Persberichten

Je vindt hier ons laatste nieuws, persberichten en evenementen!
Volg ons nu ook via Facebook & Twitter.

Belgisch verkoopteam

Mei 2017 - Het Belgische verkoopteam van Solarclarity heeft versterking gekregen!

Om de toegenomen vraag uit de Belgische markt op te kunnen vangen en u een betere ondersteuning te kunnen geven, heeft Solarclarity Leon Langeveld aan haar Belgische verkoopteam toegevoegd.

Leon is in het verleden al actief geweest op de Belgische markt, waardoor vele klanten hem misschien nog wel zullen kennen. Na een aantal jaren verantwoordelijk te zijn geweest voor export binnen Solarclarity, is Leon nu samen met Jurgen Van de Sompele weer het aanspreekpunt voor de Belgische markt.

Voor alle vragen die u heeft over prijzen, producten en beschikbaarheid, maar ook zaken als opslag van energie en slimme energietechnieken, staan Jurgen en Leon tot uw beschikking.

We hopen samen met u verder te kunnen bouwen aan het succes van PV in België.

Consumentenbond zonnepanelen

Maart 2017 - Consumentenbond: De salderingsregeling en het draagvlak bij de burger

Mensen met een interessante kijk op zonne-energie bloggen voor de Consumentenbond. Deze keer Peter Desmet, die zich verbaast over de discussie rond de salderingsregeling voor kleinverbruikers met zonnepanelen. Deze regeling betrekt gewone mensen bij de energietransitie en is succesvol. Daartegenover staat de veel duurdere SDE+-subsidie, die vooral grote bedrijven helpt.

Sinds 2008 is Peter Desmet algemeen directeur van de internationale groothandel in zonnepanelen en toebehoren Solarclarity, in nauwe samenwerking met zijn echtgenote Irmelin Waalkens. Sinds 2013 zijn daar ook de Solarclarity Group en een aantal zusterondernemingen bij gekomen. Peter Desmet is tevens voorzitter van ondernemersvereniging ZON.

[read more=”Read more” less=”Read less”]

Discussie rond de salderingsregeling

Er is veel gebeurd rondom salderen de laatste maanden. De discussie begon in 2013. Minister Kamp gaf toen aan deze regeling in 2017 te gaan evalueren om hem, indien nodig, in 2020 aan te kunnen passen middels een ‘nette overgangsregeling’.

Inmiddels is het 2017 en zijn de ambtenaren van Kamp druk in de weer met de evaluatie. Ze hebben een onderzoek uit laten voeren door consultancy PricewaterhouseCoopers en ze hebben een bijeenkomst georganiseerd met ‘de markt’ en andere betrokken. De Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie (NVDE) kwam met een uitgewerkt toekomstplan en in de Kamer werd een motie aangenomen die stelt dat tot 2023 salderen behouden of verbeterd moet worden. Men is er maar druk mee.

Alle discussie draait, zoals gebruikelijk, hoofdzakelijk over geld. Netbeheer Nederland klaagt over de kosten die ze moeten maken om het net aan te passen voor die kleine stroomopwekkers met hun zonnepanelen, Energie Nederland vindt dat ze te veel geld moet terug geven aan de saldeerders en de overheid ziet met lede ogen €80 miljoen per jaar aan Energiebelasting verloren gaan.

Impact: veel zonnepanelen bij kleinverbruikers

Maar de impact van zonne-energie is inmiddels nogal anders dan toen Kamp in 2013 aankondigde om in 2017 te gaan evalueren. Honderdduizenden huishoudens hebben inmiddels panelen op hun dak. De sector kent bijna tienduizend werknemers en de groei lijkt zich alleen nog maar te versnellen nu de bouw weer aantrekt en de woningbouwcorporaties en masse zonne-energie lijken te omarmen. Er is van alle energietechnologieën geen andere technologie die zo massaal geaccepteerd én geïmplementeerd wordt. Opvallend genoeg staat bovendien ondanks de brede toepassing salderen maatschappelijk niet ter discussie, zoals dat wel het geval was bij bijvoorbeeld de belastingvoordelen op hybride auto’s. Er is geen maatschappelijke discussie over salderen, er is alleen maar een politieke en ambtelijke discussie.

En dat is nou precies waar voor mij het schoentje knelt. Ja, salderen gaat inmiddels om veel geld, 80 miljoen per jaar. Maar dit geld vloeit via deze salderingsregeling naar mensen met een eigen woning, huurders, mensen in een flatgebouw (via de centrale voorzieningen), het MKB (Midden- en kleinbedrijf), sportclubs, scholen, verenigingen. Kortom: alle mogelijke kleinverbruikers.

Miljarden voor duurzame energie, maar niet voor kleinverbruikers

In schril contrast hiermee staat de SDE+-subsidieregeling voor bedrijven en grootgebruikers. De Nederlandse overheid geeft sinds 2012 via de SDE+-subsidie miljarden uit aan hernieuwbare energiebronnen bij grootverbruikers. Deze wordt gefinancierd door de Opslag Duurzame Energie die voornamelijk bij kleinverbruikers wordt geheven en deze miljarden staan in Den Haag niet ter discussie. U en ik brengen zo de €3,8 miljard op die bijvoorbeeld de grote elektriciteitsbedrijven via biomassa in hun elektriciteitscentrales mogen opbranden. Geen enkel bezwaar tegen deze meest letterlijke vorm van geldverbranding, maar 80 miljoen voor zonnepaneeltjes bij u en mij: dat is zorgelijk! U en ik brengen zo de miljarden euro’s op die naar het Deense DONG Energy of Shell vloeien voor windmolenparken voor de kust. Geen enkel bezwaar dat dit door de Nederlandse belastingbetaler bijeengebrachte geld zo naar een buitenlandse bedrijf of naar een fossiele reus met een bedenkelijke reputatie vloeit, maar 80 miljoen voor zonnepaneeltjes bij u en mij: dat gaat zo maar niet!

Salderen is geen kostenpost, maar verzekering van draagvlak

Salderen is op dit moment de enige manier waarop een Nederlandse burger laagdrempelig en met een financieel voordeel kan meedoen aan de energietransitie. Haalt Kamp dit voordeel weg, dan wordt het zo dat het financiële voordeel van duurzame energie uitsluitend bij een bevoorrechte groep terecht komt: grote, vaak buitenlandse bedrijven. De kosten daarentegen belanden geheel bij u en ik, de burgers, de kleinverbruikers.

Saldering is dan ook geen kostenpost. Het is een verzekering voor draagvlak onder de bevolking voor de energietransitie. Het is geld dat van burgers direct wordt herverdeeld onder burgers, scholen, sportkantines, het lokale MKB, enzovoort. Het is een smeermiddel voor het grote veranderingsproject dat de energietransitie is. Waarin nieuwe duurzame energie niet alleen windmolenpark voor onze kust van een buitenlandse of een fossiele energiereus is, of Canadese bossen die in onze elektriciteitscentrales worden opgefikt, maar iets dat we allemaal doen. Waarin niet alleen miljarden naar grote bedrijven gaan, maar ook een bescheiden 80 miljoen naar de Nederlandse burger.

Bron: Consumentenbond

 

[/read]

Award 2017

Maart 2017 - Solarclarity wint EUPD Research Award 2017 en wordt gewaardeerd als groothandel met de hoogste klanttevredenheid

De internationale groothandel Solarclarity uit Weesp is voor het tweede jaar op rij beloond met de Top Brand PV Europe 2017 Award van EuPD Research. Uit de jaarlijkse enquête onder Nederlandse installateurs komt Solarclarity als bekendste en meest gewaardeerde groothandel uit de test.

Solarclarity scoort bovengemiddeld hoog op naamsbekendheid, klanttevredenheid en portfolio.

[read more=”Read more” less=”Read less”]

De prijs is toegekend op basis van onderzoek van EuPD Research over naamsbekendheid, klanttevredenheid, groothandelskeuze en de grootte van het assortiment van hun prefererende groothandel. De award helpt installateurs bij het maken van een keuze voor een groothandel. Daarnaast geeft het aan hoe een merk het doet ten opzichte van andere aanbieders in de markt.

Het TOP BRAND PV-certificaat wordt sinds een aantal jaar afgegeven aan Europese groothandels in zonnepanelen wiens merk bovengemiddeld scoort in vergelijking met concurrenten.

“Wij zijn ontzettend trots dat we voor de tweede keer op rij de Top Brand PV award hebben gewonnen. Dat Solarclarity uit de test komt als groothandel met de hoogste klanttevredenheid benadrukt de kwaliteit en service die wij onze klanten willen bieden. De award vormt bovendien een extra stimulans om mark specifieke verwachtingen en wensen van installateurs ook in de toekomst waar te blijven maken”, zegt Peter Desmet, CEO Solarclarity.

Over EuPD Research:

EuPD Research, een onderzoeksbureau met een focus op zonne-energie, doet jaarlijks wereldwijd onderzoek en levert onafhankelijke onderzoeken naar de perceptie van installateurs over verschillende merken in de industrie. Op basis van enquêtes, marktonderzoeken en polls identificeert het bureau de merkvoorkeuren van Europese installateurs bij het aanbieden van PV-systemen. Ook wordt de naamsbekendheid en de merkbeleving meegenomen. EuPD Research houdt zich al jaren bezig met de certificering van organisaties op het gebied van merkbeleving, duurzaamheid en productiestandaarden.

[/read]

Solar Solutions 2017

Maart 2017 - Solarclarity op de Solar Solutions 2017

Op stand C4 presenteert Solarclarity, de Technische groothandel op het gebied van zonne-energie, energiemanagement & batterijoplossingen, de laatste innovaties voor de slimme integratie van PV, opslag en monitoring.

Gepresenteerd worden o.a. de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zonnepanelen en omvormers, de innovatieve batterijen van LG Chem, de plug & play AC Batterijen van Enphase, de laadsystemen van ICU en het energiemanagement systeem van Maxem.

Op de stand wordt tevens het nieuwste DENIM Solar portfolio onthuld en wordt het allernieuwste zwarte LG Solar NeON-R 355Wp zonnepaneel met back contact cellen getoond!

[read more=”Read more” less=”Read less”]

Tevens kunt u tijdens het uitgebreide workshop programma op de stand van Solarclarity ook kennis maken met de nieuwste Smart Energy Design tool van Solarclarity. Met deze slimme tool kunt u binnen enkele minuten zelf uw zonne-energie systeem ontwerpen, uw opbrengst berekenen en direct een order plaatsen.

Stands die u niet mag missen op de Solar Solutions 2017!

[/read]

Persberichten Klantportal Solarclarity

Jan 2017- Solarclarity lanceert vernieuwde webshop

Solarclarity heeft een vernieuwd klantportal gelanceerd met verbeterde functionaliteiten wat volgens het bedrijf leidt tot meer bestelgemak.

Het nieuwe Solarclarity-klantportal beschikt over een verbeterde zoekfunctie, verrijkte technische productinformatie en een uitgebreide solar tool.

Wico Gerritsen, projectmanager E-commerce: ‘Om onze nieuwe klantportal nog beter aan te laten slaan bij de wensen van onze klanten hebben we onder andere het inzicht in voorraadposities verbeterd, klantspecifieke nettoprijslijsten toegevoegd en samen met Solar Monkey een engineerings- en opbrengstcalculatietool ontwikkeld. Dit alles stelt de klant 24 uur per dag en 7 dagen per week in staat zonne-energiesystemen samen te stellen en te bestellen bij Solarclarity.’

Showroom Solarclarity

Jan 2017 - Solarclarity Group is verhuisd!

Solarclarity heeft een nieuw bedrijfspand betrokken. Om zowel kantoor als distributie onder één dak te hebben heeft de pv-groothandel een gebouw betrokken van ruim 4000 vierkante meter aan de Hogeweyselaan in Weesp.

Solarclarity heeft het verouderde pand, na 2 jaar leegstand, in een paar maanden volledig gerenoveerd en in samenwerking met LG Electronics verduurzaamd. In het nieuwe kantoor, dat voldoende mogelijkheden biedt voor de groei en de ontwikkeling van de organisatie, is onder andere een Solarclarity Academy gecreëerd met plaats voor minimaal 100 cursisten. In de komende maanden zal er ook een nieuwe showroom gerealiseerd worden waarin aandacht zal worden besteed aan energiemanagement en batterijoplossingen; naast zonnestroom de nieuwe strategische focus van Solarclarity.

[read more=”Read more” less=”Read less”]

Het pand wordt een Experience Center waarin producten als de nieuwste LG Chem-batterijen maar ook bijvoorbeeld warmtepompen en innovatieve energiemanagementsystemen worden samengebracht.

[/read]

Persberichten elektro-verkoop

Nov 2016 - Interview met o.a. Peter Desmet in het Belgische Magazine ‘Electro Verkoop’

“Leg zonnepanelen en help zo om de Turteltaks te doen dalen” zei de kersverse minister van energie Bart Tommelein deze zomer. Met deze uitspraak gaf hij een definitieve boost aan de sector die sowieso al aan een heropleving bezig was. We spraken met een paar groothandels die een duidelijke groei zien. “De zonnepanelenmarkt is nu eindelijk volwassen geworden” klinkt het bijna in koor.

Na het afschaffen van groene stroomcertificaten en andere subsidies viel de markt van zonnepanelen in 2013 zo goed als stil. Installateurs gingen failliet of stopten ermee. De heropleving sinds begin dit jaar zien de groothandels dan ook graag komen.

Peter Desmet (Solarclarity): “Door die uitspraak van één minister, heeft de sector een echte boost gekregen. Gewoon door een zekerheid te creëren vanuit de overheid. Tot voor kort hadden de mensen schrik om zonnepanelen te leggen omdat ze dachten gestraft te worden. Nu de overheid bij monde van een minister een positieve grondhouding aanlegt ten opzichte van zonne-energie, verdwijnt veel twijfel bij mensen”.

[read more=”Read more” less=”Read less”]

Koen Cassenaer (Carbomat) kan die positieve trend alleen maar bevestigen. “Het imago rond zonnepanelen is volledig veranderd. De teneur was dat je buurman moest opdraaien voor jouw installatie. Heel negatief allemaal.  Maar wat zeker ook debet is aan het nieuwe succes, zijn de gedaalde prijzen voor een installatie”.

Zekerheid

“Bovendien is er ook een categorie mensen die merken dat hun spaargeld niets meer opbrengt. Die zoeken een manier om dat geld te activeren en ook dan zijn zonnepanelen nog steeds een schitterende keuze. Zonnepanelen renderen altijd” weet José Clarysse (Solar future).

Zonnepanelen geven bovendien zekerheid aan je stroomfactuur. Ook dat blijkt een argument te zijn om eindgebruikers over de streep te trekken. Koen Cassenaer: “Die onafhankelijkheid begint een steeds grotere rol te spelen, zo merken we. Elektriciteitsbedrijven kunnen hun stroomprijs voortdurend laten stijgen –wat ze ook doen- en consumenten willen die onzekerheid niet meer. Met een PV-installatie kan je je stroomprijs voor de komende 20 jaar berekenen.”

Steven Leeten (Rexel) ziet nog een bijkomende reden voor de forse stijging van de markt. “De wetgeving rond hernieuwbare energie bij nieuwbouwwoningen maakt dat een PV-installatie een must have is.  Het rendement dat je met zonnepanelen haalt is zo goed dat je vlot de EPB-normen kan halen. Ook bij een verbouwing kan je snel aan je EPB-peil zitten zonder  al te veel infrastructurele werken”.

Het volledige artikel kunt u lezen in Elektro-Verkoop Installateur december 2016.

[/read]

Persberichten Solarclarity - Peter Desmet

Okt 2016 - De miljarden voor duurzame energie en het draagvlak bij de burger

De Nederlandse zonnepanelenmarkt groeit nu al vijf jaar stevig door. Voor 80% is deze groei gebaseerd op het ‘salderen’. Al in 2013 gaf Minister Kamp aan deze regeling in 2017 te willen evalueren om hem in 2020, indien nodig, aan te kunnen passen middels een ‘nette overgangsregeling’.

Begin oktober gaf Minister Kamp echter aan het salderen nog dit jaar te willen evalueren. Hij kreeg bijval van Netbeheer Nederland voor een aanpassing van deze wetgeving. Het argument dat ze beiden aanvoeren om het salderen ter discussie te stellen is, hoe kan het ook anders: de kosten.

[read more=”Read more” less=”Read less”]

Echter, niemand weet hoeveel salderen de overheid exact kost. Het wordt immers niet gemeten. Welingelichte schattingen over de gederfde energiebelasting blijven onder de 50 miljoen euro steken. Netbeheer Nederland voegt daaraan toe dat zij kosten moeten maken om het net geschikt te houden voor al die terug geleverde stroom. Ze hebben vast een punt, maar specificeren niet wat die kosten zijn. Bovendien brengen ze een punt aan waar ik me al tijden aan stoor omdat ik het niet alleen bij Netbeheer Nederland, maar nog steeds van links tot rechts in de politiek tegenkom: de claim dat mensen zonder zonnepanelen de kosten zouden moeten opbrengen voor mensen met zonnepanelen.

Salderen mogelijk voor alle kleinverbruikers

Het is waar dat salderen energiebelastingderving tot gevolg heeft, en het veranderende gedrag van mensen met een elektriciteitsaansluiting – iedereen dus – kosten met zich mee zal brengen. Het is echter niet juist dat daar alleen een bevoorrechte groep baat van zou hebben. Salderen is mogelijk voor werkelijk alle kleinverbruikers: mensen met een eigen huis; bewoners van een huurwoning; mensen met een eigen dak voor zonnepanelen; mensen zonder eigen dak voor zonnepanelen (via de zogeheten ‘postcoderoosregeling’, een variant op salderen); privé personen; scholen; sportclubs; ZZP’ers en MKB ondernemers. Laat we zeggen voor iedereen, behalve voor grote bedrijven, de grootverbruikers.

En dat is waar voor mij het schoentje het meest knelt. Salderen kost de overheid zo’n kleine 50 miljoen euro per jaar. Veel geld, daar niet van, maar vergeleken met de miljarden die via de SDE+ regeling naar grote bedrijven gaan, past het in mijn spreekwoordelijke holle kies.

SDE+

De Nederlandse overheid geeft sinds 2012, via de SDE+ subsidie, miljarden uit aan hernieuwbare energiebronnen bij grootverbruikers. Deze wordt gefinancierd door de Opslag Duurzame Energie die voornamelijk bij kleinverbruikers wordt geheven en deze miljarden staan niet ter discussie. U en ik brengen zo de 3,8 miljard euro op die bijvoorbeeld de grote elektriciteitsbedrijven via biomassa in hun elektriciteitscentrales mogen opbranden. Geen enkel bezwaar tegen deze meest letterlijke vorm van geldverbranding, maar 50 miljoen voor zonnepaneeltjes bij u en mij: o jee! U en ik brengen zo de 2,3 miljard euro op die naar het Deense DONG Energy vloeien voor het windmolenpark voor de kust van Zeeland. Geen enkel bezwaar dat dit door de Nederlandse belastingbetaler bijeengebrachte geld zo naar een buitenlandse bedrijf vloeit, maar 50 miljoen voor zonnepaneeltjes bij u en mij: o jee!

Salderen is geen kostenpost

Salderen is op dit moment de enige manier waarop een Nederlandse burger laagdrempelig en met een financieel voordeel kan meedoen aan de energietransitie. Haalt Kamp dit voordeel weg, dan wordt het inderdaad zo dat het financiële voordeel van duurzame energie uitsluitend bij een bevoorrechte groep terechtkomt: grote, vaak buitenlandse bedrijven. De kosten daarentegen belanden geheel bij u en mij, de burgers, de kleinverbruikers.

Salderen is dan ook geen kostenpost. Het is een verzekering voor draagvlak onder de bevolking voor de energietransitie. Het is geld dat van burgers direct wordt herverdeeld onder burgers, scholen, sportkantines, het lokale MKB, enzovoort. Het is een smeermiddel voor het grote veranderingsproject dat de energietransitie is. Waarin het opwekken van duurzame energie niet alleen een Deens windmolenpark voor onze kust is, of Canadese bossen die in onze elektriciteitscentrales worden opgefikt, maar iets dat we allemaal doen. Waarin niet alleen miljarden naar grote buitenlandse bedrijven gaan, maar ook 50 miljoen naar de Nederlandse burger.

[/read]

Mooi Solar project Ghana

Sep 2016 - Solarclarity en Arends Techniek plaatsen 363 kilowattpiek pv op Ghanees koelhuis

Solarclarity en Arend Techniek plaatsen in Ghana een PV-systeem van 363 kilowattpiek op het dak van een koelhuis. De installatie wordt naar verwachting nog deze maand opgeleverd.

Solarclarity levert de componenten en het systeem zal worden geinstalleerd door het Nederlandse installatiebedrijf Arends Techniek. Het realiseren van dit project sluit aan bij de ambities van beide bedrijven om verder te internationaliseren.

[read more=”Read more” less=”Read less”]

Het nieuwe ‘give & take’-koelhuis in Ghana is 1 van de 3 op zonnestroom draainende koelhuizen die gebouwd worden door het Nederlandse bedrijf Wegdam Meat Link (WML). De koelhuizen worden gebouwd om de voedselveiligheidsnormen in Ghana te kunnen verbeteren. Met behulp van de Afrikaanse zou kunnen de koelhuizen gekoeld worden tot -20 graden Celsius.

Het systeem wordt geïnstalleerd met Suntech 290 wattpiek PERC-panelen, 15 Fronius Symo omvormers en bevestigd met een onderconstructie van K2 & Van der Valk Solar.

[/read]

 

SolaX Power omvormer

Sep 2016 - Solarclarity voegt de slimme en vooruitstrevende omvormers van SolaX toe aan haar assortiment.

In haar streven meer ‘Future Ready’ producten toe te voegen aan haar assortiment heeft Solarclarity de vooruitstrevende omvormers van SolaX Power toegevoegd aan haar productaanbod.

Het assortiment van Solax bestaat namelijk uit een range standaard string omvormers met een wel heel concurrerende prijskwaliteit verhouding, maar ook uit een marktleidende reeks modellen met energie management mogelijkheden en hybride omvormers.

[read more=”Read more” less=”Read less”]

Deze hybride omvormers kunnen nu geleverd worden zonder Battery Management System (BMS). Deze BMS kan later, wanneer batterijen aantrekkelijker worden door prijsdaling en/of verandering in de salderingswetgeving, eenvoudig worden toegevoegd. Hiermee biedt SolaX een van de meest flexibele ‘Future Ready’ producten van dit moment.

SolaX Power is opgericht in Hangzhou, China, in 2003 en is een divisie van de Suntellite Group. Het bedrijf heeft in Europe vestigingen in Duitsland en Engeland.  Het bedrijf heeft een totale productiecapaciteit van 4GW en behoort daarmee tot de grootste fabrikanten van stringomvormers.

[/read]

Solarclarity Group verhuizen

Sep 2016 - Solarclarity Group gaat verhuizen! - House of the future

Per 1 december 2016 gaat de internationale groothandel Solarclarity uit Weesp verhuizen naar een pand van ruim 4000m2 aan de Hogeweyselaan 145 in Weesp, op een steenworp afstand van haar huidige kantoor.

In het pand en de showroom zal veel aandacht worden besteed aan Energie Management en Batterij oplossingen, naast PV de nieuwe strategische focus van Solarclarity. Het pand wordt een Experience Center waarin producten als de Tesla Powerwall, de nieuwste LG Chem batterijen maar ook bijvoorbeeld warmtepompen en innovatieve energie management systemen worden samengebracht.

[read more=”Read more” less=”Read less”]

Solarclarity zal het nieuwe kantoor, ter grootte van c.a. 1100 m2 omstreeks 1 december 2016 betrekken. De distributieruimte, ter grootte van 3000m2, werd begin vorig jaar al in gebruik genomen. Het nieuwe kantoor, welke voldoende mogelijkheden biedt voor de sterke groei en de ontwikkelingen van de organisatie, wordt o.a. een grote Solarclarity Academy gecreëerd met plaats voor minimaal 100 cursisten.

Foto: Weespernieuws

[/read]

Solar project Ghana

Sep 2016 - Solarclarity & Arends Techniek plaatsen 363 kWp op het dak van een koelhuis in Ghana.

Solarclarity levert een zonne-energiesysteem van 363 kWp voor het dak van een koelhuis in Ghana. Het systeem zal worden geïnstalleerd door het Nederlandse installatiebedrijf Arends Techniek. Solarclarity en Arends Techniek kennen elkaar sinds 2013 toen ze beiden een Gouden Gazelle Award wonnen. Het realiseren van dit project sluit aan bij de ambities van beide bedrijven om verder  te internationaliseren.

[read more=”Read more” less=”Read less”]

Het nieuwe ‘give & take’ koelhuis in Ghana is één van de drie op zonnestroom draaiende koelhuizen die gebouwd worden door het Nederlandse bedrijf Wegdam Meat Link (WML). De koelhuizen worden gebouwd om de voedsel veiligheidsnormen in Ghana te kunnen verbeteren. Met behulp van de Afrikaanse zon kunnen de koelhuizen gekoeld worden tot -20C.

Het systeem wordt geïnstalleerd met Suntech 290 Wp PERC panelen, 15 Fronius Symo omvormers en bevestigd met een onderconstructie van K2 & Van der Valk Solar. De installatie wordt naar verwachting in september 2016 opgeleverd.

Foto: Wegdam Food Link

[/read]

Persbericht Van der Valk Samenwerking

Aug 2016 - Samenwerkingsverband Solarclarity en Van der Valk Solar Systems

Solarclarity, de internationale PV Groothandel, heeft de montagesystemen van Van der Valk Solar Systems opgenomen in haar productassortiment.

Van der Valk heeft bij de ontwikkeling van haar systemen goed nagedacht over installatiegemak en snelheid. Zo zijn de systemen modulair opgebouwd en zijn veel componenten voorgemonteerd.

“Van der Valk biedt een oplossing voor bijna alle typen platte en schuine daken, of er nu behoefte is aan een portrait plaatsing, een inlegsysteem, een zonneschans, een vaste bevestiging, een veldopstelling of iets heel anders; alles is mogelijk”, aldus Wico Gerritsen, Productmanager bij Solarclarity. “Met de toevoeging van Van der Valk oplossingen completeren wij ons onderconstructieportfolio, wat ons in staat stelt om klantenwensen nog beter te vervullen.”

[read more=”Read more” less=”Read less”]

Ook Denis de Vette, Commercieel directeur bij Van der Valk Solar Systems, is content met de samenwerking: “Door samen te werken met één van de grootste distributeurs van PV systemen zijn we in staat onze producten nog beter onder de aandacht te brengen bij de installateur. Daarbij past de internationale focus van Solarclarity goed bij onze eigen strategie. Samen met hen staat de deur open voor verdere groei, zowel nationaal als internationaal.”

Beide partijen hebben inmiddels enkele projecten gerealiseerd en kijken met vertrouwen uit naar de toekomst.

[/read]

Aug 2016 - Solarclarity & Arends Techniek leggen 1252 Suntech 290Wp panelen op het dak van 'give & take' koelhuis in Tema, Ghana.

Solarclarity levert een zonne-energie systeem van 363 Wp (1252 Suntech290Wp panelen) voor het dak van het ‘give & take’ koelhuis in Tema in Ghana.

Lees het volledige persbericht

Het nieuwe ‘give & take’ koelhuis in Tema is één van de drie op zonnestroom draaiende koelhuizen die gebouwd worden door het bedrijf Wegdam Meat Link (WML).

De koelhuizen worden gebouwd om de voedsel veiligheidsnormen in Ghana te kunnen verbeteren. Met behulp van de Afrikaanse zon kunnen de koelhuizen gekoeld worden tot -20C.

Het systeem wordt geïnstalleerd met 15 Fronius International GmbH Symo omvormers en bevestigd met een onderconstructie van K2 Systems GmbH& Van der Valk Systemen / Van der Valk Solar Systems.

De installatie, welke naar verwachting september 2016 wordt opgeleverd, wordt gedaan door het Nederlandse installatiebedrijf: Arends techniek.

solarclarity wijzigt rekeningnr

Juli 2016 - LET OP! SOLARCLARITY WIJZIGT REKENINGNUMMER!

Per 1 juli 2016 stappen wij over van de Deutsche Bank naar de Rabobank. Hierdoor zullen onze rekeningnummers wijzigen.

Om zeker te zijn van een snelle en juiste verwerking van uw betalingen en dus de correcte registratie van eventuele openstaande saldo’s , verzoeken wij u vriendelijk om uw adresboek aan te passen en ook uw openstaande facturen te betalen naar onderstaande nieuwe bankrekeningen:

Op rekening  (levering met kredietfaciliteit)
Nieuwe rekeningnummer:              NL74 RABO 0308 98 7373
Bic code:                                             RABONL2U
T.a.v.:                                                   Solarclarity B.V.

Gelieve te verwijderen:                NL81DEUT0442003196 (OUD)

[read more=”Read more” less=”Read less”]

Vooruitbetalingen van proforma-facturen vragen wij u te betalen naar een andere Rabobank rekening. Dit nummer was al in gebruik en wellicht dat u onderstaand rekeningnummer hiervoor dan ook al gebruikte. Zo niet, wilt u ook het oude Deutsche Bank rekeningnummer hiervoor verwijderen?

Proforma facturen  (vooruitbetalingen)
Vanaf heden alleen nog aan:          NL39RABO 0147 54 5277
Bic code:                                             RABONL2U
T.a.v.:                                                   Solarclarity B.V.

Gelieve te verwijderen:                NL23 DEUT0524882398 (OUD)

MEER INFORMATIE?
Heeft een vraag over deze wijziging, of wilt u meer informatie ontvangen? Neem contact op met onze afdeling administratie via: administratie@solarclarity.nl. Of neem contact op met uw vaste contactpersoon bij Solarclarity.

[/read]

LG bifacial + logo

Juni 2016 - LG Electronics wint Intersolar Award 2016 voor nieuwe NeON 2 BiFacial-zonnepanelen

LG Solar heeft voor haar nieuwste zonnepanelen, de LG NeON 2 BiFacial, de Intersolar Award 2016 gewonnen. Het bedrijf wint de award in de categorie beste Photovoltaische (PV)-oplossing van het jaar. Dit is de derde keer in vier jaar tijd dat het bedrijf deze prestigieuze award wint. De award is uitgereikt tijdens Intersolar Europe, één van de grootste zonne-energie beurzen ter wereld, die van 22 tot en met 24 juni plaatsvindt in München, Duitsland.

LG NeON 2 BiFacial: Meer vermogen met twee actieve zijdes
De nieuwe NeON 2 BiFacial-module is gebaseerd op de bekende high-performance LG NeON 2-module, die vorig jaar de Intersolar Award 2015 heeft gewonnen. Aan de voorzijde realiseert de nieuwe module, dankzij de 60 zeer efficiënte monokristallijne cellen, een vermogen van 300 Watt piek (Wp). Door de transparante folie aan de achterzijde kan bij veel zonlicht nog eens 75 Wp worden toegevoegd.

[read more=”Read more” less=”Read less”]

Hiermee zorgt één LG Neon 2 BiFacial module onder optimale omstandigheden met een oppervlakte van slechts 1.640 x 1.000 millimeter voor een totaal nominaal vermogen tot 375 Wp.

De modules zijn bovendien goed bestand tegen turbulente weersomstandigheden, zoals storm en sneeuwval. De modules kunnen tegen een mechanische belasting van 6.000 Pascal (Pa) druk, wat overeenkomt met ongeveer 1,8 meter sneeuw, en 5400 Pa zuigkracht, wat overeenkomt met een windsnelheid van 93 meter per seconde.

Naast de productgarantie van 12 jaar, biedt LG een lineaire prestatiegarantie van 25 jaar.

“We zijn zeer verheugd dat we door de jury van de Intersolar Award voor de derde keer binnen vier jaar tijd voor onze innovatie op het vlak van zonne-energie erkend worden”, stelt Michael Harre, Vice President EU Solar Group bij LG Electronics. “Met de BiFacial-modules hebben voortgeborduurd op de sterke punten van de LG NeON 2, waar we vorig jaar de award mee wonnen. Met de nieuwe efficiëntieslag, die we middels de dubbelzijdige kracht van de BiFacial hebben behaald, willen we ons marktaandeel verder vergroten en de energietransitie voorzetten.”

Bekijk de video hier. Klik hier voor beeldmateriaal in hoge resolutie.

Interesse? Kijk op: www.solarclarity.nl/lg/

[/read]

Van der valk Solar Systems

Juni 2016 - Solarclarity voegt Van der Valk Solar toe aan haar productassortiment

Solarclarity, de internationale PV Groothandel, heeft de montagesystemen van Van der Valk Solar opgenomen in haar productassortiment.

Met de toevoeging van Van der Valk Solar voegen wij montagesystemen toe waarbij bij de ontwikkeling goed is nagedacht over installatiegemak en –snelheid. Zo zijn de systemen modulair opgebouwd en zijn veel componenten voor gemonteerd. Daarbij biedt Van der Valk een oplossing voor bijna alle typen daken, of er nu behoefte is aan een schans, veldopstelling, portrait plaatsing, een inlegsysteem, een vaste bevestiging of iets heel anders; alles is mogelijk.

Wico Gerritsen, Productmanager bij Solarclarity: “Met de toevoeging van Van der Valk oplossingen completeren wij ons onderconstructieportfolio wat ons in staat stelt om klanten wensen nog beter te kunnen vervullen.”

Persberichten Phono Solar zonnepanelen

Juni 2016 - Phono Solar zonnepanelen als beste getest in de betrouwbaarheidstest van consultancybureau DNV GL.

Het internationale consultancybureau DNV GL heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de betrouwbaarheid van zonnepanelen gedurende hun levensduur. Uit deze test, welke 19 zonnepanelenfabrikanten in beeld brengt, komt Phono Solar als best presterende zonnepanelen leverancier naar voren.

De DNV GL test bestaat uit een reeks specifieke testen om de kwaliteit en prestaties van zonnepanelen te kunnen testen gedurende de gehele levensduur van het product.

‘Dat de Phono Solar panelen als beste uit de test komen is niet zo onverwacht’, zegt Peter Desmet van Solarclarity. ‘Het bedrijf gebruikt kwalitatief zeer hoogwaardige materialen en heeft een kwaliteitsstandaard die ver boven het industrie-gemiddelde ligt. Al deze aspecten maakt dat wij er voor hebben gekozen een langdurige partnerschap aan te gaan met dit bedrijf en dat een investering in een Phono Solar zonne-energiesysteem zich echt loont.’

[read more=”Read more” less=”Read less”]

Ook Eric Yuan (Marketing Manager Phono Solar) is trots op deze prestatie: ‘Phono solar is één van de weinige PV leveranciers in de wereld met meer dan 40 jaar ervaring in onderzoek, ontwikkeling en productie van zonnepanelen. Onze focus ligt op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten. Bij Phono Solar geloven we: ‘Alleen als je je klanten het allerbeste geeft, word je groot in deze branche’. Deze visie wordt onderstreept door onze 40 jaar stabiele groei.’

[/read]

Irmelin Waalkens Next woman

Mei 2016 - Irmelin Waalkens opnieuw bij NEXTWOMAN TOP 100!

Irmelin Waalkens, directeur operations en co-founder van Solarclarity BV, is voor de tweede keer uitgeroepen tot 1 van de 100 beste vrouwelijke ondernemers van Nederland. Tijdens het ‘TheNextWomen2016’ event werd zij verkozen als ‘NextWomen’ in de categorie Goud (omzet 10 – 50 miljoen).

Met deze benoeming mag Irmelin zich opnieuw onder de meest inspirerende zakenvrouwen van Nederland scharen. De lijst werd gister (23 mei 2016) bekend gemaakt tijdens The Next Women Innovation Summit in Pakhuis West in Amsterdam.

Gastvrouw Zarayda Groenhart gaf het podium aan gastsprekers en rolmodellen als Koningin Maxima, Neelie Kroes en Annemarie Jorritsma.

Irmelin over haar benoeming en het event: “Ik ben echt heel erg verrast, dat ik ook dit jaar weer ben verkozen tot NextWomen. Zo’n rolmodel voel ik me helemaal niet. Maar ik ben er wel heel trots op.”

TheNextWoman100- lijst met topvrouwen zal worden gepubliceerd in het opinieblad Opzij, samen met TheNextWoman, de organisator van dit jaarlijkse evenement.

Beluister hier het radio interview met Irmelin Waalkens over The Next Woman 100.

Zonnepanelen project Avancis

Mei 2016 - Solarclarity levert 640 Avancis panelen

SolaRama heeft 640 Avancis dunne filmzonnepanelen met 3 Fronius Symo 20.0 omvormers op een 3 x 80 ampère aansluiting met smartmeter en een Fronius Symo 10.0 geïnstalleerd. De 640 Avancis panelen zijn op het dak van een ligboxenstal van een melkveehouderij in Vorden geplaatst. In totaal levert het zonne-energiesysteem 86.400 wattpiek op. Het zonne-energiesysteem is geleverd door Solarclarity.

Marcel Dijkman SolaRama: ‘Voor dit project is er gekozen voor Avancis zonnepanelen omdat de panelen gitzwart zijn, wat de melkveehouderij een strak uiterlijk laat behouden. Daarnaast zijn de zonnepanelen frameloos waardoor ze minder last hebben van vuilophoping.’

(Bron: Solar Magazine & foto: Solarama)

Solarclarity Caribbean Solar project Jamaica

April 2016 - Solarclarity Caribbean levert 300kW systeem voor Project op Jamaica!

Maart 2016: 300-kilowatt zonne-energiesysteem geplaatst op het dak van Rainforest Seafoods Limiteds Freeport, in St James, Jamaica!

Het systeem is geplaatst door Installatiebedrijf Conserve IT, Jamaica en is volledig geleverd door Solarclarity Caribbean. Het bestaat uit Jinko zonnepanelen, Fronius omvormers en K2 bevestigingsmateriaal. Het bijzondere aan de Fronius omvormers is dat deze zijn ingesteld op zero feed-in. Er wordt dus niets terug geleverd, alles wordt ter plekke gebruikt.

De ingebruikname van het systeem op Freeport volgt de installatie van een 500 kilowatt zonne-energiesysteem op het dak van Rainforest Seafoods in Kingston, vorig jaar.

Brian Jardim (CEO Rainforest Seafoods Ltd) verteld in de Jamaica Observer : “Het zonne-energiesysteem zal naar verwachting gaan resulteren in kostenbesparingen, hogere efficiencies en een verhoogde productiecapaciteit zodat we onze markten in Jamaica, en in het buitenland, nog beter kunnen beleveren.”

Bekijk onze website voor meer projecten in de Caribbean: http://www.solarclaritycaribbean.com/projects/

Bron foto: Jamaica-gleaner van Janet Silvera

Peter Desmet Team NL

April 2016 - Peter Desmet bij Team NL over de toekomst van zonne-energie

Heeft u de aflevering al gezien over de toekomst van zonne-energie? Peter Desmet was zondag 3 april om 17.30 uur in het programma Team NL op RTLZ over de toekomst van zonne-energie. De uitzending werd herhaald op maandag 4 april en op woensdag 6 april.

Klik hier om de aflevering te bekijken.

Bekijk hier de teaser: https://vimeo.com/161023405

Solarclarity en Enphase

Maart 2016 - Solarclarity & Enphase houden succesvol Partner EVENT in het BAVARIA Brouwerijcafé te lieshout.

Solarclarity & Enphase hebben op 16 & 17 februari 2016 installateurs uit zowel Nederland als Vlaanderen uitgenodigd voor een Enphase & Solarclarity Event in het BAVARIA Brouwerijcafé te Lieshout.

Tijdens deze zeer druk bezochte dagen stonden de visie van Solarclarity op de Nederlandse PV markt, het Enphase productportfolio voor het komende jaar, en de toekomst van Energiemanagement centraal.

[read more=”Read more” less=”Read less”]
Er was  hierbij vooral veel belangstelling voor de nieuwe Envoy-S welke de fundatie is voor het nieuwe Enphase Home Enery Management Systeem. Een aanpasbaar platform dat nieuwe technologieën ondersteunt en nieuwe bedrijfsmodellen mogelijk maakt.

Vooruitlopend op de al veel besproken veranderende regulering biedt Enphase nu al een ”future proof’’ platform. Met de keuze voor een Enphase Envoy-S zijn PV eigenaren nu al klaar voor de upcoming Enphase AC Battery.

`We zijn enthousiast over de hoge opkomst bij het Solarclarity & Enphase Event, en de positieve respons die we hebben ontvangen over de inhoud van het programma, zegt Mark Vinke (Sales Manager Solarclarity). De Bavaria brouwerij locatie, een sterk programma en het delen van belangrijke informatie over het innovatieve productportfolio van zowel Solarclarity als Enphase brengen ons dichter bij de installateur.  Tevens onderstreept het de gezamenlijke toekomstvisie van Solarclarity & Enphase.

[/read]

DENIM Solar mono zonnepanelen

Maart 2016 - Solarclarity introduceert nieuwe DENIM zonnepanelen! Mono 270Wp & Poly 260Wp.

Solarclarity, de internationale PV groothandel heeft haar assortiment DENIM panelen uitgebreid met een nieuwe DENIM Poly 260 Wp en een DENIM Mono 270 Wp. Sinds februari 2016 is de verkoop succesvol van start gegaan.

Beide panelen worden geproduceerd in Europa volgens eigen ontwerp en kwaliteitseisen en voldoen volledig aan de EU Richtlijnen. Beide panelen zijn ruimschoots beschikbaar bij Solarclarity.

Met de uitbreiding van het DENIM productportfolio met een MONO 270Wp paneel biedt Solarclarity een mooi volledig zwart paneel met een hoge opbrengst en een hoge efficiëntie welke voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.

Meer informatie? Kijk eens op de DENIM Solar Facebook pagina of bezoek de website: www.denimsolar.nl

Awards EUPD Research Top PV Supplier Wholesale

Feb 2016 - Solarclarity ontvangt TOP BRAND PV Europe 2016 Award van EuPD Research

PV installateurs beoordelen Solarclarity bovengemiddeld hoog.

Solarclarity, de internationale PV groothandel, is op basis van een uitgebreid onderzoek van EuPD Research onder PV installateurs beloond met de Top Brand PV Europe 2016 Award. Solarclarity scoort bovengemiddeld hoog op naamsbekendheid, klanttevredenheid en breedte/diepte van het portfolio.

De onafhankelijke TOP Brand PV-certificering wordt afgegeven op basis van een Multi level-analyse van uitspraken door installateurs over de naamsbekendheid, de klanttevredenheid en de breedte/diepte van het portfolio van hun prefererende groothandel. De award helpt installateurs bij het maken van een keuze voor een groothandel. Daarnaast geeft het aan hoe een merk het doet ten opzicht van andere aanbieders in de markt.

[read more=”Read more” less=”Read less”]

Het TOP BRAND PV-certificaat wordt sinds een aantal jaar afgegeven aan Europese groothandels in zonnepanelen wiens merk bovengemiddeld scoort in vergelijking met concurrenten. Het is echter de eerste keer dat het certificaat is afgegeven aan distributeurs in Nederland.

 “De tevredenheid van installateurs over ons aanbod benadrukt de kwaliteit en service die wij onze klanten willen bieden. De award vormt bovendien een extra stimulans om mark specifieke verwachtingen en wensen van installateurs ook in de toekomst waar te blijven maken”, zegt Peter Desmet, CEO Solarclarity.

Over EuPD Research:
Het onafhankelijke, in Bonn gevestigde marktonderzoeksbureau EuPD Research biedt dienstverleners met een focus op duurzaamheid diepgaande marktkennis. Op basis van enquêtes, marktonderzoeken en polls identificeert het bureau de merkvoorkeuren van Europese installateurs bij het aanbieden van PV-systemen. Ook wordt de naamsbekendheid en de merkbeleving meegenomen. EuPD Research houdt zich al jaren bezig met de certificering van organisaties op het gebied van merkbeleving, duurzaamheid en productiestandaarden.

[/read]

Feb 2016 - Fronius - 24 uur zon

Fronius wil mensen inspireren om een bijdrage te leveren aan 24 uur zon. Op de website www.24hoursofsun.com/nl/ kunt u uw bijdrage zichtbaar maken door uw postcode, land en een boodschap achter te laten.

Solarclarity Exclusief avancis distributeur

Jan 2016 - Solarclarity exclusief AVANCIS Distributeur in de BeNeLux

Solarclarity is trots u te kunnen informeren dat wij zijn benoemd tot exclusief AVANCIS distributeur in de BeNeLux. Met de toevoeging van dit gitzwarte CIS zonnepaneel van het Duitse AVANCIS heeft Solarclarity een nieuwe stabiele factor toegevoegd aan haar panelen assortiment.

Solarclarity levert van AVANCIS de 135 en 140Wp PowerMax modules. En eind dit jaar verwachten we zelfs de 150Wp. Het paneel is wat kleiner van formaat en heeft daardoor een nog hogere module efficiëntie dan we inmiddels van CIS gewend zijn. Zo ligt een 140 module qua efficiëntie op 13.3%. Wat overeenkomt met bijvoorbeeld een Solar Frontier 165 (13.4%).

[read more=”Read more” less=”Read less”]

Esthetisch is het AVANCIS CIS paneel veruit het mooiste zonnepaneel op de markt. Het paneel is gitzwart, is frameloos, en heeft een uniek draagsysteem aan de achterzijde waardoor het eenvoudig bevestigd kan worden op alle gangbare onderconstructie zonder dat de klemmen zichtbaar zijn. Het is daardoor niet alleen geschikt voor gewone dak opstellingen, maar zeker ook voor BIPV en geveltoepassingen.

Naast esthetische voordelen heeft het AVANCIS dunne-film zonnepaneel ook een zeer handzaam formaat van 1,05m² wat het bij uitstek geschikt maakt om het dakoppervlak optimaal te kunnen benutten. Het is een lichtgewicht paneel van slechts 16 kg met een laag voltage waardoor er langere strings gemaakt kunnen worden. Tot slot zijn AVANCIS zonnepanelen, naast de standaardtesten, ook uitgebreid getest op bestandheid tegen ammonia- en zoutnevelbelastingen, wat ze geschikt maakt voor toepassing in de agrarische sector of aan de kust.


Over AVANCIS:

AVANCIS is een Duitse producent van hoogwaardige CIS dunne film zonnepanelen. Het bedrijf is opgezet in 2006 als een joint venture met Shell & de wereldwijde glasleverancier Sain Gobain en produceert high-efficiency CIS dunne-film modules met de superieure performance die we inmiddels van CIS gewend zijn.

Sinds 2014 is het bedrijf overgenomen door het Chinese CNBM, één van ’s werelds oudste en grootste producenten van cement, bouwmaterialen, glasvezels en rubberproducten. Momenteel heeft AVANCIS een jaarlijkse productiecapaciteit van 100MW. Dit breidt zich naar verwachting alleen maar verder uit in de komende jaren.

Meer weten, of een offerte opvragen? Neem contact met ons op via sales@solarclarity.nl

[/read]

Januari 2016 - How do solar panels work?

Hoe werken zonnepanelen eigenlijk? Bekijk het filmpje en al uw vragen worden beantwoord.

Persberichten Sinterklaas zonnepanelen

December 2015 - Sinterklaas brengt zonnepanelen

Solarclarity helpt mee aan duurzaamheid van de basisschool Triangel in Weesp.

Lees hieronder het krantenartikel:

[read more=”Read more” less=”Read less”]

Krantartikel

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier om het artikel op het WeesperNieuw.nl te lezen.

[/read]

Persberichten Bosch

Oktober 2015 - Solarclarity voegt BOSCH toe aan haar assortiment

De samenwerking van Solarclarity met Bosch is een eerste stap die Nederlands grootste zonnepanelen specialist zet in wat het zelf beschrijft als de zonnepanelenmarkt 2.0. Waar tot nog toe zonnepanelen en omvormers weinig intelligentie toevoegden aan het energieverbruik van een gebouw, is met Bosch meteen een compleet smart energiemanagement concept beschikbaar.

[read more=”Read more” less=”Read less”]

Met dit totaalconcept van Bosch worden omvormer, opslag via een batterij, of thermisch via een boiler, huishoudelijke apparatuur én elektrische vervoersmiddelen aan elkaar verbonden middels één alomvattend energiemanagement systeem. Dit totaalconcept van Bosch betekent een grote sprong voorwaarts voor de slimme inpassing van zonne-energie in gebouwen en in het elektriciteitsnet.

Uniek is ook de Bosch e.Designer waarmee zeer eenvoudig complexe calculaties kunnen worden gemaakt om voor iedere situatie een passend systeem samen te stellen. Hierdoor kan een installateur zijn klant snel inzicht verschaffen in wat hij van zijn energie management systeem kan verwachten.

Bosch hebben we geïntroduceerd op de Energie vakbeurs in Den Bosch. Stand D082.

[/read]

DENIM Solar website

September 2015 - DENIM Solar vernieuwde website – www.denimsolar.nl

DENIM Solar introduceert de nieuwe denimsolar.nl website.

Een nieuwe frisse en up-to-date website met alle ins- en outs over de DENIM zonnepanelenlijn. Bezoek denimsolar.nl voor de laatste product informatie, alle downloads, en voor een overzicht van de laatste geplaatste Denim projecten.

Zelf een mooi DENIM project geplaatst? Uploaden kan via http://www.denimsolar.nl/denim-op-het-dak/

Installateurs Event Belgie

September 2015 - Solarclarity organiseert Installateurs Event in GENT

Solarclarity tourt nog steeds met een installateurs-event door Nederland & België.

Om klanten de know-how te kunnen bieden waarmee zij zich op de markt kunnen onderscheiden organiseert Solarclarity in 2015 een aantal regionale trainingsdagen om klanten inzicht te geven in de PV markt- en productontwikkelingen.

Als groothandel hechten wij veel waarde aan het onderhouden van een goede relatie met onze klanten, en vinden wij het belangrijk om onze klanten die kennis te bieden waarmee zij zich op de PV markt kunnen onderscheiden.

[read more=”Read more” less=”Read less”]

In September wordt het installateurs Event gehouden in het Ghelamco Stadion te Vlaanderen. De dag zal in het teken staan van de Vlaamse PV markt en richt zich speciaal op solar installateurs uit de regio Zuid Nederland en Vlaanderen. Het dagprogramma bestaat uit  verscheidene interessante seminars over o.a. de PV marktontwikkelingen voor 2015/2016, de wet- & regelgeving omtrent PV in de Vlaamse markt, de noviteiten op het gebied van solar en nog veel meer.

[/read]

HD-Wave SolarEdge

September 2015 - SolarEdge introduceert de nieuwe HD-Wave omvormer technologie.

SolarEdge introduceert de nieuwe HD-Wave omvormers welke aanzienlijk kleiner en lichter zullen zijn dan de reguliere omvormers. Vanaf  midden 2016 zal de eerste eenfase variant leverbaar zijn in Nederland.

De nieuwe HD-Wave technologie zal het formaat van de omvormers meer dan halveren en het gewicht terug brengen van 29 naar 9,5 kilo. Bovendien verbeterd het de efficiency met 1,5 procent tot 99 procent.

[read more=”Read more” less=”Read less”]

Dit dankzij de toepassing van geavanceerde digitale processen.

Kortom, een mooi innovatief product van SolarEdge. Wij houden u op de hoogte van de product beschikbaarheid.

[/read]

Augustus 2015 - TSMC

Wellicht heeft u het al via de vakmedia vernomen, maar op 25 augustus jl. heeft TSMC aangekondigd per direct volledig te zullen stoppen met de productie van TSMC CIGS zonnepanelen.

De aanleiding is een strategische heroverweging van hun activiteiten in de productie van zonnepanelen en de grote investeringen die nodig zouden zijn om de productiekosten naar het gewenste niveau te brengen.

[read more=”Read more” less=”Read less”]

Dit betekent dat de huidige voorraden bij TSMC en bij distributeurs zoals wij de laatste TSMC panelen zijn. Onze verwachting is dat de toevoer, na uitputting van deze voorraden, in het vierde kwartaal volledig stoppen.

Het moederbedrijf van TSMC Solar zal de garantieverplichtingen van alle geproduceerde panelen blijvend op zich nemen. Deze moedermaatschappij, ook TSMC genaamd, is actief in de semi-conductor industrie en heeft een zeer winstgevende omzet van bijna 7 miljard US$. Om aan de garantieverplichtingen te kunnen blijven voldoen is er een aanzienlijke voorraad panelen achtergehouden. Ook blijven er contactadressen actief en zal alle productinformatie op het web beschikbaar blijven.

Voor u als installateur / wederverkoper betekent dit dat u de komende maanden voorlopig nog voor TSMC bij ons terecht kunt, maar zoals aangegeven zal het product uiterlijk in het vierde kwartaal definitief niet meer beschikbaar zijn.

Solarclarity betreurt deze beslissing van TSMC ten zeerste. Wij zijn en blijven overtuigd van de hoge kwaliteit en technologische voorsprong van deze panelen. Helaas, is er op dit moment nog niets bekend over een eventuele overname van deze activiteiten van TSMC. Het blijft dus afwachten of en hoe dit product op de lange duur voor de markt behouden zal blijven.

Solarclarity is echter naast TSMC ook al sinds 2011 officieel distributeur van Solar Frontier. Wij adviseren u dan ook ten zeerste van TSMC hierop over te stappen. We bieden van Solar Frontier de gehele range en ook de populaire 170 Wp panelen zullen we doorlopend tot het einde van het jaar beschikbaar hebben. Ook de Powersets met panelen, omvormer en bekabeling, hebben we ruimschoots op voorraad.

Het spijt ons dus nogmaals u dit bericht te moeten brengen, maar we hopen dat door de uitlooptijd én het prima alternatief van Solar Frontier de overlast beperkt blijft.

Met vriendelijke groet,

Solarclarity BV

Peter Desmet

[/read]

Persberichten Solarclarity

Augustus 2015 - Solarcentury, Solarclarity en Sungevity vragen Eurocommissaris importheffing te schrappen

Frans van den Heuvel (Solarcentury), Peter Desmet (Solarclarity) en Roebyem Anders (Sungevity) uiten samen met David Maguire (BNRG Renewables, Ierland), Christodoulos Pharconides (Ergo Home Energy, Cyprus) en Thorsten Preugschas (Soventix) hun zorgen ten aanzien van de mogelijke verlenging van de importheffingen.

[read more=”Read more” less=”Read less”]

‘In plaats van angst te zaaien, moeten we de essentiële rol die Chinese zonnepanelen hebben gespeeld in het creëren van de huidige hausse in de zonne-energiesector erkennen’, is te lezen in de brief. Zonder de schaalvergroting die China gerealiseerd heeft, had zonne-energie in Europa volgens de ondertekenaars niet de status gehad die het nu heeft. ‘Het verschil is dat Duitsland wereldwijd lof krijgt toegezwaaid en China een klap in haar gezicht krijgt.’

De briefschrijvers onderstrepen nog maar eens dat de importheffing alleen in het eerste jaar er grotendeels al voor zorgde dat het nieuw geplaatste pv-vermogen in Europa daalde van 21 naar 7 gigawatt. ‘Ironisch genoeg hebben Europese landen de sterke daling van de zonnepaneelprijzen aangegrepen als rechtvaardiging voor het verlagen van hun feed-in tarieven. De importheffing hebben de prijs juist doen stijgen’, is te lezen in de brief. Om de klimaatdoelstellingen te kunnen halen moet Europa de importheffing volgens de ondertekenaars dan ook zo snel mogelijk schrappen.

(Bron Solar Magazine)

[/read]

Augustus 2015 - 1.114 Jinko 255W panelen op het dak van Penske Logistics Roosendaal – geleverd door Solarclarity

Solarclarity heeft 1.114 Jinko255W panelen geleverd aan het installatiebedrijf: Elkor Solar Energy, welke ze vervolgens heeft geplaatst op de daken van de logistieke dienstverlener ‘Penske Logistics uit Roosendaal. Penske Logistics Roosendaal heeft een pv-systemen laten plaatsen om de elektriciteitskosten te verlagen waarvoor zij in 2014 een SDE+ subsidie kreeg.

[read more=”Read more” less=”Read less”]

Elkor Solar Energy heeft 1.114 Jinko 255W SMART panelen geplaatst met een ingebouwde SolarEdge-power optimizers en 15 SolarEdge 17kW omvormers.  Om het verbruik te maximaliseren zonder de netaansluiting te verhogen (wat erg duur is) zijn beide systemen voorzien van de SolarEdge Smart Energy Management oplossing. Ook is er een Modbus-meter geïnstalleerd. De Modbus-meter zorgt voor een optimaal eigen verbruik om de elektriciteitskosten te verlagen, ook begrenst het de stroom die aan het net wordt ingevoerd tijdens laagverbruik.

[/read]

Persberichten TSMC solar project

Augustus 2015 - 1200 TSMC’s op het dak van de verzekeraar ASR – geleverd door Solarclarity

Solarclarity levert 1200 TSMC 140C1 panelen Eneco, voor plaatsing op het dak van het hoofdkantoor van verzekeraar ASR.

Op dit moment worden de eerste 780 zonnepanelen geplaatst bij ASR. Later dit jaar volgt de rest. In totaal gaan de panelen 150 megawattuur groene stroom produceren, equivalent aan het jaarverbruik van veertig huishoudens.

Het plaatsen van de zonnepanelen is onderdeel van een duurzame renovatie bij het kantoor van ASR in Utrecht.

[read more=”Read more” less=”Read less”]

Eerder leverde de renovatie al een bezuiniging van 50 procent op, op de exploitatie- en energiekosten. Volgens Lisa Bakker van ASR passen de Zwarte TSMC zonnepanelen van ASR bij het ontwerp van de architect.

 

[/read]

Solar markt groeit

Juli 2015 – Solarclarity ziet Nederlandse Markt 70% groeien in eerste helft 2015

Als grootste gespecialiseerde Nederlandse PV groothandel heeft Solarclarity een zeer brede dekking onder zonnepanelen installateurs in Nederland. De omzetontwikkeling van het bedrijf geeft daardoor een representatieve indruk van de situatie op de Nederlandse markt.

De eerste zes maanden van 2015 laten daarbij een omzetstijging van 70% zien ten opzichte van de eerste zes maanden van 2014.

[read more=”Read more” less=”Read less”]

“Op basis van onze resultaten durven we een voorspelling te doen voor 2015: Dit jaar zal meer dan 500 MW worden toegevoegd. Dus 2 miljoen nieuwe zonnepalen voor grofweg 125.000 tot 150.000 huishoudens, zou ons dit jaar echt niet meer verbazen”, zegt Peter Desmet, CEO van Solarclarity. Het is goed nieuws voor ons bedrijf, maar het is ook goed nieuws voor de gehele sector. We zien de marges stabiliseren, productkeuzes worden volwassener en is er meer vraag naar kwaliteit.

Ondanks het grote aantal SDE+ subsidies voor grote systemen en de vele aankondigingen van grote projecten bestaat de Nederlandse markt echter nog steeds voor meer dan 70% uit kleine systemen op daken van huizen die gebruik maken van saldering. Deze groei komt dus ook duidelijk vanuit de burgers zelf. We verwachten dat dat zeker de komende jaren nog zo zal blijven.

[/read]

Next Women top 100

Juni 2015 – Irmelin Waalkens ‘Next Women top 100’ door het Financieel Dagblad.

Irmelin Waalkens, Financieel directeur Solarclarity en tevens echtgenote van Peter Desmet, werd op 22 juni 2015, tijdens de vierde editie van The Next Women Top 100 in het Nationale Opera en Ballet theater Amsterdam, benoemd tot één van de honderd meest succesvolle zakenvrouwen van Nederland in de categorie Goud (10-50 miljoen). Met deze benoeming mag zij zich onder de meest inspirerende zakenvrouwen van Nederland scharen. Gefeliciteerd Irmelin! …

[read more=”Read more” less=”Read less”]

The Next Women 100, een initiatief van onder andere het online magazine: The Next Women en het Financieel Dagblad (FD), is bedoeld om vrouwelijk ondernemerschap te stimuleren. De lijst is een selectie uit 500 nominaties.

Klik hier voor het filmpje van de bekendmaking van The Next Women 2015

Klik hier voor het artikel van The Next Woman 2015

[/read]

LG Solar NEON

Juni 2015 – Solarclarity introduceert de nieuwe LG Solar NeOn 2 zonnepanelen met Cello Technologie.

Solarclarity, de Internationale groothandel in zonnepanelen en aanverwante artikelen introduceert per eind juli 2015 de nieuwe de NeON 2 full Black module voorzien van Cello Technologie. Door deze technologie is de vermogensafgifte en de betrouwbaarheid verhoogd, waardoor de modules nog beter presteren dan hun voorgangers. De Cello Technologie vermindert namelijk het energieverlies, omdat de stroom over 12 draden wordt verdeeld in plaats van over 3 platte balken….

[read more=”Read more” less=”Read less”]De nieuwe NeON 2 Full Black-modules zijn helemaal in het zwart afgewerkt en bieden een piekvermogen van 300 (Wp). Vanwege de verbeterde robuustheid heeft LG de productgarantie verlengd met 2 jaar, waardoor de zonnepanelen nu een productgarantie hebben van in totaal 12 jaar. [/read]

Peter Desmet - Interview Volkskrant

Mei 2015- Interview met Peter Desmet in de Volkskrant

In Nederland is er een revolutie op het gebied van zonne-energie gaande die zijn weerga niet kent. Een revolutie die gedreven wordt door de consument. Eind 2014 hadden al 250 duizend huishoudens zonnepanelen op hun dak. Met de ongeziene snelheid waarmee de panelen dit jaar de daken op vliegen, zou het mij niet verbazen als dit aantal nog voor het einde van dit jaar oploopt naar 500 duizend.

Het opmerkelijke is dat deze energietransitie van onderop plaatsvindt, buiten het veelbesproken Energieakkoord om. In het pakket aan maatregelen, dat allesomvattend had moeten zijn voor Nederland, komt zonne-energie bij particulieren nauwelijks voor. Er is wel ruimte voor windenergie en bijstook van bijvoorbeeld biomassa… [read more=”Read more” less=”Read less”]

in Nederlandse kolencentrales – beide onderwerp van hevige discussies.

Salderingsregeling

Op het gebied van zonne-energie voorziet het akkoord naast de SDE+-regeling (een subsidie voor bedrijven) in de zogenaamde postcoderoos. Beide dragen evenwel beperkt bij aan de groei van zonne-energie in Nederland.

De gedachte achter de postcoderoosregeling is bijzonder sympathiek. Het idee is dat burgerinitiatieven bijvoorbeeld op de lokale sporthal zonnepanelen plaatsen, zodat de omliggende huizen stroom kunnen afnemen met een korting op hun energiebelasting. In de weerbarstige administratieve praktijk blijkt echter dat er aan zo veel voorwaarden voldaan moet worden, dat dit moeilijk te realiseren is.

Wel haalbaar – want eenvoudig, begrijpelijk en snel te realiseren – is het om als kleinverbruiker zonnepanelen te plaatsen en een beroep te doen op de salderingsregeling (waarbij zelf opgewekte energie wordt afgetrokken van de door het energiebedrijf geleverde energie).

Ongezien tempo
Burgers die graag hun steentje bijdragen aan de verduurzaming van Nederland, plaatsen dan ook en masse panelen. Ze zien dat de investering zich terugverdient. Zowel woningbezitters als huurders kunnen met panelen nu eindelijk ook financieel de vruchten plukken van duurzame energie.

In Den Haag wordt ondertussen druk nagedacht over de toekomst van de regeling. Minister Kamp evalueert salderen in 2017 om mogelijk in 2020 te starten met afbouwen.

Dankzij de salderingsregeling rolt zonne-energie zich in Nederland in een ongezien tempo uit. Sneller dan op dit moment in welk ander Europees land dan ook. In gesprekken die ik als voorzitter van de stichting Zonne-energie Ondernemers Nederland regelmatig met politici en beleidsmakers voer, wordt me vaak de vraag gesteld: ‘Kan Nederland met zonne-energie nog ergens uniek in zijn, ergens mee voorop lopen?’

Welnu, dat doen we al. Hoe graag politici dat ook zouden willen, niet met de postcoderoos, maar met de simpele en doeltreffende salderingsregeling. Net zoals in de Verenigde Staten (maar nergens anders in Europa) dé grote motor achter de omarming van duurzame energie door burgers.

Energiebelasting
Ik heb nog nooit iemand gehoord over de misgelopen energiebelasting door energiebesparing

Een veelgehoord argument in Den Haag om de salderingsregeling af te bouwen, is dat deze zorgt voor een derving van energiebelasting. Ik snap dat het vervelend is om belasting mis te lopen, maar het is toch eigenlijk logisch dat energie die je zelf opwekt, niet belast wordt? Je betaalt toch ook geen btw over de aardbeien uit je moestuin?

Bovendien was de energiebelasting over minder duurzame energievormen juist bedoeld om groene keuzes te stimuleren. Als dan een van die groene keuzes een grote vlucht neemt, lijkt het mij daarmee in lijn dat deze inkomstenstroom terugloopt.

En nog zoiets: ik heb nog nooit iemand gehoord over de misgelopen energiebelasting door energiebesparing. Verder wil ik graag opmerken dat er in de toekomst meer decentraal opgeslagen zal worden in accu’s – dan zal de overheid sowieso al minder energiebelasting binnenkrijgen.

Maatschappelijk draagvlak
Den Haag worstelt met het maatschappelijke draagvlak voor het Energieakkoord. Ondertussen zal op z’n laatst in 2016 10 procent van de Nederlandse meerpersoonshuishoudens zonnepanelen op het dak hebben liggen, dankzij de salderingsregeling.

Nederlandse kleinverbruikers halen het Energieakkoord aan alle kanten in – en de kosten zijn te overzien. Zonne-energie levert een steeds grotere bijdrage aan het behalen van de klimaatdoelstellingen. Als land zijn we een wereldwijde voorloper. Huishoudens staan in de rij, een industrie bloeit en biedt werkgelegenheid. Hoeveel draagvlak wil je hebben?

[/read]

 

Persbericht solar exportteam

Mei 2015 – Solarclarity breidt exportteam uit!

Solarclarity, de internationale groothandel in zonnepanelen en aanverwante artikelen, heeft Derek Durham, voormalig regionaal Sales Manager bij SolarMax, aangetrokken als Export Business Manager.  Samen met Leon Langeveld, Export Manager bij Solarclarity, is Derek verantwoordelijk voor het in kaart brengen van nieuwe marktkansen in het Caribisch gebied, het aangaan van strategische allianties en het bieden van logistieke oplossingen voor onze partners in het caribisch gebied.

Derek Durham: “Ik ken het Solarclarity Team nu al enkele jaren en ik ben trots om het bedrijf te mogen ondersteunen in hun streven naar verhoogde internationale kansen. Mijn focus ligt momenteel op de ontwikkeling van onze rol binnen het..

[read more=”Read more” less=”Read less”] Caribisch gebied, maar in samenwerking met Leon Langeveld zetten we ook in op ontwikkelingen en mogelijkheden elders. Zoals altijd het geval is geweest zijn er momenteel vele uitdagingen waarmee onze sector te maken heeft, maar voor een dynamische en flexibele organisatie als Solarclarity voorzie ik ook steeds meer mogelijkheden en kansen.”

De nieuwe Export Business Manager was hiervoor onder meer werkzaam bij SolarMax, Sunconnex en Schüco.

[/read]

Persbericht magazijn

April 2015 – 3.000 m² magazijn

Om u als klant beter van dienst te kunnen zijn en onze logistieke processen te kunnen optimaliseren hebben wij sinds begin april 2015 ons magazijn verhuist naar een nieuw 3.000 m² magazijn. Ons nieuwe magazijn is gevestigd op loopafstand van ons kantoor & showroom op de Flevolaan 21 in Weesp.

Persbericht Solarclarity Installateurs Event

April 2015 – Solarclarity tourt in 2015 met een installateurs event door Nederland!

Solarclarity tourt in 2015 met een installateurs-event door Nederland. Om klanten de know-how te kunnen bieden waarmee zij zich op de markt kunnen onderscheiden organiseert Solarclarity in 2015 een aantal regionale trainingsdagen om klanten inzicht te geven in de PV markt- en productontwikkelingen.

Solarclarity heeft 2015 afgetrapt met een regiotraining in het Noorden van Nederland. Het bedrijf nodigde haar klanten uit in een skybox van het Euroborg stadion te Groningen voor een dag vol korte solar seminars. ..

[read more=”Read more” less=”Read less”]

Robin Middelkoop, product specialist bij Solarclarity, opende de dag met een uitgebreide basiscursus PV tools. Het middagprogramma bevatte vervolgens meerdere sprekers. Zo presenteerde Peter Desmet, CEO van Solarclarity, o.a. zijn visie voor 2015 waarbij hij inzicht gaf in de belangrijkste ontwikkelingen op zowel de Nederlandse-, de Europese- als de Mondiale PV markt. Wico Gerritsen, productmanager bij Solarclarity, gaf vervolgens een presentatie over de 2015 product line-up van het Solarclarity productassortiment. Ten slotte verzorgde Henk Hoogeveen, Senior accountmanager bij Cedel, nog een presentatie over de belangrijkste wet- en regelgeving omtrent PV.

De dag werd afgesloten met een presentatie van Sven Pluut, CoFounder van Zonnepanelendelen. Een crowdfundingplatform voor zonne-energiesystemen waardoor het voor iedereen mogelijk wordt om op een eenvoudige wijze een bijdrage te leveren aan meer duurzame energie in Nederland.

Peter Desmet: “Solarclarity hecht veel waarde aan het onderhouden van een goede relatie met haar klanten. Wij vinden het belangrijk om onze klanten zo goed mogelijk te leren kennen en ze die kennis te bieden waarmee zij zich op de markt kunnen onderscheiden”. De regiotraining in Groningen was een groot succes en Solarclarity gaat dit event in de komende maanden dan ook doorvoeren door het hele land. Begin april staat de regio Zuid-Oost Nederland in de planning. Meer informatie? kijk op www.solarclarity.nl/academy.

[/read]

Perberichten team solarclarity uitgebreid

Maart 2015 – Solarclarity breidt team verder uit

Het team van Solarclarity, de Nederlandse groothandel in zonnepanelen en aanverwante artikelen,  is opnieuw uitgebreid. Om de organisatie te blijven professionaliseren en optimaal te kunnen investeren in onze klanten heeft Solarclarity haar team uitgebreid met in de sales twee nieuwe commercieel technische verkopers: Meijer van der Hagen en Niels Baarsma en op de financiële afdeling: Babette Proost (financial controller) en Jetty Plessius (debiteurenbeheer)…

[read more=”Read more” less=”Read less”]Met deze vier nieuwe medewerkers, telt het team van Solarclarity in totaal 26 medewerkers. We zijn erg blij met deze uitbreiding van ons team. Dankzij deze versterking is Solarclarity in staat om de groei van het bedrijf te continueren.[/read]

Solar Frontier authorized distributor

Februari 2015 – Solar Frontier benoemt Solarclarity als officieel geautoriseerd Solar Frontier distributeur voor Nederland en België.

Solarclarity is  voor 2015 wederom benoemd tot geautoriseerd Solar Frontier distributeur in Nederland en België.

Voortzetting van dit partnerschap onderstreept de succesvolle samenwerking en het wederzijdse vertrouwen tussen Solarclarity en Solar Frontier…

Wolfgang Lange, Managing Director Solar Frontier Europe: „Sinds Juli 2011 werken wij al samen met Solarclarity…

[read more=”Read more” less=”Read less”] Als eerste Nederlandse distributeurdie CIS (dunne-film) zonnepanelen opnamen in hun assortiment is Solarclarity vandaag de dag een van onze belangrijkste klanten in Europa.”

Solar Frontier is de grootste fabrikant van CIS panelen ter wereld en is onderdeel van Shell. De 170Wp panelen hebben een, voor dunne film, zeer hoge efficiëntie van 13,8%. Alle modules van Solar Frontier voldoen aan de RoHS richtlijn en zijn lood en cadmium vrij.

[/read]

Solar cursus Switch2Solar

Januari 2015 – Solarclarity biedt nu ook de Engelstalige Solar Specialist International opleiding aan.

In samenwerking met Switch2Solar biedt Solarclarity nu ook de Engelstalige opleiding ‘Solar Specialist International’ aan. De internationale opleiding tot Solar Specialist is een aanvulling op het bestaande pakket  en sluit goed aan bij de mondiale marktontwikkelingen.

Een ‘Solar-Specialist’ is een professional die beschikt over gedegen kennis met betrekking tot de economische, technische en praktische aspecten van zonne-energie. Daarnaast is een hij/zij volledig op de hoogte van de…

[read more=”Read more” less=”Read less”]mondiale energieproblematiek en de ontwikkelingen in de markt voor zonnepanelen. Een ‘Solar Specialist’ geeft goed onderbouwde adviezen, beoordeelt de kwaliteit van componenten op waarde en ontwerpt hoogwaardige zonnepaneel-systemen. De opleiding wordt gegeven door Switch2Solar en bestaat uit de modules ‘Basis’, ‘Advies’ en ‘Techniek’ en wordt afgerond met een examen.[/read]

Genomineerd EBA

September 2014 – Solarclarity BV genomineerd voor de European Business Awards 2014 / 2015 (EBA)

Met trots laten wij weten dat Solarclarity BV is genomineerd voor de European Business Awards 2014/2015 (EBA). De European Business Awards is een onafhankelijk awards-programma opgezet om excellentie, ondernemerschap en innovatie in het Europese bedrijfsleven te erkennen en aan te moedigen. Met deze nominatie behoort Solarclarity tot een van Europa’s meest dynamische bedrijven. De prestigieuze EBA verkiezing wordt ondersteund door bedrijfsleiders, academici, media en politici vanuit heel Europa. Belangrijke criteria zijn de pijlers:[read more=”Read more” less=”Read less”]

financiële groei, innovatie, ondernemerschap en een internationale oriëntatie.

Solarclarity BV is een internationale groothandel gespecialiseerd in hoogwaardige zonnestroom producten zoals zonnepanelen en toebehoren. Vanuit ons distributiecentrum nabij Amsterdam beleveren wij professionele installateurs in heel Europa en daarbuiten.  

Directeur van Solarclarity Peter Desmet: “Solarclarity is al jaren een snel groeiende en solide onderneming, en ik ben dan ook heel trots dat wij genomineerd zijn om Nederland te vertegenwoordigen voor de European Business Awards. Deze verkiezing staat hoog aangeschreven in Europa en staat bekend als showcase voor Europa’s meest dynamische bedrijven. Ik zie het dan ook als het zichtbare bewijs dat ons bedrijf gezond is, dat onze gekozen strategie onze nationale en internationale marktposities versterkt, en een solide basis vormt voor de toekomst. Deze nominatie stimuleert ons extra om volop verder te gaan in onze internationalisering.”

De European Business Award zal gaan naar het bedrijf wat uitblinkt op gebied van financiële prestaties, groei, innovatieve strategieën, marktleiderschap en de flexibiliteit om consistente resultaten te kunnen blijven leveren in de toekomst.

Peter Desmet geeft aan dat we ongeacht de uiteindelijke uitslag in 2015, trots zijn dat we al zo ver zijn gekomen en onszelf nu al ‘National Champion’ mogen noemen.

De uiteindelijke verkiezing zal plaats vinden in 2015.

[/read]

LG Solar Neon

Februari 2014 – LG Solar introduceert nieuwe MonoX NeON-zonnepanelen

LG Solar een divisie van LG Electronics, heeft recentelijk haar MonoX NeON zonnepanelenportfolio verder uitgebreid. Het nieuwste model met high power modules heeft een piekvermogen van 300 Watt. Hiermee behoren deze nieuwe zonnepanelen tot de meest efficiënte modellen ter wereld.

De N-type modules van de nieuwe MonoX NeON bevatten tweezijdige cellen met drievoudig anti-reflectiecoating, waardoor ze zeer efficiënt zijn en betere prestaties leveren. Gebruikers profiteren door de nieuwe technologie van meer energieopbrengst per vierkante meter..

[read more=”Read more” less=”Read less”]

De nieuwe MonoX NeON-modules zijn zeer geschikt voor huiseigenaren met daken met een klein oppervlak, beperkte draagkracht of een ongunstige ligging ten opzichte van de zon.

Uiteraard kunnen gebruikers van grotere installaties ook profiteren van de verbeterde prestaties. Onlangs werd in Zwitserland bijvoorbeeld een MonoX NeON-installatie van 100 kilowattpiek geïnstalleerd. Bovendien hebben laboratoriumtesten aangetoond dat de modules zeer betrouwbaar zijn, maar met een gewicht van 16,8 kg zijn de modules ook relatief licht. LG Electronics verschaft daarom een verbeterde lineare prestatiegarantie van 25 jaar. De MonoX NeON biedt een gegarandeerde opbrengst van ten minste 98 procent na het eerste jaar en ten minste 81,2 procent na 25 jaar.

“LG heeft continu geïnvesteerd in onderzoek, waardoor er grote sprongen zijn gemaakt met onze MonoX NeON-modules”, stelt Michael Harre, Vice President European Solar Business Group bij LG Electronics. “We zijn verheugd dat we onze klanten nu nog efficiëntere modules kunnen bieden. Hierdoor dragen we bij aan een versnelling van de energietransitie.”

Kijk voor meer informatie op: http://www.lg-solar.com/nl/producten/index.jsp. & op klantportal.solarclarity.nl/LG

[/read]

Persberichten Asola en K2

December 2013 – Solarclarity kiest voor Duitse degelijkheid met: Asola & K2-systems

Solarclarity, PV groothandel & distributeur, introduceert twee nieuwe leveranciers: Asola (PV panelen) en K2-Systems (bevestigingsmateriaal).

Asola is een Duitse ontwikkelaar en producent van zonnepanelen, dak geïntegreerde systemen en “automotive” toepassingen. Asola heeft een lange geschiedenis als toeleverancier voor de auto industrie, onder andere met de solar roof voor de Fisker Karma. De auto industrie is een sector die enorme kwaliteitseisen aan haar toeleveranciers stelt. Met de Asola panelen biedt …

[read more=”Read more” less=”Read less”]

Solarclarity dan ook een Europees paneel dat voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden tegen een competitieve prijs. Het Solarclarity productportfolio is uitgebreid met het ‘Asola-Smart P250/60’ paneel.

K2-Systems is een uitbreiding op het Solarclarity assortiment in bevestigingsmaterialen. K2 is een gerenommeerde Duitse fabrikant van montage-systemen voor zonnepanelen. Het assortiment bevat systemen voor platte daken, schuine daken en vrijland opstellingen.  Voor de Nederlandse pannendaken heeft K2 de aluminium Crosshook 2F ontwikkelt.

Solarclarity biedt de producten van Asola en K2-systems nu o.a. aan via het nieuwe online Klantportal:klantportal.solarclarity.nl. Naast prijzen, kunt u hier ook terecht voor beschikbaarheid en technische eigenschappen van de producten.

[/read]

Awards FD gazelle

28 november 2013 – Solarclarity wint gouden FD-gazelle 2013

Over FD gazelle!

Solarclarity, PV groothandel & distributeur, is de trotse winnaar van de gouden FD-Gazelle 2013, regio Noord Holland. Hiermee zijn wij officieel het snelst groeiende bedrijf van Noord-Holland.

Solarclarity heeft de gouden FD Gazelle gewonnen in de omzetklasse middelgroot: 2 – 30 miljoen euro. Donderdag 27 november 2013 werd de award voor Noord-Holland uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst op het hoofdkantoor van KPMG in Amstelveen. Solarclarity heeft…

[read more=”Read more” less=”Read less”]

haar omzet in de afgelopen 3 jaar meer dan verzevenvoudigd, en is daarmee het snelst groeiende bedrijf van noord Holland in haar omzetklasse. Om in aanmerking te komen voor FD Gazelle Award moeten ondernemingen binnen drie jaar een omzetgroei van ten minste 20% realiseren, een positief netto resultaat behalen en financieel gezond zijn.

Peter Desmet, CEO Solarclarity: ‘We zijn trots en blij dat we bij de selecte groep FD Gazellen behoren. We wisten natuurlijk al wel dat we snel groeiden, maar het blijft bijzonder om deze waardering op deze manier ook van collega ondernemers te krijgen. Hier hebben we de afgelopen jaren heel hard voor gewerkt. Zeker het feit dat we dit voor elkaar hebben gekregen in een roerige tijd voor onze branche, is een prachtige kroon op ons werk. De sterke groei die Solarclarity heeft doorgemaakt hebben we natuurlijk te danken aan onze klanten en aan onze medewerkers. Door hun enthousiasme, betrokkenheid en kwaliteit hebben we deze groei kunnen realiseren.”

[/read]

Solarclarity webshop

November 2013 – Solarclarity lanceert webshop voor haar klanten – Nu 24/7 online bestellen!

Solarclarity, internationale groothandel in zonnestroom producten, heeft trots de deuren geopend van het Solarclarity online Klantportal. Hét online bestelplatform van Solarclarity waarop klanten nu 7 dagen per week, 24 uur per dag online orders kunnen plaatsen.

Met ons nieuwe online Klantportal bieden wij snel en eenvoudig toegang tot ons uitgebreide productassortiment. Binnen enkele klikken heeft de Solarclarity klant nu volledig inzicht in zijn bestelhistorie en…

[read more=”Read more” less=”Read less”]

het productassortiment met de daarbij behorende functionaliteiten zoals de actuele productbeschikbaarheid, prijzen,  downloads etc.

Omdat onze Klantportal rechtstreeks gekoppeld is aan ons administratiesysteem worden klant specifieke prijzen en kortingen getoond, en geeft de webshop een nauwkeurige voorraadindicatie.

“Sinds 30 oktober is onze Klantportal in verschillende fases gelanceerd en de interesse vanuit onze klanten is groot. Inmiddels heeft meer dan 1/3 van onze klanten gebruik gemaakt van het Klantportal en dit aantal groeit iedere dag. Na de aftrap van de eerste versie zullen de komende maanden nog tal van uitbreidingen en aanpassingen worden doorgevoerd om de werking van het Klantportal zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de wensen van onze klanten,” aldus Wico Gerritsen, Project Manager Solarclarity BV.

Met het online Klantportal geeft Solarclarity invulling aan haar E-commerce strategie met als doel om voor klanten inkoop-, administratie- en transportkosten te kunnen kunnen verlagen.

Benieuwd naar het Solarclarity Klantportal? Ga dan nu naar klantportal.solarclarity.nl. Er is geen inlogcode nodig om de shop te bekijken.

Heeft u nog geen inlogcode ontvangen? Of heeft u overige vragen? Neem dan nu  contact op met de afdeling sales support via:sales@solarclarity.nl. Of bel met 0294-745 777.

[/read]

FD gazelle genomineerd

November 2013 – Solarclarity BV is genomineerd voor de FD Gazelle Award 2013

Met trots laten wij weten dat Solarclarity BV is genomineerd voor de FD Gazellen Award 2013. Hiermee behoren wij tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Solarclarity BV is groothandel en importeur van PV materialen. Wij beleveren uitsluitend installateurs en andere PV wederverkopers. We zijn actief in Nederland, België, Luxemburg, Engeland en het Caribisch gebied. Het onderscheid maken wij door de klant en zijn installaties…

[read more=”Read more” less=”Read less”]

centraal te stellen. Onze doelstelling is voor onze klanten het totale inkoop- en toevoerproces van PV materialen uit handen te nemen zodat zij zich kunnen richten op de verkoop en installatie.

Om in aanmerking te komen voor FD Gazelle Award moeten ondernemingen binnen drie jaar een omzetgroei van ten minste 20% realiseren, een positief netto resultaat behalen en financieel gezond zijn. Deze beoordeling wordt ondersteund door de database van Graydon, waarin financiële gegevens van 2 miljoen actieve Nederlandse bedrijven zijn opgenomen.

De snelste groeiers per omzetklasse en provincie worden beloond met de Gouden FD Gazellen. De gouden gazelle voor de provincie Noord-Holland wordt uitgereikt op 28 november 2013 op het hoofdkantoor van KPMG in Amstelveen.

[/read]

Beurs energie 2013

September 2013 – Solarclarity creëert het “Solarclarity professional brands plein”, tijdens het Solarevent van energie 2013

Op 24, 25 en 26 september 2013 staat Solarclarity op het Solar Event, in de Brabanthallen te Den Bosch. Het Solarevent is hét nationale evenement gericht op zonne-energie en maakt onderdeel uit van de Energie beurs.

Solarclarity heeft op haar “professional brands plein” van meer dan 200m2, 10 professionele merken uit de zonne-energiebranche uitgenodigd als mede-exposant. Aanwezig zijn: Solar Frontier, Enphase, NARI, Hanwha Q-Cells en Hanwha SolarOne, Samil Power, Renesola, LG, ET-Solar, Plugwise & SolarEdge.

[read more=”Read more” less=”Read less”]

Deze fabrikanten participeren tevens mee in het door SC-Academy georganiseerde workshop programma, wat plaatsvindt in de workshopruimte op onze stand (03 F035). Gedurende de drie beursdagen geven de verschillende fabrikanten dagelijks speed-trainingen over hun producten.

Gratis entreekaarten zijn te bestellen via de link op onze website: www.solarclarity.nl/nieuws/beurzen

[/read]

Persberichten SolarEdge en SolarMan

September 2013 – Solarclarity breidt assortiment uit met SolarMan en SolarEdge

PV-groothandel en -importeur Solarclarity heeft haar productassortiment uitgebreid met optimizer fabrikant SolarEdge en de Solarman Wifikit.

SolarEdge is de marktleider in het optimizersegment. Met hun systeem van omvormers en optimizers halen zij het beste uit een zonnepanelen systeem.

Door ieder zonnepaneel van een optimizer te voorzien hebben schaduw en veel vormen van mismatch geen negatieve invloed meer op een string zonnepanelen..

[read more=”Read more” less=”Read less”]

Daarnaast biedt het SolarEdge systeem grote voordelen op het gebied van veiligheid, monitoring, installatievrijheid, onderhoud en garanties. Toepassing van het SolarEdge systeem leidt in vrijwel iedere situatie tot een optimale energie-opbrengst

De Wifikit van Solarman is een externe datalogger, compatible met Power-One en Samil Power. Door het verbinden van de Wifikit met één of meerdere omvormers kan het apparaat informatie verzamelen over de PV systemen aangesloten op de omvormers. De kit geeft dezelfde uitleesmogelijkheden als bijvoorbeeld Omnik, maar wordt extern gemonteerd en is dus minder gevoelig voor storingen en is altijd binnen bereik van WIFI te brengen.

[/read]

Persberichten Hanwha en Renesola

April 2013 – Solarclarity breidt assortiment uit met Hanwha en Renesola.

PV-groothandel, en -importeur Solarclarity heeft een nieuwe distributieovereenkomst gesloten met Hanwha en Renesola.

Hanwha is een van de grootste ondernemingen van Zuid-Korea en is daarmee vergelijkbaar met Samsung, LG en Daewoo. Hanwha produceert zonnepanelen in China en Duitsland, en staat in de top 10 van grootste producenten ter wereld. Hanwha heeft door de acquisitie van Q-Cells in 2012 toegang tot de meest geavanceerde technologieën, en is door haar Duitse productie faciliteiten optimaal

[read more=”Read more” less=”Read less”]

beschermd tegen eventuele toekomstige anti-dumping heffingen. Hanwha heeft een portfolio van poli, mono, all black en BIPV panelen.

Renesola is een van de grootste Chinese producenten van solar producten. SolarClarity heeft Renesola toegevoegd aan haar assortiment omdat, door de recente dreiging van anti-dumping maatregelen door de EU, de toevoer van Chinese zonnepanelen beperkt is. Door de superieure performance van Renesola, en de vergelijkingen met ET Solar, zien wij Renesola en ET Solar als gelijkwaardige en uitwisselbare panelen. Renesola is, net als ET-Solar, blijvend opgenomen in ons assortiment en wij hebben ons gecommitteerd aan een technische en commerciële ondersteuning van beide merken. Renesola heeft een portfolio van poli, Virtus II, mono en all black panelen.  De VIRTUS II cellen en panelen van Renesola leveren superieure productie-resultaten, zowel in simulator PVSol als in de praktijktesten van Photon.

[/read]

Persberichten LG Solar

29 Maart 2013 – Solarclarity introduceert de nieuwe LG MonoX NeoN serie

Vanaf april 2013, introduceert Solarclarity de nieuwe LG monoX NeoN serie, te beginnen met de mono 280Wp panelen. Door de superieure afwerking en de kwaliteitsgaranties van deze bekende Zuid-Koreaanse elektronicagigant biedt LG hiermee een zeer geslaagd product. De high-performance module combineert op unieke wijze LG’s N-Type cel productietechnologie in één geavanceerde unit. Selective emitter, en fine electrode technologieën zijn toegevoegd, samen met een unieke LG anti-reflectie coating. De LG MonoX NeoN Premium-serie ..

[read more=”Read more” less=”Read less”]

heeft hetzelfde 60-cellen paneel-ontwerp als de MonoX modules, maar heeft een hogere maximum output van 300W, met een module efficiëntie van 18.3%.

Met een gewicht van slechts 16.8kg (11,1% lichter dan de vorige modellen, en één van de lichtste op de markt), is de MonoX NeoN eenvoudig te installeren en voldoet aan de vereisten voor installatie door één persoon, wat een directe impact heeft op de installatiekosten.

[/read]

Persberichten nieuw personeel

29 Maart 2013 – Solarclarity – drie nieuwe buitendienst medewerkers

Het team van Solarclarity, de Nederlandse groothandel in photovoltaïsche systemen en aanverwante producten,  is opnieuw uitgebreid. Om de organisatie verder te professionaliseren en optimaal te kunnen investeren in onze klanten heeft Solarclarity, sinds 1 februari 2013, drie nieuwe buitendienst medewerkers aangenomen.

Jurgen van de Sompele, is verantwoordelijk voor de regio Zuidwest Nederland & Vlaanderen. Bob Thuijsman wordt aanspreekpunt voor de regio Zuidoost Nederland, en Peter van Heemskerk voor de regio Noord- Zuid Holland & Utrecht.

[read more=”Read more” less=”Read less”]Met deze drie nieuwe buitendienst medewerkers, telt het verkoopteam van Solarclarity in totaal 6 accountmanagers. We zijn erg blij met de aanstelling van Bob, Peter en Jurgen, om ons sales team compleet te maken. Solarclarity groeit, en met dit uitgebreide team is Solarclarity in staat om deze groei te continueren. [/read]

Persberichten logo Solar Frontier

29 Maart 2013 – Solarclarity, geautoriseerd Solar Frontier distributeur – België

Solarclarity, de Nederlandse PV-groothandel en –distributeur, is  benoemd tot geautoriseerd Solar Frontier distributeur in Nederland, België en Luxemburg. Solarclarity was al geautoriseerd voor Nederland, maar is nu, door Solar Frontier, ook  aangesteld voor België en Luxemburg. Solar Frontier is de grootste fabrikant van CIS panelen ter wereld en is onderdeel van Shell. De 150Wp panelen hebben een, voor dunne film, zeer hoge efficiëntie van 13,0%. Module efficiëntie blijft echter verbeteren. Onlangs heeft het Japanse Nationaal instituut voor geavanceerde Industriële wetenschap al een record efficiëntie gemeten van 19.7%.

[read more=”Read more” less=”Read less”]

Uitbreiding van het distributienetwerk onderstreept de succesvolle samenwerking en het wederzijdse vertrouwen tussen Solarclarity en Solar Frontier.  De samenwerking biedt voor beide partijen toegevoegde waarde, en we  gaan dan ook uit van een langdurig en succesvol partnerschap.

[/read]

Persberichten Plugwisse

29 Maart 2013 – Solarclarity breidt assortiment uit met Plugwise.

PV-groothandel, en -importeur Solarclarity heeft een nieuwe distributieovereenkomst gesloten met Plugwise. Het assortiment van Solarclarity wordt hierdoor uitgebreid met het Plugwise Home Solar pakket. Met Stealth M+, de Stretch 2.0, en de Plugwise app is het Home Solar pakket ideaal om op huishoudniveau het Plugwise systeem uit te proberen en inzicht te krijgen in uw zonneproductie. Met behulp van overzichtelijke grafieken geven de Stretch 2.0 en de Plugwise app in één oogopslag weer hoeveel energie uw zonnepanelen produceren. Zo wordt het ook eenvoudig om de systeemprestaties van uw zonnepanelen in te zien en te controleren.

Persberichten Solar Frontier

25 Maart 2013 – Article Solar Frontier – High yields – even on cloudy days.

Photovoltaic plants on partially shaded roofs, with suboptimal layout or non-optimal tilt angles are deemed low yielders. Regions with lower irradiation values and a high portion of indirect or diffuse light are seen in the same dim light. Thin-film modules made of copper, indium and selenium can show their mettle even under these conditions, and contradict this view.

Plant planners and those wishing to invest in photovoltaic plants have been concentrating to date mainly on roofs facing south, since these have the best exposure to sunlight, and therefore the best yields.

[read more=”Read more” less=”Read less”]

The potential yield of a plant is also influenced by the tilt angle it has, which helps maintain the best irradiation angle, disregarding the time of the year.  In an ideal world, the weather should be permanently sunny and cold, and the plant free from shadows and dirtying. In reality, the conditions for a solar plant are more often than not anything but ideal. The roof faces in the wrong direction, say eastwards or westwards, trees cast shadows, or chimneys, or the neighbor’s roof, it’s hot, or foggy, or cloudy, or dusty – these are factors that can reduce the yields of a solar plant.

Advances in the thin-film module technology have rendered even roofs with unfavorable preconditions interesting as far as harvesting solar energy is concerned. CIS modules capture yields that even crystalline modules cannot, even with partially shadowed roofs, unfavorable layout, or suboptimal tilt angle because of their specific physical characteristics.

Because of their good low-light behavior CIS thin-film modules produce high yields even with suboptimal irradiation angles, such as are present during early morning or late evening, or in winter and fall. The same is true for diffuse light (fog or cloudiness).

The difference in low-light behavior between CIS-modules and other technologies is easily explained: a deciding factor is CIS-modules’ use of more of the available light spectrum. On looking more closely at the spectral response (SR), which is the ability to absorb light of different frequencies, this becomes clear. CIS has a much higher spectral response than crystalline modules, and therefore a higher efficiency. The result: CIS-modules generate energy long after crystalline or amorphous modules have stopped production.

Solar harvest even with shading

A further advantage of CIS modules is their high shadow tolerance. Crystalline modules have the disadvantage that shading or partial shading through dirt or leaves causes failure of the entire module or indeed the entire string. The reason for this is the serial connection of cells in a module, and the connection of several modules to one string. CIS modules are a lot less sensitive: Shading or partial shading doesn’t cause failure of the module, but only of the covered or shaded part. CIS modules consist of long stripped cells, in the case of Solar Frontier’s modules 170 per module, as opposed to the square cells of crystalline modules. Because of this cell-shape, only that part of the module fails that is shaded, the rest continues generating. This is especially important in the residential sector, since there we more often encounter shading through trees or chimneys, which can have an effect on the efficiency of the plant.

Suited for climate conditions in the BeNeLux

Their product properties, especially the good lowlight behavior of CIS thin-film modules make them perfectly suited for the weather conditions to be typically found in the BeNeLux countries.  This fact together with the environmentally friendly character of Solar Frontier modules  were two of the main reasons for Solarclarity, an expert in the area of solar power, project developer and wholesaler of PV systems in the BeNeLux countries, to include Solar Frontier in its product portfolio. Regarding the ecological aspect, the refusal to use cadmium and lead mean the absence of environmentally hazardous materials contained in the modules  and is the reason why although not yet a requirement in the photovoltaic industry, Solar Frontier is one of the very few PV manufacturers that comply with the stringent RoHS directive (Restriction of Hazardous Substances).

Since 2011 a great variety of installations have been constructed all over the region using the CIS thin-film modules distributed by SolarClarity, both in the residential as well as in the industrial sector. One example is a 31kWp PV system using Solar Frontier CIS thin-film modules designed by SolarClarity and installed as part of a renovation of a barn rooftop. It was connected to the grid in October 2012 in the Dutch town of Lelystad. The 200 CIS modules were installed on a 245 m² subarea of the southeast-facing rooftop of the building. The system is expected to produce more than 25,000 kWh of energy per year and will offset more than 21 tons of CO2 emission.

On top of the new black rooftop cladding, the black Solar Frontier modules match perfectly with the overall appearance of the building. The Solar Frontier modules were also selected due to the high output of CIS thin-film technology, as their good lowlight behavior leads them to start production earlier in the morning and stop producing energy later in the evening than other available technologies. The ammonia resistance of the CIS modules was taken into account as an additional benefit in an agricultural environment. All these advantages confirmed the agricultural entrepreneur and owner of the barn rooftop in his decision for Solar Frontier’s cadmium- and lead free CIS thin-film modules.

More yields with CIS modules

Long-term tests have shown that CIS modules maintain a higher power output than the label claims. The reason for this is the so-called ‘light-soaking effect’. This describes a special characteristic of CIS modules: after exposure to light their efficiency and power output climb. A suitable comparison might be with a car motor – once the motor has run warm, it reaches its most efficient and powerful state.

The technological advances in the CIS thin-film area make even unfavorable roofs interesting from the power generation point-of-view as they  as CIS thin-film modules yield high harvests even under difficult conditions. With the right technology east-west roofs, roofs with shading, or roofs in regions with high levels of indirect or low light irradiation will play an increasingly important role in solar power generation.

[/read]

Persberichten Solarclarity

6 Maart 2013 – Peter Desmet in Radio interview op radio 1 – “antidumping “

Persberichten Peter Desmet Solarclarity


22 Feb 2013 – Waarom staan Solarclarity-producten niet in het KIWA-register?

Van diverse relaties ontvangen we de vraag waarom het portfolio van zonnepanelen en omvormers welke Solarclarity en haar partners leveren, niet geregistreerd staan op www.registerzonneenergie.nl van de commerciële organisatie KIWA N.V. te Rijswijk.

Solarclarity heeft er bewust voor gekozen om de door haar geleverde producten niet te registeren bij KIWA. Wij werken uitsluitend met gerenommeerde merken in de branche, welke allemaal veelvuldig worden getest door grote internationale onafhankelijke certificerings-bureaus, zoals TÜV en VDE.

[read more=”Read more” less=”Read less”]

Middels deze beoordelingen onder accreditatie garandeert Solarclarity duurzame kwaliteitsborging van haar producten.  De certificaten hiervan kunt u vinden op onze website.

Solarclarity is dan ook van mening, dat opname in het KIWA register geen toegevoegde waarde biedt. Sommige van de opgenomen leveranciers zijn failliet, wat ons doet concluderen dat opname in dit register geen enkel inzicht geeft in de kwaliteit van de panelen.  KIWA creëert onrust in de markt, om haar eigen diensten te promoten. Daarmee beschadigt ze de sector in zijn totaliteit, en ongewild ook haar eigen integriteit.

Verder, voor wat betreft de zeer tendentieuze uitspraken van KIWA over de opbrengst van geïnstalleerde zonnestroom (PV) systemen, deze zijn onjuist. De jarenlange praktijkervaring van Solarclarity toont het tegenovergestelde.

Solarclarity trekt de professionaliteit van KIWA zeer sterk in twijfel. Het is een commercieel bedrijf, welke geen objectiviteit kan garanderen. Wij zullen onze producten dan ook niet laten certificeren bij dit register.

Als u verder nog vragen hebt, dan kunt u contact met ons opnemen via: marketing@solarclarity.nl.

Met vriendelijke groet,

Peter Desmet
Solarclarity BV

[/read]

Persberichten Brandgevaarlijk - scheuten

19 Feb 2013 – Berichtgeving brandgevaarlijke zonnepanelen, heeft géén betrekking op Solarclarity

Deze morgen heeft de Nederlandse Voedsel en Warenwet Autoriteit (NVWA) een bericht naar buiten gebracht over het brandgevaar bij zonnepanelen van het merk SCHEUTEN, uitgerust met junction boxes van het merk ALRACK, type SOLEXUS. Dit bericht is overgenomen door het NOS journaal, NU.nl en diverse kranten.

Solarclarity benadrukt deze panelen nooit verkocht te  hebben, noch producten waar deze ondeugdelijke junction boxes in zitten.

Wij kunnen u dus gerust stellen dat de producten die van ons afkomstig zijn, veilig en betrouwbaar zijn.

SF behaald record efficientie

Feb 2013 – Solar Frontier behaald CIS record efficiëntie van 19,7%

Solar Frontier heeft, met behulp van CIGS-technologie, en zonder het gebruik van cadmium, CIS dunnefilm zonnecellen gefabriceerd met een record efficiëntie van 19,7%.

De 19,7% efficiëntie werd gemeten door het Japanse Nationaal Instituut voor geavanceerde Industriële Wetenschap en Technologie, en is een grote verbetering ten opzichte van het vorige record van 18.6%. Module efficiency verbeteringen helpen voornamelijk om zonnepanelen kleiner te maken (met dezelfde efficiëntie), wat praktische- en kostenvoordelen met zich mee brengt, zoals het reduceren van installatiekosten.

[read more=”Read more” less=”Read less”]

De zonnecellen met een module efficiëntie van 13%, die nu nog van de band rollen in de Japanse CIS-fabriek, hebben een reputatie voor hoge prestaties, omdat ze niet gemakkelijk beïnvloedbaar zijn voor schaduw of hoge temperaturen.

De mogelijke productie van zonnepanelen die zeker twee keer zo krachtig zijn, is vanzelfsprekend een hoogtepunt waar de solar industrie van zal gaan profiteren.

[/read]

Persberichten PV cycle inzamelpunt

Dec 2012 – Solarclarity opent als gecertificeerd PV-Cycle inzamelpunt

Per 1 december 2012 is Solarclarity lid geworden van het Europese PV Cycle. Solarclarity is daarmee het eerste gecertificeerde inzamelpunt voor afgeschreven PV modules in midden en noord Nederland. Installateurs en eindgebruikers kunnen de defecte zonnepanelen (PV modules) gratis afleveren bij het Solarclarity inzamelpunt in Weesp. De modules worden vervolgens opgehaald door PV-Cycle, waarna het gedemonteerde en verwerkte materiaal gebruikt kan worden om grondstoffen te creëren voor nieuwe panelen. Op deze manier draagt Solarclarity bij aan het op een verantwoorde wijze recyclen van zonnepanelen en streven wij naar een volledig duurzame industrie.

Persberichten Mors smitt

Dec 2012 – Solarclarity distribueert de EazyPV tester van Mors Smitt

Solarclarity, importeur en groothandel van PV materialen, heeft een nieuwe distributieovereenkomst gesloten met Mors Smitt. Het productportfolio van Solarclarity wordt hierdoor uitgebreid met de EazyPV – Solar Installatie Tester van Mors Smitt (voorheen Nieaff Smit).

De EazyPV is een eenvoudig te gebruiken tester waarmee de opbrengst en elektrische veiligheid van Solar PV installaties met één druk op de knop getest kan worden.

[read more=”Read more” less=”Read less”]

De EazyPV combineert verschillende testfuncties in één handheld apparaat. De kit bevat MC4 en SUNCLIX-test adapters die snel, veilig en eenvoudig de aansluiting van de tester op de PV-modules, strings of array mogelijk maken. Data kan vervolgens via USB worden gedownload naar een PC voor verdere analyse en rapportage.

De EazyPV biedt de PV installateur de mogelijkheid om snel en eenvoudig PV systemen te testen. Daarmee kunnen PV systemen eenvoudig worden gecontroleerd maar kunnen ook garantieclaims snel worden beoordeeld. Het is een onontbeerlijk hulpmiddel om kwaliteit aantoonbaar te waarborgen.

[/read]

Persberichten ALV Holland Solar bij Solarclarity

Dec 2012 – Solarclarity host ALV Holland Solar

Op 14 november kwam de Nederlandse Solar branche bijeen in de showroom en het trainingscentrum van SolarClarity te Weesp. Na een informatieve vergadering werd het glas geheven op de succesvolle ontwikkeling van de zonne-energie markt in Nederland.

Heugelijk nieuws tijdens de vergadering was het grote aantal nieuwe leden. Zoals de PV markt sterk groeit, groeit ook het aantal leden van de branchevereniging sterk.

[read more=”Read more” less=”Read less”]

Ook was er veel aandacht voor de implementatie van de certificeringen voor installateurs en ontwerpers van zonnestroom en zonnewarmte systemen. Veel aanwezigen gaven aan snel werk te gaan maken van deze certificering. Het wordt algemeen beschouwd als een goed middel om zich te onderscheiden.

[/read]

Persberichten Nieuwe omvormers in assortiment

Nov 2012 – Solarclarity breidt portfolio verder uit

Zonnestroomgroothandel Solarclarity heeft in augustus haar omvormeraanbod stevig uitgebreid. Door zijn brede inzetbaarheid blijft Power-One de basis van het assortiment, daarnaast zijn ook Samil Power, Diehl en Enphase toegevoegd. Samil Power is de grootste en meest bekende Chinese omvormerfabrikant. Door de commerciële en technologische samenwerking met het grootste Chinese netwerkbedrijf China State Grid is het een solide bedrijf met een even zo solide technologie. Enphase is op haar beurt de grootste fabrikant van micro-omvormers.

[read more=”Read more” less=”Read less”]

Het Amerikaanse bedrijf heeft inmiddels in haar thuismarkt het marktleiderschap van SMA overgenomen. De technologie, waarbij per paneel één micro-omvormer wordt toegepast, maakt pv-systemen eenvoudiger en veiliger. Bovendien biedt het systeem een indrukwekkend monitoring systeem én vijfentwintig jaar productgarantie. Tenslotte presenteerde het Duitse industriële conglomeraat Diehl op de afgelopen Inter-Solar een geheel vernieuwde lijn. De nieuwe H-serie met trafo en de R3 serie zonder trafo zijn de meest efficiënte omvormers in hun productklassen.

[/read]

ABC & solarclarity beleveren Zon effect

Nov 2012 – ABC en Solarclarity beleveren ‘Zon Effect’

ABC Zonnepanelen en Solarclarity zijn gestart met het leveren en installeren van de zonnepanelen voor het Zeeuwse inkoopcollectief ‘Het Zon Effect’. Het collectief is een initiatief van de Zeeuwse Milieufederatie en Zeeuwind. Het project valt onder het Europees samenwerkingsproject Low Carbon Region.

Hierbinnen werken vijf verschillende landen – Zweden, Denemarken, Italië, Slovenië en Nederland – gezamenlijk aan het terugdringen van hun CO2-uitstoot. De installateur voor het Zeeuwse initiatief moest een lokaal bedrijf zijn.

[read more=”Read more” less=”Read less”]

Na een strenge selectieperiode werd ABC Zonnepanelen uit Terneuzen gekozen. Dit bedrijf had al veel ervaring opgedaan met zonne-energiesystemen in Vlaanderen via haar zusterbedrijf ABC promotions. Solarclarity heeft de door ABC Zonnepanelen geïnstalleerde systemen van de verschillende componenten voorzien. Het gaat om zonnepanelen van ET Solar en omvormers van Power-One. Inmiddels zijn er al duizenden panelen geplaatst en het einde van e actie lijkt nog niet in zicht.

[/read]

Persberichten PowerOne nieuw assortiment

Nov 2012 – Power-One toont nieuwe producten

Het Italiaanse Power-One – dat in Nederland onder meer vermarkt wordt door Solarclarity – heeft een nieuwe productrange van omzettings- en vermogens managementproducten gepresenteerd op de PVSEC in Frankfurt.

Persberichten Solarclarity

Maart 2012 – Uitbreiding Solarclarity

Vanaf 1 maart heeft Solarclarity naast het pand aan de Flevolaan 21 ook het pand aan Flevolaan 19 in gebruik genomen. In verband met een groeiende behoefte aan extra opslag, en opleidingen van de SC academy is het prettig om meer ruimte te hebben. We hopen zo onze klanten in de toekomst beter te kunnen dienen.

Uiteraard zijn hier ook panelen op het dak geplaatst.

[huge_it_share]