Financial lease made simple

Solarclarity introduceert: Financial Lease. Speciaal ontwikkeld
voor installateurs met zakelijke klanten die overwegen om een PV-systeem aan te schaffen
maar twijfelen hoe ze de financiering willen doen.

Van onhaalbaar naar schaalbaar
in slechts een paar kliks

WAAROM FINANCIAL SOLUTIONS?

Financiering is vaak een obstakel voor de realisatie van PV projecten. Niet alleen voor projecten uit de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+), maar ook voor de salderende klant uit midden- en kleinbedrijf (MKB) of voetbalvereniging die groene stroom wil. Om dit obstakel weg te nemen, heeft Solarclarity Financial Solutions opgezet, een financiële dochter die helpt bij de realisatie van projecten. Bijvoorbeeld door het leasen van PV-systemen mogelijk te maken.

WAAROM FINANCIAL LEASE?

Als een zakelijke klant zelf een PV-systeem aanschaft, kan het aankoopbedrag van het zonnesysteem niet meer gebruikt worden in de dagelijkse bedrijfsvoering. Bij een financial lease, huurkoop, houdt de klant het geld in het bedrijf. In plaats van dat uw klant in één keer een groot aankoopbedrag kwijt is, wordt met een lease de aankoop over termijnen verspreid.

DE FINANCIAL LEASE TOOL

Voor installateurs met zakelijke klanten die overwegen om een PV-systeem aan te schaffen maar twijfelen hoe ze de financiering willen doen, heeft Solarclarity Financial Solutions een rekentool ontwikkeld. Soms is leasen interessanter dan kopen. De tool maakt de indicatieve leasekosten per maand inzichtelijk voor uw zakelijke klant.

HOE WERKT DE TOOL?

Simpel: schuif het schuifje. Op basis van een paar gegevens (looptijd, vermogen, inbreng eigen vermogen) komt de calculator met een indicatie van de maandelijkse leasekosten voor een PV-project. Maak een berekening voor uw zakelijke klant, doe hem bij de offerte en maak zo uw eigen aanbieding completer.

SPELREGELS

  • Normaal gesproken factureert u aan uw eindklant maar omdat de eindklant nu een lease met ons aangaat stuurt u na installatie de factuur aan ons.

  • Wij zorgen voor betaling aan u na ontvangst van de ondertekende papieren versie van het opleverdocument.

  • Voorafgaand aan de installatie laten wij uw technische tekeningen checken door een technisch engineer.

  • Na installatie zal er een onafhankelijke technische keuring plaatsvinden conform de NEN1010 en NEN 3140 eisen. We zullen hiervoor minimaal een NTA 8013 document gebruiken.