OVER SOLAREDGE

SolarEdge is wereldmarktleider op het gebied van smart energy technologie.
Door gebruik te maken van eersteklas technische expertise en een constante focus op innovatie,
creëert SolarEdge smart energy oplossingen ‘that power our lives’.

SolarEdge-monitoring-icon

GEAVANCEERDE MONITORING

SolarEdge-More energy_Icon

MEER ENERGIE

SolarEdge-Safety_Icon

SUPERIEURE VEILIGHEID

SolarEdge-Longer Warranties_Icon

LANGE GARANTIES

DE PV OPLOSSING VAN SOLAREDGE

In een SolarEdge installatie, wordt op elk zonnepaneel een slimme elektronische unit aangesloten: de power optimizer. Power optimizers maximaliseren de productie van zonne-energie van elk paneel afzonderlijk en verminderen daardoor vermogensverliezen. Als een afzonderlijk paneel slecht presteert, heeft dit geen invloed op de prestaties van de andere panelen in die string.

Elk SolarEdge-systeem biedt verder ook geavanceerde monitoring, die de prestaties van elk individueel zonnepaneel volgt en rapporteert, en uitzonderlijke veiligheidsfuncties.

Met het aanbod van geïntegreerde smart energy producten kunt u uw energieproductie en -besparingen nog verder maximaliseren.

DE VOORDELEN VAN SOLAREDGE

 • Biedt superieure bescherming tegen elektrocutie en brandgevaar

 • Kosteneffectieve installatie aangezien power optimizers geen extra communicatie of monitoring hardware nodig hebben.

 • Volledig zicht op de systeemwerking dankzij geïntegreerde monitoring op paneelniveau & probleemoplossing op afstand via makkelijk toegankelijk cloud-gebaseerd monitoring platform.

 • De spanning van het PV-panelenvlak wordt door AC-afschakeling verlaagd naar veilige DC-spanning tijdens installatie, onderhoud, brandbestrijding en andere noodgevallen.

 • Uitstekende betrouwbaarheid met standaard 12 jaar garantie voor de omvormer (uit te breiden naar 20 of 25 jaar) en 25 jaar garantie voor de power optimizers.

SOLAREDGE WIRELESS GATEWAY

BIJ SOLAREDGE KOMT SAFETY FIRST

Met miljoenen installaties wereldwijd, is zonne-energie ontworpen om veilig en betrouwbaar te zijn. Zonder geschikte voorzorgsmaatregelen kan een hoge DC-spanning resulteren in elektrocutie en brandwonden voor die personen. SolarEdge biedt een verhoogde veiligheid met twee ingebouwde functies: SafeDC™ en vlamboogdetectie en -onderbreking.Om de DC-spanning te verlagen naar een veilig niveau, zijn de SolarEdge omvormers zo ontworpen dat ze de veiligheidsmodus automatisch wordt ingeschakeld wanneer AC is uitgeschakeld. Deze ingebouwde SafeDC™ functie zorgt ervoor dat de uitgangsspanning van elke module wordt verminderd tot een aanraakveilige 1V.

 

De voordelen van SafeDC:

 • SafeDC™ staat altijd aan en is geïntegreerd in de technologie.
 • Is er geen communicatie tussen de omvormer en power optimizer, dan bedraagt de standaard uitgangsspanning van elke power optimizer 1V per module.
 • De SolarEdge omvormers zijn ontworpen om vlambogen te detecteren en vervolgens uit te schakelen, conform de UL1699Bstandaard voor vlamboogdetectie.

DATASHEETS, BROCHURES, CERTIFICATEN & MEER

RESIDENTIEEL

SolarEdge_System_Architecture_residential_ROW_nl_0

SLIMME OMVORMERS

Deze 1- en 3-fase omvormers zijn geschikt voor elk type residentieel dak: van kleine dakoppervlaktes met 4 tot 8 panelen, tot grote, krachtige installaties. Omvormers die speciaal ontwikkeld zijn voor thuisaccu-opslag, smart energy en voor het opladen van EV’s zijn ook beschikbaar.

POWER OPTIMIZERS

Alle zonnepanelen op het dak worden voorzien van een power optimizer zodat ze onafhankelijk kunnen presteren. Dit leidt tot meer energieproductie, grotere veiligheid en volledig inzicht in de prestaties van elk paneel.

MONITORING PLATFORM

Het monitoring platform is gemakkelijk toegankelijk via de webbrowser van uw computer en mobiel toestel, en biedt gratis, real-time performance monitoring op paneelniveau en onderhoud op afstand, wat zorgt voor een hogere systeem uptime.

SMART ENERGY

De smart energy producten van SolarEdge gebruiken overtollig PV-vermogen om huishoudelijke apparaten van energie te voorzien en stellen huiseigenaren in staat om het verbruik van zonne-energie te verhogen en de elektriciteitsrekeningen te verlagen; makkelijk op afstand te bedienen via de mobiele monitoring app van SolarEdge.

COMMERCIEEL

DE SOLAREDGE OPLOSSING

 • MPPT (Maximum Power Point Tracking) per paneel: stroom en spanning worden per paneel aangepast.

 • Maximaal vermogen van elk afzonderlijk paneel.

 • 2%-25% meer energieopbrengst van het PV-systeem.

SYSTEEMKOSTEN VERLAGEN

 • Minder strings.

 • Tot 50% verlaging van de systeemkosten.

 • Minder kabels, verdeeldozen, zekeringen etc.

POWER OPTIMIZERS

 • Panelen in beschaduwde oppervlaktes.

 • Panelen met diverse oriëntaties en op verschillende dakhellingen in één enkele string.

 • Strings van ongelijke lengte.

GROTERE VEILIGHEID

 • Geen hoge Vdc tijdens installatie of onderhoud: power optimizers en DC-kabels worden automatisch naar een lagere spanning geschakeld wanneer de omvormer is uitgeschakeld of de netstroom onderbroken.

 • Monitoring op afstand in plaats van probleemvaststelling op gevaarlijke hoogten.

 • De enige omvormer die als een schakelvoorziening is gecertificeerd volgens IEC 60947 en VDE 2100-712.

 • Beter geschikt voor toekomstige verzekeringseisen.

PORTFOLIO

Bij Solarclarity kunt u terecht voor het volledige portfolio van SolarEdge.

STOREDGE™ OPLOSSING

Met de StorEdge DC-gekoppelde opslagoplossing van SolarEdge kunnen huiseigenaren hun eigen energieverbruik maximaliseren en hun energieonafhankelijkheid vergroten. Om het eigen energieverbruik te maximaliseren, wordt ongebruikt PV-vermogen automatisch in een thuisaccu opgeslagen en gebruikt wanneer het nodig is, waardoor de energierekening wordt verlaagd.

De oplossing is gebaseerd op één enkele omvormer voor zowel PV als opslag en is compatibel met de RESU7H en RESU10H thuisaccu’s van LG Chem.

Bestaande SolarEdge systemen kunnen worden opgewaardeerd naar de StorEdge-oplossing.

SOLAREDGE 3-FASE SYNERGIE OMVORMERS

Het uitgebreide aanbod van de SolarEdge 3-fase omvormers met synergie technologie tot 100kW combineert een groot vermogen met een eenvoudige installatie. Het omvormerontwerp is gebaseerd op een basis- en secundaire unit die klein en licht zijn. Ze nemen weinig plek in op de muur en kunnen eenvoudig door één of twee personen gemonteerd worden.

 • Onafhankelijke werking van elke unit zorgt voor een eenvoudige service en hogere uptime.

 • Geen grondoppervlak verlies: muur/rail gemonteerd of horizontaal onder de panelen (10° hoek).

 • Ontwikkeld om onder zware omstandigheden te werken.

 • Inclusief ingebouwde RS485 overspanningsbeveiliging, ontwikkeld om de RS485-unit te beschermen tegen overspanningen.

 • De optionele DC-veiligheidsunit met schakelaar en DC-overspanningsbeveiliging elimineert de noodzaak van externe scheidingsschakelaars.

SOLAREDGE WEBINARS

Kies een webinar en leer in uw eigen tempo vanaf uw kantoor of huis. Bekijk het SolarEdge programma onder de button SolarEdge webinars.

PRODUCTTRAININGEN

Solarclarity organiseert in samenwerking met SolarEdge, op regelmatige basis producttrainingen. U bent van harte uitgenodigd om deze trainingen bij te wonen. Bekijk via onderstaande button het overzicht van de aangeboden producttrainingen en schrijf je in.