AVANCIS

Innovatieve Mounting Sytems

In 2004 is Esdec opgericht en sindsdien heeft Esdec wereldwijd meer dan 4.000.000 zonnepanelen met een gezamenlijk vermogen van >1GWp op ClickFit en FlatFix geïnstalleerd. Esdec levert professionele montagesystemen voor zonnepanelen op daken onder de namen Clickfit en FlatFix en is één van de grootste Nederlandse producenten van montagesystemen.

Het Esdec systeem is makkelijk en eenvoudig te plaatsen voor installateurs. Het montagesysteem is ook uitvoerig getest door gerenommeerde testinstituten zoals DNW (windtunnel), BRE en zijn onder andere gecertificeerd volgens het Nederlands bouwbesluit en de NEN 7250 door BDA/KIWA.

CLICKFIT

Het Nederlands fabrikaat ClickFit, specifiek bedoeld voor hellende dakvlakken, is een hoogwaardig, maar zeer eenvoudig aan te brengen solar montage systeem. Hierdoor reduceert de installatie tijd aanzienlijk. ClickFit is uiterst geschikt voor Nederlandse en Belgische pannendaken.

ClickFit is gecertificeerd volgens de strenge eisen voor de montage van zonnepanelen op daken bij het vooraanstaande Nederlandse instituut BDA/KIWA

De testen die door BDA/KIWA zijn uitgevoerd zijn o.a. de regenbestendigheid, sneeuwbelasting en windbelasting op een PV systeem dat is gemonteerd op het ClickFit montagesysteem. Naast statische berekeningen zijn er praktijktesten uitgevoerd in een gecontroleerde testfaciliteit. Er zijn tevens inspecties uitgevoerd op geïnstalleerde systemen waarvan enkele systemen al langer dan 8 jaar in gebruik zijn. ClickFit is getoetst aan de hand van o.a. de NEN7250 “Zonne-energiesystemen – Integratie in daken en gevels – Bouwkundige aspecten” en het Nederlandse bouwbesluit.

GARANTIE: 20 jaar

FLATFIX

 

Het Nederlands fabrikant FlatFix, specifiek bedoeld voor montage op platte daken, is een hoogwaardig, maar zeer eenvoudig aan te brengen solar montage systeem. Hierdoor reduceert de installatie tijd aanzienlijk.

Flatfix is verkrijgbaar in meerdere varianten waarmee voor verschillende typen daken en met verschillende panelen passende draagsystemen ontworpen kunnen worden. Zo kan Flatfix worden geleverd met een opstellingshoek van 15°, 20° en 30° graden en met enkele of dubbele belasting.

Flatfix Light

Voor daken met een zeer beperkt draagvermogen (steeldecks etc) biedt flatfix light een van de weinige mogelijkheden. De panelen worden opgesteld onder een hoek van 13° graden en worden als een grid aan elkaar gekoppeld. Hiermee kan de additionele dakbelasting van het totale zonnepanelensysteem gereduceerd worden tot onder de 10 kg/m².

Flatfix FUSION

FlatFix Fusion is een nieuw en revolutionair lichtgewicht plat dak systeem. Met een minimum aan ballast kan het gekoppelde aerodynamische systeem voor zowel grote als kleine systemen worden gebruikt. Het unieke ontwerp laat zich met dezelfde componenten opbouwen in zowel een klassieke Zuid opstelling als ook in een Oost-West of Noord-Zuid opstelling. FlatFix Fusion heeft een opstellingshoek van 13 graden. Dit zorgt ervoor dat het PV-systeem bij nagenoeg iedere oriëntatie zeer goede opbrengsten behaalt.

GARANTIE: 20 jaar.

Nu ook Flatfix Black verkrijgbaar. 

Onderstaand vindt u alle datasheets, brochures,
installatiehandleidingen en certificaten van Esdec. Kunt u niet vinden wat u zoekt?
Neem contact met ons op via marketing@solarclarity.nl.

Calculator Clickfit

Calculator FlatFix

Clickfit installatie

FlatFix Fusion