeft, vraag dit dan bij ons aan via de contact pagina.

Onderstaand vindt u alle datasheets, brochures,
installatiehandleidingen en certificaten van Esdec. Kunt u niet vinden wat u zoekt?
Neem contact met ons op via marketing@solarclarity.nl.

Video’s

FlatFix Fusion voor platte daken

FlatFix Fusion Installatie

ClickFit Evo

ClickFit EVO Calculator Tutorial