Persberichten

Je vindt hier ons laatste nieuws, persberichten en evenementen!
Volg ons nu ook via Facebook & Twitter.

Belgisch verkoopteam

Mei 2017 - Het Belgische verkoopteam van Solarclarity heeft versterking gekregen!

Om de toegenomen vraag uit de Belgische markt op te kunnen vangen en u een betere ondersteuning te kunnen geven, heeft Solarclarity Leon Langeveld aan haar Belgische verkoopteam toegevoegd.

Leon is in het verleden al actief geweest op de Belgische markt, waardoor vele klanten hem misschien nog wel zullen kennen. Na een aantal jaren verantwoordelijk te zijn geweest voor export binnen Solarclarity, is Leon nu samen met Jurgen Van de Sompele weer het aanspreekpunt voor de Belgische markt.

Voor alle vragen die u heeft over prijzen, producten en beschikbaarheid, maar ook zaken als opslag van energie en slimme energietechnieken, staan Jurgen en Leon tot uw beschikking.

We hopen samen met u verder te kunnen bouwen aan het succes van PV in België.

Consumentenbond zonnepanelen

Maart 2017 - Consumentenbond: De salderingsregeling en het draagvlak bij de burger

Mensen met een interessante kijk op zonne-energie bloggen voor de Consumentenbond. Deze keer Peter Desmet, die zich verbaast over de discussie rond de salderingsregeling voor kleinverbruikers met zonnepanelen. Deze regeling betrekt gewone mensen bij de energietransitie en is succesvol. Daartegenover staat de veel duurdere SDE+-subsidie, die vooral grote bedrijven helpt.

Sinds 2008 is Peter Desmet algemeen directeur van de internationale groothandel in zonnepanelen en toebehoren Solarclarity, in nauwe samenwerking met zijn echtgenote Irmelin Waalkens. Sinds 2013 zijn daar ook de Solarclarity Group en een aantal zusterondernemingen bij gekomen. Peter Desmet is tevens voorzitter van ondernemersvereniging ZON.

Read more

Award 2017

Maart 2017 - Solarclarity wint EUPD Research Award 2017 en wordt gewaardeerd als groothandel met de hoogste klanttevredenheid

De internationale groothandel Solarclarity uit Weesp is voor het tweede jaar op rij beloond met de Top Brand PV Europe 2017 Award van EuPD Research. Uit de jaarlijkse enquête onder Nederlandse installateurs komt Solarclarity als bekendste en meest gewaardeerde groothandel uit de test.

Solarclarity scoort bovengemiddeld hoog op naamsbekendheid, klanttevredenheid en portfolio.

Read more

Solar Solutions 2017

Maart 2017 - Solarclarity op de Solar Solutions 2017

Op stand C4 presenteert Solarclarity, de Technische groothandel op het gebied van zonne-energie, energiemanagement & batterijoplossingen, de laatste innovaties voor de slimme integratie van PV, opslag en monitoring.

Gepresenteerd worden o.a. de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zonnepanelen en omvormers, de innovatieve batterijen van LG Chem, de plug & play AC Batterijen van Enphase, de laadsystemen van ICU en het energiemanagement systeem van Maxem.

Op de stand wordt tevens het nieuwste DENIM Solar portfolio onthuld en wordt het allernieuwste zwarte LG Solar NeON-R 355Wp zonnepaneel met back contact cellen getoond!

Read more

Persberichten Klantportal Solarclarity

Jan 2017- Solarclarity lanceert vernieuwde webshop

Solarclarity heeft een vernieuwd klantportal gelanceerd met verbeterde functionaliteiten wat volgens het bedrijf leidt tot meer bestelgemak.

Het nieuwe Solarclarity-klantportal beschikt over een verbeterde zoekfunctie, verrijkte technische productinformatie en een uitgebreide solar tool.

Wico Gerritsen, projectmanager E-commerce: ‘Om onze nieuwe klantportal nog beter aan te laten slaan bij de wensen van onze klanten hebben we onder andere het inzicht in voorraadposities verbeterd, klantspecifieke nettoprijslijsten toegevoegd en samen met Solar Monkey een engineerings- en opbrengstcalculatietool ontwikkeld. Dit alles stelt de klant 24 uur per dag en 7 dagen per week in staat zonne-energiesystemen samen te stellen en te bestellen bij Solarclarity.’

Showroom Solarclarity

Jan 2017 - Solarclarity Group is verhuisd!

Solarclarity heeft een nieuw bedrijfspand betrokken. Om zowel kantoor als distributie onder één dak te hebben heeft de pv-groothandel een gebouw betrokken van ruim 4000 vierkante meter aan de Hogeweyselaan in Weesp.

Solarclarity heeft het verouderde pand, na 2 jaar leegstand, in een paar maanden volledig gerenoveerd en in samenwerking met LG Electronics verduurzaamd. In het nieuwe kantoor, dat voldoende mogelijkheden biedt voor de groei en de ontwikkeling van de organisatie, is onder andere een Solarclarity Academy gecreëerd met plaats voor minimaal 100 cursisten. In de komende maanden zal er ook een nieuwe showroom gerealiseerd worden waarin aandacht zal worden besteed aan energiemanagement en batterijoplossingen; naast zonnestroom de nieuwe strategische focus van Solarclarity.

Read more

Persberichten elektro-verkoop

Nov 2016 - Interview met o.a. Peter Desmet in het Belgische Magazine ‘Electro Verkoop’

“Leg zonnepanelen en help zo om de Turteltaks te doen dalen” zei de kersverse minister van energie Bart Tommelein deze zomer. Met deze uitspraak gaf hij een definitieve boost aan de sector die sowieso al aan een heropleving bezig was. We spraken met een paar groothandels die een duidelijke groei zien. “De zonnepanelenmarkt is nu eindelijk volwassen geworden” klinkt het bijna in koor.

Na het afschaffen van groene stroomcertificaten en andere subsidies viel de markt van zonnepanelen in 2013 zo goed als stil. Installateurs gingen failliet of stopten ermee. De heropleving sinds begin dit jaar zien de groothandels dan ook graag komen.

Peter Desmet (Solarclarity): “Door die uitspraak van één minister, heeft de sector een echte boost gekregen. Gewoon door een zekerheid te creëren vanuit de overheid. Tot voor kort hadden de mensen schrik om zonnepanelen te leggen omdat ze dachten gestraft te worden. Nu de overheid bij monde van een minister een positieve grondhouding aanlegt ten opzichte van zonne-energie, verdwijnt veel twijfel bij mensen”.

Read more

Persberichten Solarclarity - Peter Desmet

Okt 2016 - De miljarden voor duurzame energie en het draagvlak bij de burger

De Nederlandse zonnepanelenmarkt groeit nu al vijf jaar stevig door. Voor 80% is deze groei gebaseerd op het ‘salderen’. Al in 2013 gaf Minister Kamp aan deze regeling in 2017 te willen evalueren om hem in 2020, indien nodig, aan te kunnen passen middels een ‘nette overgangsregeling’.

Begin oktober gaf Minister Kamp echter aan het salderen nog dit jaar te willen evalueren. Hij kreeg bijval van Netbeheer Nederland voor een aanpassing van deze wetgeving. Het argument dat ze beiden aanvoeren om het salderen ter discussie te stellen is, hoe kan het ook anders: de kosten.

Read more

Mooi Solar project Ghana

Sep 2016 - Solarclarity en Arends Techniek plaatsen 363 kilowattpiek pv op Ghanees koelhuis

Solarclarity en Arend Techniek plaatsen in Ghana een PV-systeem van 363 kilowattpiek op het dak van een koelhuis. De installatie wordt naar verwachting nog deze maand opgeleverd.

Solarclarity levert de componenten en het systeem zal worden geinstalleerd door het Nederlandse installatiebedrijf Arends Techniek. Het realiseren van dit project sluit aan bij de ambities van beide bedrijven om verder te internationaliseren.

Read more

 

SolaX Power omvormer

Sep 2016 - Solarclarity voegt de slimme en vooruitstrevende omvormers van SolaX toe aan haar assortiment.

In haar streven meer ‘Future Ready’ producten toe te voegen aan haar assortiment heeft Solarclarity de vooruitstrevende omvormers van SolaX Power toegevoegd aan haar productaanbod.

Het assortiment van Solax bestaat namelijk uit een range standaard string omvormers met een wel heel concurrerende prijskwaliteit verhouding, maar ook uit een marktleidende reeks modellen met energie management mogelijkheden en hybride omvormers.

Read more

Solarclarity Group verhuizen

Sep 2016 - Solarclarity Group gaat verhuizen! - House of the future

Per 1 december 2016 gaat de internationale groothandel Solarclarity uit Weesp verhuizen naar een pand van ruim 4000m2 aan de Hogeweyselaan 145 in Weesp, op een steenworp afstand van haar huidige kantoor.

In het pand en de showroom zal veel aandacht worden besteed aan Energie Management en Batterij oplossingen, naast PV de nieuwe strategische focus van Solarclarity. Het pand wordt een Experience Center waarin producten als de Tesla Powerwall, de nieuwste LG Chem batterijen maar ook bijvoorbeeld warmtepompen en innovatieve energie management systemen worden samengebracht.

Read more

Solar project Ghana

Sep 2016 - Solarclarity & Arends Techniek plaatsen 363 kWp op het dak van een koelhuis in Ghana.

Solarclarity levert een zonne-energiesysteem van 363 kWp voor het dak van een koelhuis in Ghana. Het systeem zal worden geïnstalleerd door het Nederlandse installatiebedrijf Arends Techniek. Solarclarity en Arends Techniek kennen elkaar sinds 2013 toen ze beiden een Gouden Gazelle Award wonnen. Het realiseren van dit project sluit aan bij de ambities van beide bedrijven om verder  te internationaliseren.

Read more

Persbericht Van der Valk Samenwerking

Aug 2016 - Samenwerkingsverband Solarclarity en Van der Valk Solar Systems

Solarclarity, de internationale PV Groothandel, heeft de montagesystemen van Van der Valk Solar Systems opgenomen in haar productassortiment.

Van der Valk heeft bij de ontwikkeling van haar systemen goed nagedacht over installatiegemak en snelheid. Zo zijn de systemen modulair opgebouwd en zijn veel componenten voorgemonteerd.

“Van der Valk biedt een oplossing voor bijna alle typen platte en schuine daken, of er nu behoefte is aan een portrait plaatsing, een inlegsysteem, een zonneschans, een vaste bevestiging, een veldopstelling of iets heel anders; alles is mogelijk”, aldus Wico Gerritsen, Productmanager bij Solarclarity. “Met de toevoeging van Van der Valk oplossingen completeren wij ons onderconstructieportfolio, wat ons in staat stelt om klantenwensen nog beter te vervullen.”

Read more

Aug 2016 - Solarclarity & Arends Techniek leggen 1252 Suntech 290Wp panelen op het dak van 'give & take' koelhuis in Tema, Ghana.

Solarclarity levert een zonne-energie systeem van 363 Wp (1252 Suntech290Wp panelen) voor het dak van het ‘give & take’ koelhuis in Tema in Ghana.

Lees het volledige persbericht

Het nieuwe ‘give & take’ koelhuis in Tema is één van de drie op zonnestroom draaiende koelhuizen die gebouwd worden door het bedrijf Wegdam Meat Link (WML).

De koelhuizen worden gebouwd om de voedsel veiligheidsnormen in Ghana te kunnen verbeteren. Met behulp van de Afrikaanse zon kunnen de koelhuizen gekoeld worden tot -20C.

Het systeem wordt geïnstalleerd met 15 Fronius International GmbH Symo omvormers en bevestigd met een onderconstructie van K2 Systems GmbH& Van der Valk Systemen / Van der Valk Solar Systems.

De installatie, welke naar verwachting september 2016 wordt opgeleverd, wordt gedaan door het Nederlandse installatiebedrijf: Arends techniek.

solarclarity wijzigt rekeningnr

Juli 2016 - LET OP! SOLARCLARITY WIJZIGT REKENINGNUMMER!

Per 1 juli 2016 stappen wij over van de Deutsche Bank naar de Rabobank. Hierdoor zullen onze rekeningnummers wijzigen.

Om zeker te zijn van een snelle en juiste verwerking van uw betalingen en dus de correcte registratie van eventuele openstaande saldo’s , verzoeken wij u vriendelijk om uw adresboek aan te passen en ook uw openstaande facturen te betalen naar onderstaande nieuwe bankrekeningen:

Op rekening  (levering met kredietfaciliteit)
Nieuwe rekeningnummer:              NL74 RABO 0308 98 7373
Bic code:                                             RABONL2U
T.a.v.:                                                   Solarclarity B.V.

Gelieve te verwijderen:                NL81DEUT0442003196 (OUD)

Read more

LG bifacial + logo

Juni 2016 - LG Electronics wint Intersolar Award 2016 voor nieuwe NeON 2 BiFacial-zonnepanelen

LG Solar heeft voor haar nieuwste zonnepanelen, de LG NeON 2 BiFacial, de Intersolar Award 2016 gewonnen. Het bedrijf wint de award in de categorie beste Photovoltaische (PV)-oplossing van het jaar. Dit is de derde keer in vier jaar tijd dat het bedrijf deze prestigieuze award wint. De award is uitgereikt tijdens Intersolar Europe, één van de grootste zonne-energie beurzen ter wereld, die van 22 tot en met 24 juni plaatsvindt in München, Duitsland.

LG NeON 2 BiFacial: Meer vermogen met twee actieve zijdes
De nieuwe NeON 2 BiFacial-module is gebaseerd op de bekende high-performance LG NeON 2-module, die vorig jaar de Intersolar Award 2015 heeft gewonnen. Aan de voorzijde realiseert de nieuwe module, dankzij de 60 zeer efficiënte monokristallijne cellen, een vermogen van 300 Watt piek (Wp). Door de transparante folie aan de achterzijde kan bij veel zonlicht nog eens 75 Wp worden toegevoegd.

Read more

Van der valk Solar Systems

Juni 2016 - Solarclarity voegt Van der Valk Solar toe aan haar productassortiment

Solarclarity, de internationale PV Groothandel, heeft de montagesystemen van Van der Valk Solar opgenomen in haar productassortiment.

Met de toevoeging van Van der Valk Solar voegen wij montagesystemen toe waarbij bij de ontwikkeling goed is nagedacht over installatiegemak en –snelheid. Zo zijn de systemen modulair opgebouwd en zijn veel componenten voor gemonteerd. Daarbij biedt Van der Valk een oplossing voor bijna alle typen daken, of er nu behoefte is aan een schans, veldopstelling, portrait plaatsing, een inlegsysteem, een vaste bevestiging of iets heel anders; alles is mogelijk.

Wico Gerritsen, Productmanager bij Solarclarity: “Met de toevoeging van Van der Valk oplossingen completeren wij ons onderconstructieportfolio wat ons in staat stelt om klanten wensen nog beter te kunnen vervullen.”

Persberichten Phono Solar zonnepanelen

Juni 2016 - Phono Solar zonnepanelen als beste getest in de betrouwbaarheidstest van consultancybureau DNV GL.

Het internationale consultancybureau DNV GL heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de betrouwbaarheid van zonnepanelen gedurende hun levensduur. Uit deze test, welke 19 zonnepanelenfabrikanten in beeld brengt, komt Phono Solar als best presterende zonnepanelen leverancier naar voren.

De DNV GL test bestaat uit een reeks specifieke testen om de kwaliteit en prestaties van zonnepanelen te kunnen testen gedurende de gehele levensduur van het product.

‘Dat de Phono Solar panelen als beste uit de test komen is niet zo onverwacht’, zegt Peter Desmet van Solarclarity. ‘Het bedrijf gebruikt kwalitatief zeer hoogwaardige materialen en heeft een kwaliteitsstandaard die ver boven het industrie-gemiddelde ligt. Al deze aspecten maakt dat wij er voor hebben gekozen een langdurige partnerschap aan te gaan met dit bedrijf en dat een investering in een Phono Solar zonne-energiesysteem zich echt loont.’

Read more

Irmelin Waalkens Next woman

Mei 2016 - Irmelin Waalkens opnieuw bij NEXTWOMAN TOP 100!

Irmelin Waalkens, directeur operations en co-founder van Solarclarity BV, is voor de tweede keer uitgeroepen tot 1 van de 100 beste vrouwelijke ondernemers van Nederland. Tijdens het ‘TheNextWomen2016’ event werd zij verkozen als ‘NextWomen’ in de categorie Goud (omzet 10 – 50 miljoen).

Met deze benoeming mag Irmelin zich opnieuw onder de meest inspirerende zakenvrouwen van Nederland scharen. De lijst werd gister (23 mei 2016) bekend gemaakt tijdens The Next Women Innovation Summit in Pakhuis West in Amsterdam.

Gastvrouw Zarayda Groenhart gaf het podium aan gastsprekers en rolmodellen als Koningin Maxima, Neelie Kroes en Annemarie Jorritsma.

Irmelin over haar benoeming en het event: “Ik ben echt heel erg verrast, dat ik ook dit jaar weer ben verkozen tot NextWomen. Zo’n rolmodel voel ik me helemaal niet. Maar ik ben er wel heel trots op.”

TheNextWoman100- lijst met topvrouwen zal worden gepubliceerd in het opinieblad Opzij, samen met TheNextWoman, de organisator van dit jaarlijkse evenement.

Beluister hier het radio interview met Irmelin Waalkens over The Next Woman 100.

Zonnepanelen project Avancis

Mei 2016 - Solarclarity levert 640 Avancis panelen

SolaRama heeft 640 Avancis dunne filmzonnepanelen met 3 Fronius Symo 20.0 omvormers op een 3 x 80 ampère aansluiting met smartmeter en een Fronius Symo 10.0 geïnstalleerd. De 640 Avancis panelen zijn op het dak van een ligboxenstal van een melkveehouderij in Vorden geplaatst. In totaal levert het zonne-energiesysteem 86.400 wattpiek op. Het zonne-energiesysteem is geleverd door Solarclarity.

Marcel Dijkman SolaRama: ‘Voor dit project is er gekozen voor Avancis zonnepanelen omdat de panelen gitzwart zijn, wat de melkveehouderij een strak uiterlijk laat behouden. Daarnaast zijn de zonnepanelen frameloos waardoor ze minder last hebben van vuilophoping.’

(Bron: Solar Magazine & foto: Solarama)

Solarclarity Caribbean Solar project Jamaica

April 2016 - Solarclarity Caribbean levert 300kW systeem voor Project op Jamaica!

Maart 2016: 300-kilowatt zonne-energiesysteem geplaatst op het dak van Rainforest Seafoods Limiteds Freeport, in St James, Jamaica!

Het systeem is geplaatst door Installatiebedrijf Conserve IT, Jamaica en is volledig geleverd door Solarclarity Caribbean. Het bestaat uit Jinko zonnepanelen, Fronius omvormers en K2 bevestigingsmateriaal. Het bijzondere aan de Fronius omvormers is dat deze zijn ingesteld op zero feed-in. Er wordt dus niets terug geleverd, alles wordt ter plekke gebruikt.

De ingebruikname van het systeem op Freeport volgt de installatie van een 500 kilowatt zonne-energiesysteem op het dak van Rainforest Seafoods in Kingston, vorig jaar.

Brian Jardim (CEO Rainforest Seafoods Ltd) verteld in de Jamaica Observer : “Het zonne-energiesysteem zal naar verwachting gaan resulteren in kostenbesparingen, hogere efficiencies en een verhoogde productiecapaciteit zodat we onze markten in Jamaica, en in het buitenland, nog beter kunnen beleveren.”

Bekijk onze website voor meer projecten in de Caribbean: http://www.solarclaritycaribbean.com/projects/

Bron foto: Jamaica-gleaner van Janet Silvera

Peter Desmet Team NL

April 2016 - Peter Desmet bij Team NL over de toekomst van zonne-energie

Heeft u de aflevering al gezien over de toekomst van zonne-energie? Peter Desmet was zondag 3 april om 17.30 uur in het programma Team NL op RTLZ over de toekomst van zonne-energie. De uitzending werd herhaald op maandag 4 april en op woensdag 6 april.

Klik hier om de aflevering te bekijken.

Bekijk hier de teaser: https://vimeo.com/161023405

Solarclarity en Enphase

Maart 2016 - Solarclarity & Enphase houden succesvol Partner EVENT in het BAVARIA Brouwerijcafé te lieshout.

Solarclarity & Enphase hebben op 16 & 17 februari 2016 installateurs uit zowel Nederland als Vlaanderen uitgenodigd voor een Enphase & Solarclarity Event in het BAVARIA Brouwerijcafé te Lieshout.

Tijdens deze zeer druk bezochte dagen stonden de visie van Solarclarity op de Nederlandse PV markt, het Enphase productportfolio voor het komende jaar, en de toekomst van Energiemanagement centraal.

Read more

DENIM Solar mono zonnepanelen

Maart 2016 - Solarclarity introduceert nieuwe DENIM zonnepanelen! Mono 270Wp & Poly 260Wp.

Solarclarity, de internationale PV groothandel heeft haar assortiment DENIM panelen uitgebreid met een nieuwe DENIM Poly 260 Wp en een DENIM Mono 270 Wp. Sinds februari 2016 is de verkoop succesvol van start gegaan.

Beide panelen worden geproduceerd in Europa volgens eigen ontwerp en kwaliteitseisen en voldoen volledig aan de EU Richtlijnen. Beide panelen zijn ruimschoots beschikbaar bij Solarclarity.

Met de uitbreiding van het DENIM productportfolio met een MONO 270Wp paneel biedt Solarclarity een mooi volledig zwart paneel met een hoge opbrengst en een hoge efficiëntie welke voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.

Meer informatie? Kijk eens op de DENIM Solar Facebook pagina of bezoek de website: www.denimsolar.nl

Awards EUPD Research Top PV Supplier Wholesale

Feb 2016 - Solarclarity ontvangt TOP BRAND PV Europe 2016 Award van EuPD Research

PV installateurs beoordelen Solarclarity bovengemiddeld hoog.

Solarclarity, de internationale PV groothandel, is op basis van een uitgebreid onderzoek van EuPD Research onder PV installateurs beloond met de Top Brand PV Europe 2016 Award. Solarclarity scoort bovengemiddeld hoog op naamsbekendheid, klanttevredenheid en breedte/diepte van het portfolio.

De onafhankelijke TOP Brand PV-certificering wordt afgegeven op basis van een Multi level-analyse van uitspraken door installateurs over de naamsbekendheid, de klanttevredenheid en de breedte/diepte van het portfolio van hun prefererende groothandel. De award helpt installateurs bij het maken van een keuze voor een groothandel. Daarnaast geeft het aan hoe een merk het doet ten opzicht van andere aanbieders in de markt.

Read more

Feb 2016 - Fronius - 24 uur zon

Fronius wil mensen inspireren om een bijdrage te leveren aan 24 uur zon. Op de website www.24hoursofsun.com/nl/ kunt u uw bijdrage zichtbaar maken door uw postcode, land en een boodschap achter te laten.

Solarclarity Exclusief avancis distributeur

Jan 2016 - Solarclarity exclusief AVANCIS Distributeur in de BeNeLux

Solarclarity is trots u te kunnen informeren dat wij zijn benoemd tot exclusief AVANCIS distributeur in de BeNeLux. Met de toevoeging van dit gitzwarte CIS zonnepaneel van het Duitse AVANCIS heeft Solarclarity een nieuwe stabiele factor toegevoegd aan haar panelen assortiment.

Solarclarity levert van AVANCIS de 135 en 140Wp PowerMax modules. En eind dit jaar verwachten we zelfs de 150Wp. Het paneel is wat kleiner van formaat en heeft daardoor een nog hogere module efficiëntie dan we inmiddels van CIS gewend zijn. Zo ligt een 140 module qua efficiëntie op 13.3%. Wat overeenkomt met bijvoorbeeld een Solar Frontier 165 (13.4%).

Read more

Januari 2016 - How do solar panels work?

Hoe werken zonnepanelen eigenlijk? Bekijk het filmpje en al uw vragen worden beantwoord.

Persberichten Sinterklaas zonnepanelen

December 2015 - Sinterklaas brengt zonnepanelen

Solarclarity helpt mee aan duurzaamheid van de basisschool Triangel in Weesp.

Lees hieronder het krantenartikel:

Read more

Persberichten Bosch

Oktober 2015 - Solarclarity voegt BOSCH toe aan haar assortiment

De samenwerking van Solarclarity met Bosch is een eerste stap die Nederlands grootste zonnepanelen specialist zet in wat het zelf beschrijft als de zonnepanelenmarkt 2.0. Waar tot nog toe zonnepanelen en omvormers weinig intelligentie toevoegden aan het energieverbruik van een gebouw, is met Bosch meteen een compleet smart energiemanagement concept beschikbaar.

Read more

DENIM Solar website

September 2015 - DENIM Solar vernieuwde website – www.denimsolar.nl

DENIM Solar introduceert de nieuwe denimsolar.nl website.

Een nieuwe frisse en up-to-date website met alle ins- en outs over de DENIM zonnepanelenlijn. Bezoek denimsolar.nl voor de laatste product informatie, alle downloads, en voor een overzicht van de laatste geplaatste Denim projecten.

Zelf een mooi DENIM project geplaatst? Uploaden kan via http://www.denimsolar.nl/denim-op-het-dak/

Installateurs Event Belgie

September 2015 - Solarclarity organiseert Installateurs Event in GENT

Solarclarity tourt nog steeds met een installateurs-event door Nederland & België.

Om klanten de know-how te kunnen bieden waarmee zij zich op de markt kunnen onderscheiden organiseert Solarclarity in 2015 een aantal regionale trainingsdagen om klanten inzicht te geven in de PV markt- en productontwikkelingen.

Als groothandel hechten wij veel waarde aan het onderhouden van een goede relatie met onze klanten, en vinden wij het belangrijk om onze klanten die kennis te bieden waarmee zij zich op de PV markt kunnen onderscheiden.

Read more

HD-Wave SolarEdge

September 2015 - SolarEdge introduceert de nieuwe HD-Wave omvormer technologie.

SolarEdge introduceert de nieuwe HD-Wave omvormers welke aanzienlijk kleiner en lichter zullen zijn dan de reguliere omvormers. Vanaf  midden 2016 zal de eerste eenfase variant leverbaar zijn in Nederland.

De nieuwe HD-Wave technologie zal het formaat van de omvormers meer dan halveren en het gewicht terug brengen van 29 naar 9,5 kilo. Bovendien verbeterd het de efficiency met 1,5 procent tot 99 procent.

Read more

Augustus 2015 - TSMC

Wellicht heeft u het al via de vakmedia vernomen, maar op 25 augustus jl. heeft TSMC aangekondigd per direct volledig te zullen stoppen met de productie van TSMC CIGS zonnepanelen.

De aanleiding is een strategische heroverweging van hun activiteiten in de productie van zonnepanelen en de grote investeringen die nodig zouden zijn om de productiekosten naar het gewenste niveau te brengen.

Read more

Persberichten Solarclarity

Augustus 2015 - Solarcentury, Solarclarity en Sungevity vragen Eurocommissaris importheffing te schrappen

Frans van den Heuvel (Solarcentury), Peter Desmet (Solarclarity) en Roebyem Anders (Sungevity) uiten samen met David Maguire (BNRG Renewables, Ierland), Christodoulos Pharconides (Ergo Home Energy, Cyprus) en Thorsten Preugschas (Soventix) hun zorgen ten aanzien van de mogelijke verlenging van de importheffingen.

Read more

Augustus 2015 - 1.114 Jinko 255W panelen op het dak van Penske Logistics Roosendaal – geleverd door Solarclarity

Solarclarity heeft 1.114 Jinko255W panelen geleverd aan het installatiebedrijf: Elkor Solar Energy, welke ze vervolgens heeft geplaatst op de daken van de logistieke dienstverlener ‘Penske Logistics uit Roosendaal. Penske Logistics Roosendaal heeft een pv-systemen laten plaatsen om de elektriciteitskosten te verlagen waarvoor zij in 2014 een SDE+ subsidie kreeg.

Read more

Persberichten TSMC solar project

Augustus 2015 - 1200 TSMC’s op het dak van de verzekeraar ASR – geleverd door Solarclarity

Solarclarity levert 1200 TSMC 140C1 panelen Eneco, voor plaatsing op het dak van het hoofdkantoor van verzekeraar ASR.

Op dit moment worden de eerste 780 zonnepanelen geplaatst bij ASR. Later dit jaar volgt de rest. In totaal gaan de panelen 150 megawattuur groene stroom produceren, equivalent aan het jaarverbruik van veertig huishoudens.

Het plaatsen van de zonnepanelen is onderdeel van een duurzame renovatie bij het kantoor van ASR in Utrecht.

Read more

Solar markt groeit

Juli 2015 – Solarclarity ziet Nederlandse Markt 70% groeien in eerste helft 2015

Als grootste gespecialiseerde Nederlandse PV groothandel heeft Solarclarity een zeer brede dekking onder zonnepanelen installateurs in Nederland. De omzetontwikkeling van het bedrijf geeft daardoor een representatieve indruk van de situatie op de Nederlandse markt.

De eerste zes maanden van 2015 laten daarbij een omzetstijging van 70% zien ten opzichte van de eerste zes maanden van 2014.

Read more

Next Women top 100

Juni 2015 – Irmelin Waalkens ‘Next Women top 100’ door het Financieel Dagblad.

Irmelin Waalkens, Financieel directeur Solarclarity en tevens echtgenote van Peter Desmet, werd op 22 juni 2015, tijdens de vierde editie van The Next Women Top 100 in het Nationale Opera en Ballet theater Amsterdam, benoemd tot één van de honderd meest succesvolle zakenvrouwen van Nederland in de categorie Goud (10-50 miljoen). Met deze benoeming mag zij zich onder de meest inspirerende zakenvrouwen van Nederland scharen. Gefeliciteerd Irmelin! …

Read more

LG Solar NEON

Juni 2015 – Solarclarity introduceert de nieuwe LG Solar NeOn 2 zonnepanelen met Cello Technologie.

Solarclarity, de Internationale groothandel in zonnepanelen en aanverwante artikelen introduceert per eind juli 2015 de nieuwe de NeON 2 full Black module voorzien van Cello Technologie. Door deze technologie is de vermogensafgifte en de betrouwbaarheid verhoogd, waardoor de modules nog beter presteren dan hun voorgangers. De Cello Technologie vermindert namelijk het energieverlies, omdat de stroom over 12 draden wordt verdeeld in plaats van over 3 platte balken….

Read more

Peter Desmet - Interview Volkskrant

Mei 2015- Interview met Peter Desmet in de Volkskrant

In Nederland is er een revolutie op het gebied van zonne-energie gaande die zijn weerga niet kent. Een revolutie die gedreven wordt door de consument. Eind 2014 hadden al 250 duizend huishoudens zonnepanelen op hun dak. Met de ongeziene snelheid waarmee de panelen dit jaar de daken op vliegen, zou het mij niet verbazen als dit aantal nog voor het einde van dit jaar oploopt naar 500 duizend.

Het opmerkelijke is dat deze energietransitie van onderop plaatsvindt, buiten het veelbesproken Energieakkoord om. In het pakket aan maatregelen, dat allesomvattend had moeten zijn voor Nederland, komt zonne-energie bij particulieren nauwelijks voor. Er is wel ruimte voor windenergie en bijstook van bijvoorbeeld biomassa… Read more

 

Persbericht solar exportteam

Mei 2015 – Solarclarity breidt exportteam uit!

Solarclarity, de internationale groothandel in zonnepanelen en aanverwante artikelen, heeft Derek Durham, voormalig regionaal Sales Manager bij SolarMax, aangetrokken als Export Business Manager.  Samen met Leon Langeveld, Export Manager bij Solarclarity, is Derek verantwoordelijk voor het in kaart brengen van nieuwe marktkansen in het Caribisch gebied, het aangaan van strategische allianties en het bieden van logistieke oplossingen voor onze partners in het caribisch gebied.

Derek Durham: “Ik ken het Solarclarity Team nu al enkele jaren en ik ben trots om het bedrijf te mogen ondersteunen in hun streven naar verhoogde internationale kansen. Mijn focus ligt momenteel op de ontwikkeling van onze rol binnen het..

Read more

Persbericht magazijn

April 2015 – 3.000 m² magazijn

Om u als klant beter van dienst te kunnen zijn en onze logistieke processen te kunnen optimaliseren hebben wij sinds begin april 2015 ons magazijn verhuist naar een nieuw 3.000 m² magazijn. Ons nieuwe magazijn is gevestigd op loopafstand van ons kantoor & showroom op de Flevolaan 21 in Weesp.

Persbericht Solarclarity Installateurs Event

April 2015 – Solarclarity tourt in 2015 met een installateurs event door Nederland!

Solarclarity tourt in 2015 met een installateurs-event door Nederland. Om klanten de know-how te kunnen bieden waarmee zij zich op de markt kunnen onderscheiden organiseert Solarclarity in 2015 een aantal regionale trainingsdagen om klanten inzicht te geven in de PV markt- en productontwikkelingen.

Solarclarity heeft 2015 afgetrapt met een regiotraining in het Noorden van Nederland. Het bedrijf nodigde haar klanten uit in een skybox van het Euroborg stadion te Groningen voor een dag vol korte solar seminars. ..

Read more

Perberichten team solarclarity uitgebreid

Maart 2015 – Solarclarity breidt team verder uit

Het team van Solarclarity, de Nederlandse groothandel in zonnepanelen en aanverwante artikelen,  is opnieuw uitgebreid. Om de organisatie te blijven professionaliseren en optimaal te kunnen investeren in onze klanten heeft Solarclarity haar team uitgebreid met in de sales twee nieuwe commercieel technische verkopers: Meijer van der Hagen en Niels Baarsma en op de financiële afdeling: Babette Proost (financial controller) en Jetty Plessius (debiteurenbeheer)…

Read more
Solar Frontier authorized distributor

Februari 2015 – Solar Frontier benoemt Solarclarity als officieel geautoriseerd Solar Frontier distributeur voor Nederland en België.

Solarclarity is  voor 2015 wederom benoemd tot geautoriseerd Solar Frontier distributeur in Nederland en België.

Voortzetting van dit partnerschap onderstreept de succesvolle samenwerking en het wederzijdse vertrouwen tussen Solarclarity en Solar Frontier…

Wolfgang Lange, Managing Director Solar Frontier Europe: „Sinds Juli 2011 werken wij al samen met Solarclarity…

Read more

Solar cursus Switch2Solar

Januari 2015 – Solarclarity biedt nu ook de Engelstalige Solar Specialist International opleiding aan.

In samenwerking met Switch2Solar biedt Solarclarity nu ook de Engelstalige opleiding ‘Solar Specialist International’ aan. De internationale opleiding tot Solar Specialist is een aanvulling op het bestaande pakket  en sluit goed aan bij de mondiale marktontwikkelingen.

Een ‘Solar-Specialist’ is een professional die beschikt over gedegen kennis met betrekking tot de economische, technische en praktische aspecten van zonne-energie. Daarnaast is een hij/zij volledig op de hoogte van de…

Read more

Genomineerd EBA

September 2014 – Solarclarity BV genomineerd voor de European Business Awards 2014 / 2015 (EBA)

Met trots laten wij weten dat Solarclarity BV is genomineerd voor de European Business Awards 2014/2015 (EBA). De European Business Awards is een onafhankelijk awards-programma opgezet om excellentie, ondernemerschap en innovatie in het Europese bedrijfsleven te erkennen en aan te moedigen. Met deze nominatie behoort Solarclarity tot een van Europa’s meest dynamische bedrijven. De prestigieuze EBA verkiezing wordt ondersteund door bedrijfsleiders, academici, media en politici vanuit heel Europa. Belangrijke criteria zijn de pijlers:Read more

LG Solar Neon

Februari 2014 – LG Solar introduceert nieuwe MonoX NeON-zonnepanelen

LG Solar een divisie van LG Electronics, heeft recentelijk haar MonoX NeON zonnepanelenportfolio verder uitgebreid. Het nieuwste model met high power modules heeft een piekvermogen van 300 Watt. Hiermee behoren deze nieuwe zonnepanelen tot de meest efficiënte modellen ter wereld.

De N-type modules van de nieuwe MonoX NeON bevatten tweezijdige cellen met drievoudig anti-reflectiecoating, waardoor ze zeer efficiënt zijn en betere prestaties leveren. Gebruikers profiteren door de nieuwe technologie van meer energieopbrengst per vierkante meter..

Read more

Persberichten Asola en K2

December 2013 – Solarclarity kiest voor Duitse degelijkheid met: Asola & K2-systems

Solarclarity, PV groothandel & distributeur, introduceert twee nieuwe leveranciers: Asola (PV panelen) en K2-Systems (bevestigingsmateriaal).

Asola is een Duitse ontwikkelaar en producent van zonnepanelen, dak geïntegreerde systemen en “automotive” toepassingen. Asola heeft een lange geschiedenis als toeleverancier voor de auto industrie, onder andere met de solar roof voor de Fisker Karma. De auto industrie is een sector die enorme kwaliteitseisen aan haar toeleveranciers stelt. Met de Asola panelen biedt …

Read more

Awards FD gazelle

28 november 2013 – Solarclarity wint gouden FD-gazelle 2013

Over FD gazelle!

Solarclarity, PV groothandel & distributeur, is de trotse winnaar van de gouden FD-Gazelle 2013, regio Noord Holland. Hiermee zijn wij officieel het snelst groeiende bedrijf van Noord-Holland.

Solarclarity heeft de gouden FD Gazelle gewonnen in de omzetklasse middelgroot: 2 – 30 miljoen euro. Donderdag 27 november 2013 werd de award voor Noord-Holland uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst op het hoofdkantoor van KPMG in Amstelveen. Solarclarity heeft…

Read more

Solarclarity webshop

November 2013 – Solarclarity lanceert webshop voor haar klanten – Nu 24/7 online bestellen!

Solarclarity, internationale groothandel in zonnestroom producten, heeft trots de deuren geopend van het Solarclarity online Klantportal. Hét online bestelplatform van Solarclarity waarop klanten nu 7 dagen per week, 24 uur per dag online orders kunnen plaatsen.

Met ons nieuwe online Klantportal bieden wij snel en eenvoudig toegang tot ons uitgebreide productassortiment. Binnen enkele klikken heeft de Solarclarity klant nu volledig inzicht in zijn bestelhistorie en…

Read more

FD gazelle genomineerd

November 2013 – Solarclarity BV is genomineerd voor de FD Gazelle Award 2013

Met trots laten wij weten dat Solarclarity BV is genomineerd voor de FD Gazellen Award 2013. Hiermee behoren wij tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Solarclarity BV is groothandel en importeur van PV materialen. Wij beleveren uitsluitend installateurs en andere PV wederverkopers. We zijn actief in Nederland, België, Luxemburg, Engeland en het Caribisch gebied. Het onderscheid maken wij door de klant en zijn installaties…

Read more

Beurs energie 2013

September 2013 – Solarclarity creëert het “Solarclarity professional brands plein”, tijdens het Solarevent van energie 2013

Op 24, 25 en 26 september 2013 staat Solarclarity op het Solar Event, in de Brabanthallen te Den Bosch. Het Solarevent is hét nationale evenement gericht op zonne-energie en maakt onderdeel uit van de Energie beurs.

Solarclarity heeft op haar “professional brands plein” van meer dan 200m2, 10 professionele merken uit de zonne-energiebranche uitgenodigd als mede-exposant. Aanwezig zijn: Solar Frontier, Enphase, NARI, Hanwha Q-Cells en Hanwha SolarOne, Samil Power, Renesola, LG, ET-Solar, Plugwise & SolarEdge.

Read more

Persberichten SolarEdge en SolarMan

September 2013 – Solarclarity breidt assortiment uit met SolarMan en SolarEdge

PV-groothandel en -importeur Solarclarity heeft haar productassortiment uitgebreid met optimizer fabrikant SolarEdge en de Solarman Wifikit.

SolarEdge is de marktleider in het optimizersegment. Met hun systeem van omvormers en optimizers halen zij het beste uit een zonnepanelen systeem.

Door ieder zonnepaneel van een optimizer te voorzien hebben schaduw en veel vormen van mismatch geen negatieve invloed meer op een string zonnepanelen..

Read more

Persberichten Hanwha en Renesola

April 2013 – Solarclarity breidt assortiment uit met Hanwha en Renesola.

PV-groothandel, en -importeur Solarclarity heeft een nieuwe distributieovereenkomst gesloten met Hanwha en Renesola.

Hanwha is een van de grootste ondernemingen van Zuid-Korea en is daarmee vergelijkbaar met Samsung, LG en Daewoo. Hanwha produceert zonnepanelen in China en Duitsland, en staat in de top 10 van grootste producenten ter wereld. Hanwha heeft door de acquisitie van Q-Cells in 2012 toegang tot de meest geavanceerde technologieën, en is door haar Duitse productie faciliteiten optimaal

Read more

Persberichten LG Solar

29 Maart 2013 – Solarclarity introduceert de nieuwe LG MonoX NeoN serie

Vanaf april 2013, introduceert Solarclarity de nieuwe LG monoX NeoN serie, te beginnen met de mono 280Wp panelen. Door de superieure afwerking en de kwaliteitsgaranties van deze bekende Zuid-Koreaanse elektronicagigant biedt LG hiermee een zeer geslaagd product. De high-performance module combineert op unieke wijze LG’s N-Type cel productietechnologie in één geavanceerde unit. Selective emitter, en fine electrode technologieën zijn toegevoegd, samen met een unieke LG anti-reflectie coating. De LG MonoX NeoN Premium-serie ..

Read more

Persberichten nieuw personeel

29 Maart 2013 – Solarclarity – drie nieuwe buitendienst medewerkers

Het team van Solarclarity, de Nederlandse groothandel in photovoltaïsche systemen en aanverwante producten,  is opnieuw uitgebreid. Om de organisatie verder te professionaliseren en optimaal te kunnen investeren in onze klanten heeft Solarclarity, sinds 1 februari 2013, drie nieuwe buitendienst medewerkers aangenomen.

Jurgen van de Sompele, is verantwoordelijk voor de regio Zuidwest Nederland & Vlaanderen. Bob Thuijsman wordt aanspreekpunt voor de regio Zuidoost Nederland, en Peter van Heemskerk voor de regio Noord- Zuid Holland & Utrecht.

Read more

Persberichten logo Solar Frontier

29 Maart 2013 – Solarclarity, geautoriseerd Solar Frontier distributeur – België

Solarclarity, de Nederlandse PV-groothandel en –distributeur, is  benoemd tot geautoriseerd Solar Frontier distributeur in Nederland, België en Luxemburg. Solarclarity was al geautoriseerd voor Nederland, maar is nu, door Solar Frontier, ook  aangesteld voor België en Luxemburg. Solar Frontier is de grootste fabrikant van CIS panelen ter wereld en is onderdeel van Shell. De 150Wp panelen hebben een, voor dunne film, zeer hoge efficiëntie van 13,0%. Module efficiëntie blijft echter verbeteren. Onlangs heeft het Japanse Nationaal instituut voor geavanceerde Industriële wetenschap al een record efficiëntie gemeten van 19.7%.

Read more

Persberichten Plugwisse

29 Maart 2013 – Solarclarity breidt assortiment uit met Plugwise.

PV-groothandel, en -importeur Solarclarity heeft een nieuwe distributieovereenkomst gesloten met Plugwise. Het assortiment van Solarclarity wordt hierdoor uitgebreid met het Plugwise Home Solar pakket. Met Stealth M+, de Stretch 2.0, en de Plugwise app is het Home Solar pakket ideaal om op huishoudniveau het Plugwise systeem uit te proberen en inzicht te krijgen in uw zonneproductie. Met behulp van overzichtelijke grafieken geven de Stretch 2.0 en de Plugwise app in één oogopslag weer hoeveel energie uw zonnepanelen produceren. Zo wordt het ook eenvoudig om de systeemprestaties van uw zonnepanelen in te zien en te controleren.

Persberichten Solar Frontier

25 Maart 2013 – Article Solar Frontier – High yields – even on cloudy days.

Photovoltaic plants on partially shaded roofs, with suboptimal layout or non-optimal tilt angles are deemed low yielders. Regions with lower irradiation values and a high portion of indirect or diffuse light are seen in the same dim light. Thin-film modules made of copper, indium and selenium can show their mettle even under these conditions, and contradict this view.

Plant planners and those wishing to invest in photovoltaic plants have been concentrating to date mainly on roofs facing south, since these have the best exposure to sunlight, and therefore the best yields.

Read more

Persberichten Solarclarity

6 Maart 2013 – Peter Desmet in Radio interview op radio 1 – “antidumping “

Persberichten Peter Desmet Solarclarity


22 Feb 2013 – Waarom staan Solarclarity-producten niet in het KIWA-register?

Van diverse relaties ontvangen we de vraag waarom het portfolio van zonnepanelen en omvormers welke Solarclarity en haar partners leveren, niet geregistreerd staan op www.registerzonneenergie.nl van de commerciële organisatie KIWA N.V. te Rijswijk.

Solarclarity heeft er bewust voor gekozen om de door haar geleverde producten niet te registeren bij KIWA. Wij werken uitsluitend met gerenommeerde merken in de branche, welke allemaal veelvuldig worden getest door grote internationale onafhankelijke certificerings-bureaus, zoals TÜV en VDE.

Read more

Persberichten Brandgevaarlijk - scheuten

19 Feb 2013 – Berichtgeving brandgevaarlijke zonnepanelen, heeft géén betrekking op Solarclarity

Deze morgen heeft de Nederlandse Voedsel en Warenwet Autoriteit (NVWA) een bericht naar buiten gebracht over het brandgevaar bij zonnepanelen van het merk SCHEUTEN, uitgerust met junction boxes van het merk ALRACK, type SOLEXUS. Dit bericht is overgenomen door het NOS journaal, NU.nl en diverse kranten.

Solarclarity benadrukt deze panelen nooit verkocht te  hebben, noch producten waar deze ondeugdelijke junction boxes in zitten.

Wij kunnen u dus gerust stellen dat de producten die van ons afkomstig zijn, veilig en betrouwbaar zijn.

SF behaald record efficientie

Feb 2013 – Solar Frontier behaald CIS record efficiëntie van 19,7%

Solar Frontier heeft, met behulp van CIGS-technologie, en zonder het gebruik van cadmium, CIS dunnefilm zonnecellen gefabriceerd met een record efficiëntie van 19,7%.

De 19,7% efficiëntie werd gemeten door het Japanse Nationaal Instituut voor geavanceerde Industriële Wetenschap en Technologie, en is een grote verbetering ten opzichte van het vorige record van 18.6%. Module efficiency verbeteringen helpen voornamelijk om zonnepanelen kleiner te maken (met dezelfde efficiëntie), wat praktische- en kostenvoordelen met zich mee brengt, zoals het reduceren van installatiekosten.

Read more

Persberichten PV cycle inzamelpunt

Dec 2012 – Solarclarity opent als gecertificeerd PV-Cycle inzamelpunt

Per 1 december 2012 is Solarclarity lid geworden van het Europese PV Cycle. Solarclarity is daarmee het eerste gecertificeerde inzamelpunt voor afgeschreven PV modules in midden en noord Nederland. Installateurs en eindgebruikers kunnen de defecte zonnepanelen (PV modules) gratis afleveren bij het Solarclarity inzamelpunt in Weesp. De modules worden vervolgens opgehaald door PV-Cycle, waarna het gedemonteerde en verwerkte materiaal gebruikt kan worden om grondstoffen te creëren voor nieuwe panelen. Op deze manier draagt Solarclarity bij aan het op een verantwoorde wijze recyclen van zonnepanelen en streven wij naar een volledig duurzame industrie.

Persberichten Mors smitt

Dec 2012 – Solarclarity distribueert de EazyPV tester van Mors Smitt

Solarclarity, importeur en groothandel van PV materialen, heeft een nieuwe distributieovereenkomst gesloten met Mors Smitt. Het productportfolio van Solarclarity wordt hierdoor uitgebreid met de EazyPV – Solar Installatie Tester van Mors Smitt (voorheen Nieaff Smit).

De EazyPV is een eenvoudig te gebruiken tester waarmee de opbrengst en elektrische veiligheid van Solar PV installaties met één druk op de knop getest kan worden.

Read more

Persberichten ALV Holland Solar bij Solarclarity

Dec 2012 – Solarclarity host ALV Holland Solar

Op 14 november kwam de Nederlandse Solar branche bijeen in de showroom en het trainingscentrum van SolarClarity te Weesp. Na een informatieve vergadering werd het glas geheven op de succesvolle ontwikkeling van de zonne-energie markt in Nederland.

Heugelijk nieuws tijdens de vergadering was het grote aantal nieuwe leden. Zoals de PV markt sterk groeit, groeit ook het aantal leden van de branchevereniging sterk.

Read more

Persberichten Nieuwe omvormers in assortiment

Nov 2012 – Solarclarity breidt portfolio verder uit

Zonnestroomgroothandel Solarclarity heeft in augustus haar omvormeraanbod stevig uitgebreid. Door zijn brede inzetbaarheid blijft Power-One de basis van het assortiment, daarnaast zijn ook Samil Power, Diehl en Enphase toegevoegd. Samil Power is de grootste en meest bekende Chinese omvormerfabrikant. Door de commerciële en technologische samenwerking met het grootste Chinese netwerkbedrijf China State Grid is het een solide bedrijf met een even zo solide technologie. Enphase is op haar beurt de grootste fabrikant van micro-omvormers.

Read more

ABC & solarclarity beleveren Zon effect

Nov 2012 – ABC en Solarclarity beleveren ‘Zon Effect’

ABC Zonnepanelen en Solarclarity zijn gestart met het leveren en installeren van de zonnepanelen voor het Zeeuwse inkoopcollectief ‘Het Zon Effect’. Het collectief is een initiatief van de Zeeuwse Milieufederatie en Zeeuwind. Het project valt onder het Europees samenwerkingsproject Low Carbon Region.

Hierbinnen werken vijf verschillende landen – Zweden, Denemarken, Italië, Slovenië en Nederland – gezamenlijk aan het terugdringen van hun CO2-uitstoot. De installateur voor het Zeeuwse initiatief moest een lokaal bedrijf zijn.

Read more

Persberichten PowerOne nieuw assortiment

Nov 2012 – Power-One toont nieuwe producten

Het Italiaanse Power-One – dat in Nederland onder meer vermarkt wordt door Solarclarity – heeft een nieuwe productrange van omzettings- en vermogens managementproducten gepresenteerd op de PVSEC in Frankfurt.

Persberichten Solarclarity

Maart 2012 – Uitbreiding Solarclarity

Vanaf 1 maart heeft Solarclarity naast het pand aan de Flevolaan 21 ook het pand aan Flevolaan 19 in gebruik genomen. In verband met een groeiende behoefte aan extra opslag, en opleidingen van de SC academy is het prettig om meer ruimte te hebben. We hopen zo onze klanten in de toekomst beter te kunnen dienen.

Uiteraard zijn hier ook panelen op het dak geplaatst.

[huge_it_share]