SDE+

SDE ondersteunt ondernemers bij het opwekken van hernieuwbare energie. De subsidieregeling is voor heel ondernemend  Nederland en is bedoeld voor hernieuwbare energietechnieken onderverdeeld in de categorieën: Biomassa, Geothermie, Water, Wind (land, meer en dijk) en Zon.

WAT IS DE SDE+ SUBSIDIE

Duurzame energie opwekken is vaak duurder dan gewone (grijze) energie opwekken uit fossiele brandstoffen. Daarom vergoed de overheid, tot een bepaalde hoogte, het verschil tussen de kostprijs van duurzame energie en grijze energie. De SDE+ subsidie is dus een subsidie voor de hoeveelheid opgewekte duurzame energie met een looptijd van meerdere jaren.

VOOR WIE IS DE SDE+ SUBSIDIE?

  • Bedrijven, instellingen en non-profit organisaties
  • Grootverbruiksaansluiting (>3x80A)
  • PV systeem > 15kWp (ongeveer 60 panelen)
  • Bedrijven met concrete plannen om te investeren

HOEVEEL SUBSIDIE KUNT U KRIJGEN?

Hoeveel subsidie u kunt krijgen hangt o.a. af van de ontwikkeling van de kostprijs van de grijze energieprijs. De kostprijs van grijze energie wordt jaarlijks vast gesteld. Hoe hoger de kostprijs voor grijze energie, hoe minder subsidie u krijgt. U ontvangt dan immers meer van uw energie afnemer. En andersom, bij een lagere kostprijs krijgt u meer subsidie en minder van uw energie-afnemer. De subsidie vergoedt het verschil tot een bepaalde ondergrens.

Dit heet: De basis energieprijs.

Als de kostprijs voor grijze energie gelijk of lager is dan de basis energieprijs neemt de subsidie niet verder toe. Hoeveel subsidie u krijgt hangt tevens ook af van wanneer u de subsidie aanvraagt en voor welk bedrag.

MEER INFORMATIE?

E: sales@solarclarity.nl
T: 0294-745777

SDE+ bijdrage

afbeelding 1

Uitleg SDE+ - Stimulering Duurzame Energieproductie

Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland