Solar iBoost+

Get free hot water from your PV array with Solar iBoost+

De Solar iBoost+ is gemaakt door Marlec. In 1978 is Marlec opgericht in Rutland te Verenigd Koninkrijk. Hier is het bedrijf snel gegroeid in schone energie producten. De Solar iBoost+ is een energiemanagement product waarmee u het verbruik van zelf opgewekte stroom kunt optimaliseren. Op deze manier wordt de hoeveelheid aan het net terug geleverde stroom tot een minimum beperkt.

De Solar iBoost is gemaakt door Marlec. In 1978 is Marlec opgericht in Rutland te Verenigd Koninkrijk. Hier is het bedrijf snel gegroeid in schone energie producten. De Solar iBoost+ is een energiemanagement product waarmee u het verbruik van zelf opgewekte stroom kunt optimaliseren. Op deze manier wordt de hoeveelheid aan het net terug geleverde stroom tot een minimum beperkt.

De Solar iBoost+ (iBoost) wordt aangesloten op de warmwaterboiler en er wordt een stroomspoel aangesloten op de in- uitgaande kabel in de meterkast. De stroomspoel in de meterkast registreert wanneer en hoeveel stroom er wordt teruggeleverd aan het net en geeft dit door aan de iBoost. De iBoost stuurt op haar beurt het verwarmingselement in de warmwaterboiler aan. Dit verwarmingselement zal de hoeveelheid stroom die wordt gemeten door de stroomspoel verbruiken om water te verwarmen. De warmwaterboiler verbruikt op deze manier zelf opgewekte stroom op het moment dat dit voorhanden is, in plaats van stroom van het net af te nemen. Indien er geen surplus van zelf opgewekte stroom beschikbaar is kan de warmwaterboiler uiteraard alsnog opwarmen zodat er niet wordt ingeleverd op comfort in huis.

WAAROM KIEST U VOOR DE iBOOST:

  •  Aansturing van twee warmte elementen per Solar iBoost+

  • Aansturing tot 3kW per warmte element

  • 3 modes: Verwarmen op Solar, Verwarmen op timer (net), Handmatige boost

  • Start vanaf een overschot van 100 watt

  • Stopt automatisch wanneer watertemperatuur is bereikt

  • Ingebouwd display met meerdere afleesmogelijkheden.

  • Optioneel extern display mogelijk

  • Mogelijkheid voor handmatige, seizoens- en tijd afhankelijke boost via netaansluiting

Onderstaand vindt u alle datasheets, brochures,
installatiehandleidingen en certificaten van iBoost. Kunt u niet vinden wat u zoekt?
Neem contact met ons op via marketing@solarclarity.nl.