SOLAREDGE

SolarEdge is wereldmarktleider op het gebied van smart energy technologie.
Door gebruik te maken van eersteklas technische expertise en een constante focus op innovatie,
creëert SolarEdge smart energy oplossingen ‘that power our lives’.

SolarEdge-monitoring-icon

GEAVANCEERDE MONITORING

SolarEdge-More energy_Icon

MEER ENERGIE

SolarEdge-Safety_Icon

SUPERIEURE VEILIGHEID

SolarEdge-Longer Warranties_Icon

LANGE GARANTIES

DE PV OPLOSSING VAN SOLAREDGE

In een SolarEdge installatie, wordt op elk zonnepaneel een slimme elektronische unit aangesloten: de power optimizer. Power optimizers maximaliseren de productie van zonne-energie van elk paneel afzonderlijk en verminderen daardoor vermogensverliezen. Als een afzonderlijk paneel slecht presteert, heeft dit geen invloed op de prestaties van de andere panelen in die string.

Elk SolarEdge-systeem biedt verder ook geavanceerde monitoring, die de prestaties van elk individueel zonnepaneel volgt en rapporteert, en uitzonderlijke veiligheidsfuncties.

Met het aanbod van geïntegreerde smart energy producten kunt u uw energieproductie en -besparingen nog verder maximaliseren.

DE VOORDELEN VAN SOLAREDGE

 • Biedt superieure bescherming tegen elektrocutie en brandgevaar

 • Kosteneffectieve installatie aangezien power optimizers geen extra communicatie of monitoring hardware nodig hebben.

 • Volledig zicht op de systeemwerking dankzij geïntegreerde monitoring op paneelniveau & probleemoplossing op afstand via makkelijk toegankelijk cloud-gebaseerd monitoring platform.

 • De spanning van het PV-panelenvlak wordt door AC-afschakeling verlaagd naar veilige DC-spanning tijdens installatie, onderhoud, brandbestrijding en andere noodgevallen.

 • Uitstekende betrouwbaarheid met standaard 12 jaar garantie voor de omvormer (uit te breiden naar 20 of 25 jaar) en 25 jaar garantie voor de power optimizers.

DATASHEETS, BROCHURES, CERTIFICATEN & MEER

RESIDENTIEEL

SolarEdge_System_Architecture_residential_ROW_nl_0

SLIMME OMVORMERS

Deze 1- en 3-fase omvormers zijn geschikt voor elk type residentieel dak: van kleine dakoppervlaktes met 4 tot 8 panelen, tot grote, krachtige installaties. Omvormers die speciaal ontwikkeld zijn voor thuisaccu-opslag, smart energy en voor het opladen van EV’s zijn ook beschikbaar.

POWER OPTIMIZERS

Alle zonnepanelen op het dak worden voorzien van een power optimizer zodat ze onafhankelijk kunnen presteren. Dit leidt tot meer energieproductie, grotere veiligheid en volledig inzicht in de prestaties van elk paneel.

MONITORING PLATFORM

Het monitoring platform is gemakkelijk toegankelijk via de webbrowser van uw computer en mobiel toestel, en biedt gratis, real-time performance monitoring op paneelniveau en onderhoud op afstand, wat zorgt voor een hogere systeem uptime.

SMART ENERGY

De smart energy producten van SolarEdge gebruiken overtollig PV-vermogen om huishoudelijke apparaten van energie te voorzien en stellen huiseigenaren in staat om het verbruik van zonne-energie te verhogen en de elektriciteitsrekeningen te verlagen; makkelijk op afstand te bedienen via de mobiele monitoring app van SolarEdge.

COMMERCIEEL

DE SOLAREDGE OPLOSSING

 • MPPT (Maximum Power Point Tracking) per paneel: stroom en spanning worden per paneel aangepast.

 • Maximaal vermogen van elk afzonderlijk paneel.

 • 2%-25% meer energieopbrengst van het PV-systeem.

SYSTEEMKOSTEN VERLAGEN

 • Minder strings.

 • Tot 50% verlaging van de systeemkosten.

 • Minder kabels, verdeeldozen, zekeringen etc.

POWER OPTIMIZERS

 • Panelen in beschaduwde oppervlaktes.

 • Panelen met diverse oriëntaties en op verschillende dakhellingen in één enkele string.

 • Strings van ongelijke lengte.

GROTERE VEILIGHEID

 • Geen hoge Vdc tijdens installatie of onderhoud: power optimizers en DC-kabels worden automatisch naar een lagere spanning geschakeld wanneer de omvormer is uitgeschakeld of de netstroom onderbroken.

 • Monitoring op afstand in plaats van probleemvaststelling op gevaarlijke hoogten.

 • De enige omvormer die als een schakelvoorziening is gecertificeerd volgens IEC 60947 en VDE 2100-712.

 • Beter geschikt voor toekomstige verzekeringseisen.

PORTFOLIO

Bij Solarclarity kunt u terecht voor het volledige portfolio van SolarEdge.

STOREDGE™ OPLOSSING

Met de StorEdge DC-gekoppelde opslagoplossing van SolarEdge kunnen huiseigenaren hun eigen energieverbruik maximaliseren en hun energieonafhankelijkheid vergroten. Om het eigen energieverbruik te maximaliseren, wordt ongebruikt PV-vermogen automatisch in een thuisaccu opgeslagen en gebruikt wanneer het nodig is, waardoor de energierekening wordt verlaagd.

De oplossing is gebaseerd op één enkele omvormer voor zowel PV als opslag en is compatibel met de RESU7H en RESU10H thuisaccu’s van LG Chem.

Bestaande SolarEdge systemen kunnen worden opgewaardeerd naar de StorEdge-oplossing.

ENERGIEMETER

De combinatie van een slimme SolarEdge omvormer met een SolarEdge energiemeter geeft huiseigenaren volledige gegevens over de hoeveelheid energie die door hun PV-systeem wordt geproduceerd en dagelijks in het huishouden wordt verbruikt. Met die exacte informatie over productie en verbruik kunnen huiseigenaren de opgewekte energie slimmer gebruiken én kunnen zij in de toekomst gemakkelijk Smart Energy producten aan hun systeem toevoegen.

Enkele voordelen van een Energiemeter zijn:

 • Zeer nauwkeurige meetwaarden van productie/verbruik

 • Metingen van export en verbruik t.b.v. vermogensbegrenzing

 • Klein en makkelijk te installeren: past in elke elektrische schakel- of meterkast

 • Geschikt voor residentiële, commerciële en utiliteit installaties

 • Met ingebouwde RS485 120Ω afsluitweerstand voor goede lijnkwaliteit en stabiliteit

ONLINE TRAININGEN

Kies een online training en leer in uw eigen tempo vanaf uw kantoor of huis. Log hier in. (Bestaand SolarEdge account voor installateur is vereist.)

PRODUCTTRAININGEN

Solarclarity organiseert in samenwerking met SolarEdge, op regelmatige basis producttrainingen. U bent van harte uitgenodigd om deze trainingen bij te wonen. Bekijk via onderstaande button het overzicht van de aangeboden producttrainingen en schrijf je in.