SOLAREDGE DEVICE CONTROLS

PROFITEER MAXIMAAL VAN 'OVERTOLLIG' EIGEN OPGEWEKTE ENERGIE

Verhoog uw gebruik van zonne-energie met de smart devices voor huisautomatisering door te veel geproduceerd PV-vermogen te gebruiken voor warmtepompen, zwembadpompen, boilers, verlichting of andere huishoudelijke apparaten. Geniet van meer comfort dankzij automatische “on-the-go” besturing van uw smart devices.

SMART PV-OPLOSSINGEN VAN SOLAREDGE

SolarEdge biedt omvormer oplossingen voor zonnepanelen op basis van power optimizers. Dit houdt in dat elk zonnepaneel een eigen regelunit krijgt, een zogenaamde optimizer, waardoor onder elke omstandigheid de hoogste energie opbrengst mogelijk wordt door paneel optimalisatie. Hierdoor hebben factoren zoals mismatch door schaduwwerking, producttoleranties, ongelijkmatige veroudering of vervuiling die de energie opbrengsten van een bepaald paneel beïnvloeden, geen negatieve invloed op andere panelen die in dezelfde string zijn aangesloten. Ook is het mogelijk om panelen onder verschillende hellingshoeken en oriëntaties op het dak te plaatsen en daarmee het dak volledig te benutten

Gericht op een groot aantal segmenten van de zonne-energiemarkt, van woonhuizen, appartementen tot bedrijfspanden en grootschalige zonne-energieprojecten omvat de DC-geoptimaliseerde omvormeroplossing van SolarEdge PV-omvormers, power optimizers en cloudgebaseerde monitoring.

In Nederland heeft SolarEdge een kantoor in Vianen waar de verkoop-, marketing- en service activiteiten gecoördineerd worden. De missie van SolarEdge is om dé toonaangevende leverancier van omvormer-oplossingen in alle PV-marktsegmenten te worden en om de beschikbaarheid van schone, duurzame zonne-energie te vergroten.

Waarom kiest u voor SolarEdge:

MAXIMAAL VERMOGEN UIT ELK ZONNEPANEEL

De power optimizers geven informatie over de werking van ieder individueel zonnepaneel waardoor deze afzonderlijk gemonitord kunnen worden in het SolarEdge monitoringportaal. Ook genereert het systeem automatische waarschuwingen in geval van systeemproblemen. Hierdoor is kosteneffectief onderhoud mogelijk en probleem oplossing op afstand.

TOEKOMSTBESTENDIGHEID
De toekomstbestendigheid wordt gegarandeerd omdat het mogelijk is om verschillende merken en types zonnepanelen toe te passen in één systeem waardoor uitwisseling na verloop van tijd geen probleem is. Bovendien kan elk systeem uitgebreid worden met energie management en/of opslag waardoor energie-onafhankelijkheid binnen handbereik is.

LANGE STANDAARD GARANTIES:
SolarEdge geeft lange standaard product garanties; 25 jaar op power optimizers en 12 jaar op omvormers.

MEER ZONNEPANELEN OP HET DAK
Meer zonnepanelen op het dak door flexibel ontwerp.

MEER VEILIGHEID DOOR AUTOMATISCHE DC SPANNINGSVERLAGING:
Een ander voordeel is het SafeDC™-mechanisme dat de spanning bij het zonnepaneel en op de DC-kabels automatisch naar een veilige spanning brengt wanneer de hoofdschakelaar uitstaat of een netwerkstoring is. Dit garandeert extra veiligheid voor installateurs, onderhoudspersoneel, brandweer en eigendom. De SolarEdge voordelen op een rij:

Maak kennis met de voordelen van SolarEdge

SolarEdge Power Optimizer:

De power optimizer van SolarEdge is een a DC/DC omvormer die door installateurs wordt aangesloten op elk paneel, of geïntegreerd wordt door paneelfabrikanten waarbij de power optimizer de junction box vervangt. De SolarEdge power optimizers verhogen de energie-output van PV-systemen doordat ze voortdurend het Maximum Power Point (MPP) van elk paneel afzonderlijk volgen. Bovendien bewaken de power optimizers de prestaties van elk paneel en communiceren ze de prestatiegegevens naar het SolarEdge monitoring platform voor verbeterd, kosteneffectief onderhoud op paneelniveau.

[read more=”Read more” less=”Read less”]

Elke power optimizer is uitgerust met het unieke SafeDC™-mechanisme dat automatisch de DC-spanning van het paneel naar een lager niveau schakelt wanneer de omvormer of het netvermogen wordt afgesloten.

Dankzij Maximum Power Point Tracking (MPPT) per paneel is flexibel installatie-ontwerp mogelijk met meerdere oriëntaties, hellingshoeken en paneelsoorten in dezelfde string. SolarEdge power optimizers in combinatie met SolarEdge omvormers behouden automatisch een vaste stringspanning hetgeen installateurs nog meer flexibiliteit biedt met langere strings en strings van verschillende lengtes teineinde optimale PV-systemen te ontwerpen. De SolarEdge power optimizers zijn compatibel met c-Si en dunnefilm panelen en kennen een garantie van 25 jaar.

[/read]

SolarEdge omvormer:

De omvormer, het brein van een PV-systeem, zet de DC-spanning afkomstig van de zonnepanelen om voor energievoorziening van uw huis. Dankzij zijn kleine afmetingen en het lage gewicht is hij uitermate geschikt voor installatie binnen of buiten.

[read more=”Read more” less=”Read less”]

De SolarEdge DC-AC omvormer is speciaal ontworpen om te werken met de SolarEdge power optimizers. Omdat MPPT en spanningsbeheer voor elk paneel afzonderlijk door de power optimizer wordt verricht, is de omvormer alleen verantwoordelijk voor de DC-AC conversie. Zodoende is dit een eenvoudiger, kosteneffectiever, betrouwbaarder PV-omvormer met standaard 12 jaar garantie die verlengbaar is naar 20 of 25 jaar. De vaste stringspanning verzekert te allen tijde werking op het hoogste rendement (> 97% EU-rendement) onafhankelijk van stringlengte en temperatuur. Naast de traditionele functie van DC-geoptimaliseerde PV-omvormer beheert de SolarEdge omvormer de energie van de thuisaccu en het systeem als onderdeel van de StorEdge oplossing.

[/read]

SolarEdge monitoring platform:

monitoring

Maak gebruik van het gratis, online monitoring portaal van SolarEdge om in real-time de prestaties van uw systeem te bekijken en systeemmeldingen te ontvangen. Altijd en overal gemakkelijk toegang vanaf mobiele toestellen.

SolarEdge device controls:

Huisautomatisering met de SolarEdge Device Controls.

Verhoog uw gebruik van zonne-energie met de smart devices voor huisautomatisering door te veel geproduceerd PV-vermogen te gebruiken voor warmtepompen, zwembadpompen, boilers, verlichting of andere huishoudelijke apparaten. Geniet van meer comfort dankzij automatische “on-the-go” besturing van uw smart devices.

Installeer de SolarEdge devices voor huisautomatisering om uw verbruik van zonne-energie verder te vergroten en te genieten van meer comfort. Bespaar op energiekosten voor het verwarmen van water door gebruik te maken van de elektrische boilerregeling van SolarEdge: deze schakelt overtollig PV-vermogen rechtstreeks door naar de boiler ten behoeve van warm water voor het hele gezin. Bestuur uw huishoudelijke apparaten op afstand met uw smartphone via ons online monitoring portaal dankzij de smart stekkers en schakelaars van SolarEdge.

SolarEdge StorEdge:

Het StorEdge™-systeem is ontwikkeld om uw eigen verbruik van zonne-energie te maximaliseren en energie-onafhankelijk te worden. Ongebruikte zonne-energie wordt direct opgeslagen in compatibele DC-thuisaccu’s van LG Chem om uw energie-onafhankelijkheid te vergroten. StorEdge is een DC-gekoppeld systeem voor opslagmanagement dat een hoger rendement heeft dan AC-gekoppelde systemen.

StorEdge™: het eigen verbruik optimaliseren.

Met het SolarEdge StorEdge DC-gekoppelde opslagsysteem kunnen huiseigenaren het eigen verbruik maximaliseren en energie onafhankelijk worden. Om het eigen verbruik te maximaliseren, wordt ongebruikt PV-vermogen in een thuisaccu opgeslagen en gebruikt wanneer het nodig is. Dit systeem is gebaseerd op een enkele omvormer voor zowel PV als opslag. Bestaande SolarEdge systemen kunnen geüpgraded worden met het StorEdge systeem.

StorEdge Diagram

MAXIMAAL VERMOGEN UIT ELK ZONNEPANEEL De power optimizers geven informatie over de werking van ieder individueel zonnepaneel waardoor deze afzonderlijk gemonitord kunnen worden in het SolarEdge monitoringportaal. Ook genereert het systeem automatische waarschuwingen in geval van systeemproblemen. Hierdoor is kosteneffectief onderhoud mogelijk en probleem oplossing op afstand. TOEKOMSTBESTENDIGHEID De toekomstbestendigheid wordt gegarandeerd omdat het mogelijk is om verschillende merken en types zonnepanelen toe te passen in één systeem waardoor uitwisseling na verloop van tijd geen probleem is. Bovendien kan elk systeem uitgebreid worden met energie management en/of opslag waardoor energie-onafhankelijkheid binnen handbereik is. LANGE STANDAARD GARANTIES: SolarEdge geeft lange standaard product garanties; 25 jaar op power optimizers en 12 jaar op omvormers. MEER ZONNEPANELEN OP HET DAK Meer zonnepanelen op het dak door flexibel ontwerp. MEER VEILIGHEID DOOR AUTOMATISCHE DC SPANNINGSVERLAGING: Een ander voordeel is het SafeDC™-mechanisme dat de spanning bij het zonnepaneel en op de DC-kabels automatisch naar een veilige spanning brengt wanneer de hoofdschakelaar uitstaat of een netwerkstoring is. Dit garandeert extra veiligheid voor installateurs, onderhoudspersoneel, brandweer en eigendom. De SolarEdge voordelen op een rij:

MEER ENERGIE:

 • Vermogensoptimalisatie op paneelniveau voor meer energieproductie
 • Hoog rendement dankzij het DC-gekoppeld systeem
 • PV-vermogen wordt direct in de thuisaccu opgeslagen
 • Geen extra omzettingen van AC naar DC en terug naar AC

EENVOUDIG ONTWERP & INSTALLATIE

 • Een enkele omvormer voor zowel PV als opslag
 • Buitenmontage biedt flexibiliteit m.b.t. plaatsing van de thuisaccu
 • Geen speciale kabels nodig: dezelfde PV-kabels kunnen worden gebruikt
 • Geen hoge spanning & stroom tijdens installatie en onderhoud

GROTERE VEILIGHEID

 • Spanning van PV-panelenvlak en thuisaccu worden verlaagd naar een veilige spanning bij AC-afschakeling
 • Conform VDE 2100-712

VOLLEDIG ZICHT EN MAKKELIJK ONDERHOUD:

 • Informatie over accustatus, PV-productie en eigen verbruik in een duidelijk overzicht
 • Door slimmer energieverbruik kan de elektriciteitsrekening verlaagd worden
 • Diagnose op afstand
 • Firmware upgrades op afstand voor zowel de omvormer als de thuisaccu

Onderstaand vindt u alle datasheets, brochures,
installatiehandleidingen en certificaten van SolarEdge. Kunt u niet vinden wat u zoekt?
Neem contact met ons op via marketing@solarclarity.nl

SUPPORT:

Support nodig voor een SolarEdge product? Neem contact op met het SolarEdge Support Center.

CONTACT DETAILS:
Telefonisch support:  0800- 7105 (Nederlandstalig) – 08:30 – 17:00uur
E-mail suport: support@solaredge.nl

SWAP FEE:
Na juiste registratie ontvangt de installateur eventueel een vergoeding indien het apparatuur gewisseld wordt door de installateur. De vergoeding is afhankelijk van het type omvormer en/of onderdeel.

Let op: de installateur krijgt alleen vergoeding indien de RMA rechtstreeks met SolarEdge wordt geregeld. Dit houdt in dat u zich eerst moet registreren en dan pas support krijgt inclusief RMA.

RMA-PROCES:

1. De installateur meldt een “Technisch Probleem” via de monitoringsportaal van SolarEdge, door middel van e-mailbericht of telefonisch. De volgende informatie moet worden aangeleverd:
a. Serienummers van de betrokken onderdelen
b. De site-naam (zoals deze is aangemeld in het SolarEdge monitoringsportaal).
2. Het probleem wordt geanalyseerd door het Support team van SolarEdge. Als onderdelen vervangen moeten worden, zal SolarEdge de installateur voorzien van een RMA-nummer.
3. De vervangende onderdelen worden binnen twee werkdagen verstuurd, via FedEx Hongarije, SolarEdge’s logistieke partner voor het verzenden en retour halen van zendingen. SolarEdge zal de installateur voorzien van een trackingnummer.
4. De levering wordt bezorgd en de klant tekent voor ontvangst.
5. SolarEdge stuurt een e-mailbericht naar de klant met daarin de vereiste informatie voor het terugsturen van het vervangen onderdeel, en FedEX zorgt ervoor dat het wordt opgehaald.
6. De klant meldt SolarEdge via de bestaande case dat het onderdeel is vervangen en opgehaald zodat de case gesloten kan worden.

SolarEdge energieoverzicht NL

SolarEdge optimizers VS Microinverters

De voordelen van SolarEdge (NL)

Waarom zonne-energie?

SolarEdge's HD-Wave Omvormer Technologie

SolarEdge technology overview

Online cursus:
 Kies een online training en leer in uw eigen tempo vanaf uw kantoor of huis. Log hier in. (Bestaand SolarEdge account voor installateur is vereist.)

Producttrainingen:
Solarclarity organiseert in samenwerking met SolarEdge, op regelmatige basis producttrainingen. U bent van harte uitgenodigd om deze trainingen bij te wonen.
Bekijk via onderstaande button het overzicht van de aangeboden producttrainingen en schrijf je in.