OVER SOLAREDGE DEVICE CONTROLS

Verhoog uw gebruik van zonne-energie met de smart devices voor huisautomatisering door

te veel geproduceerd  PV-vermogen te gebruiken voor warmtepompen, zwembadpompen, boilers, verlichting

of andere huishoudelijke apparaten. Geniet van meer comfort dankzij automatische “on-the-go” besturing van uw smart devices.

SolarEdge-More energy_Icon

TOEKOMSTBESTENDIGHEID

De toekomstbestendigheid wordt gegarandeerd omdat het mogelijk is om verschillende merken en types zonnepanelen toe te passen in één systeem waardoor uitwisseling na verloop van

tijd geen probleem is. Bovendien kan elk systeem uitgebreid worden met energie management en/of opslag waardoor energie-onafhankelijkheid binnen handbereik is.

SolarEdge-monitoring-icon

MAXIMAAL VERMOGEN

De power optimizers geven informatie over de werking van ieder individueel zonnepaneel waardoor deze afzonderlijk gemonitord kunnen worden in het SolarEdge monitoringportaal.

Ook genereert het systeem automatische waarschuwingen in geval van systeemproblemen. Hierdoor is kosteneffectief onderhoud mogelijk en probleem oplossing op afstand.

SolarEdge-Safety_Icon

SUPERIEURE VEILIGHEID

Een ander voordeel is het SafeDC™-mechanisme dat de spanning bij het zonnepaneel en op de DC-kabels automatisch naar een veilige spanning brengt wanneer de hoofdschakelaar uitstaat of een netwerkstoring is.

Dit garandeert extra veiligheid voor installateurs, onderhoudspersoneel, brandweer en eigendom. De SolarEdge voordelen op een rij:

SolarEdge-Longer Warranties_Icon

LANGE GARANTIES

SolarEdge geeft lange standaard product garanties; 25 jaar op power optimizers en 12 jaar op omvormers.

MEER ENERGIE

 • Vermogensoptimalisatie op paneelniveau voor meer energieproductie

 • Hoog rendement dankzij het DC-gekoppeld systeem

 • PV-vermogen wordt direct in de thuisaccu opgeslagen

 • Geen extra omzettingen van AC naar DC en terug naar AC

EENVOUDIG ONTWERP & INSTALLATIE

 • Een enkele omvormer voor zowel PV als opslag

 • Buitenmontage biedt flexibiliteit m.b.t. plaatsing van de thuisaccu

 • Geen speciale kabels nodig: dezelfde PV-kabels kunnen worden gebruikt

 • Geen speciale kabels nodig: dezelfde PV-kabels kunnen worden gebruikt

 • Geen speciale kabels nodig: dezelfde PV-kabels kunnen worden gebruikt

GROTERE VEILIGHEID

 • Spanning van PV-panelenvlak en thuisaccu worden verlaagd naar een veilige spanning bij AC-afschakeling

 • Conform VDE 2100-712

VOLLEDIG ZICHT EN MAKKELIJK ONDERHOUD

 • Informatie over accustatus, PV-productie en eigen verbruik in een duidelijk overzicht

 • Door slimmer energieverbruik kan de elektriciteitsrekening verlaagd worden

 • Diagnose op afstand

 • Firmware upgrades op afstand voor zowel de omvormer als de thuisaccu

SOLAREDGE POWER OPTIMIZER

De power optimizer van SolarEdge is een a DC/DC omvormer die door installateurs wordt aangesloten op elk paneel, of geïntegreerd wordt door paneelfabrikanten waarbij de power optimizer de junction box vervangt. De SolarEdge power optimizers verhogen de energie-output van PV-systemen doordat ze voortdurend het Maximum Power Point (MPP) van elk paneel afzonderlijk volgen. Bovendien bewaken de power optimizers de prestaties van elk paneel en communiceren ze de prestatiegegevens naar het SolarEdge monitoring platform voor verbeterd, kosteneffectief onderhoud op paneelniveau.

Elke power optimizer is uitgerust met het unieke SafeDC™-mechanisme dat automatisch de DC-spanning van het paneel naar een lager niveau schakelt wanneer de omvormer of het netvermogen wordt afgesloten.

Dankzij Maximum Power Point Tracking (MPPT) per paneel is flexibel installatie-ontwerp mogelijk met meerdere oriëntaties, hellingshoeken en paneelsoorten in dezelfde string. SolarEdge power optimizers in combinatie met SolarEdge omvormers behouden automatisch een vaste stringspanning hetgeen installateurs nog meer flexibiliteit biedt met langere strings en strings van verschillende lengtes teineinde optimale PV-systemen te ontwerpen. De SolarEdge power optimizers zijn compatibel met c-Si en dunnefilm panelen en kennen een garantie van 25 jaar.

SOLAREDGE OMVORMERS

De omvormer, het brein van een PV-systeem, zet de DC-spanning afkomstig van de zonnepanelen om voor energievoorziening van uw huis. Dankzij zijn kleine afmetingen en het lage gewicht is hij uitermate geschikt voor installatie binnen of buiten.

De SolarEdge DC-AC omvormer is speciaal ontworpen om te werken met de SolarEdge power optimizers. Omdat MPPT en spanningsbeheer voor elk paneel afzonderlijk door de power optimizer wordt verricht, is de omvormer alleen verantwoordelijk voor de DC-AC conversie. Zodoende is dit een eenvoudiger, kosteneffectiever, betrouwbaarder PV-omvormer met standaard 12 jaar garantie die verlengbaar is naar 20 of 25 jaar. De vaste stringspanning verzekert te allen tijde werking op het hoogste rendement (> 97% EU-rendement) onafhankelijk van stringlengte en temperatuur. Naast de traditionele functie van DC-geoptimaliseerde PV-omvormer beheert de SolarEdge omvormer de energie van de thuisaccu en het systeem als onderdeel van de StorEdge oplossing.

SOLAREDGE MONITORING PLATFORM

Maak gebruik van het gratis, online monitoring portaal van SolarEdge om in real-time de prestaties van uw systeem te bekijken en systeemmeldingen te ontvangen. Altijd en overal gemakkelijk toegang vanaf mobiele toestellen.

STOREDGE DEVICE CONTROLS

Verhoog uw gebruik van zonne-energie met de smart devices voor huisautomatisering door te veel geproduceerd PV-vermogen te gebruiken voor warmtepompen, zwembadpompen, boilers, verlichting of andere huishoudelijke apparaten. Geniet van meer comfort dankzij automatische “on-the-go” besturing van uw smart devices.

Installeer de SolarEdge devices voor huisautomatisering om uw verbruik van zonne-energie verder te vergroten en te genieten van meer comfort. Bespaar op energiekosten voor het verwarmen van water door gebruik te maken van de elektrische boilerregeling van SolarEdge: deze schakelt overtollig PV-vermogen rechtstreeks door naar de boiler ten behoeve van warm water voor het hele gezin. Bestuur uw huishoudelijke apparaten op afstand met uw smartphone via ons online monitoring portaal dankzij de smart stekkers en schakelaars van SolarEdge.

SOLAREDGE STOREDGE

Het StorEdge™-systeem is ontwikkeld om uw eigen verbruik van zonne-energie te maximaliseren en energie-onafhankelijk te worden. Ongebruikte zonne-energie wordt direct opgeslagen in compatibele DC-thuisaccu’s van LG Chem om uw energie-onafhankelijkheid te vergroten. StorEdge is een DC-gekoppeld systeem voor opslagmanagement dat een hoger rendement heeft dan AC-gekoppelde systemen.

DATASHEETS, BROCHURES, CERTIFICATEN & MEER

OVER DE LEVERANCIER

SolarEdge biedt omvormer oplossingen voor zonnepanelen op basis van power optimizers. Dit houdt in dat elk zonnepaneel een eigen regelunit krijgt, een zogenaamde optimizer, waardoor onder elke omstandigheid de hoogste energie opbrengst mogelijk wordt door paneel optimalisatie. Hierdoor hebben factoren zoals mismatch door schaduwwerking, producttoleranties, ongelijkmatige veroudering of vervuiling die de energie opbrengsten van een bepaald paneel beïnvloeden, geen negatieve invloed op andere panelen die in dezelfde string zijn aangesloten. Ook is het mogelijk om panelen onder verschillende hellingshoeken en oriëntaties op het dak te plaatsen en daarmee het dak volledig te benutten

Gericht op een groot aantal segmenten van de zonne-energiemarkt, van woonhuizen, appartementen tot bedrijfspanden en grootschalige zonne-energieprojecten omvat de DC-geoptimaliseerde omvormeroplossing van SolarEdge PV-omvormers, power optimizers en cloudgebaseerde monitoring.

In Nederland heeft SolarEdge een kantoor in Vianen waar de verkoop-, marketing- en service activiteiten gecoördineerd worden. De missie van SolarEdge is om dé toonaangevende leverancier van omvormer-oplossingen in alle PV-marktsegmenten te worden en om de beschikbaarheid van schone, duurzame zonne-energie te vergroten.