SOLARCLARITY BV

Internationale technische PV groothandel

Solarclarity is een internationale, snelgroeiende, technische groothandel voor complete zonne-energiesystemen. Vanuit het eigen distributiecentrum in de regio Amsterdam levert Solarclarity zonnepanelen, omvormers, batterijen, energiemanagement- en monitoringssystemen aan opdrachtgevers in Noord-Europa.  

Het doel is het maximaal ontzorgen van klanten door het totale inkoop- en logistiekproces van PV-materialen uit handen te nemen en door een zo compleet mogelijk assortiment, o.a. middels e-commerce, aan te bieden. 

Solarclarity is al jaren een snel groeiende en solide onderneming. In 2013 ontving de onderneming een gouden FD Gazelle en in 2014 is zij genomineerd als National Champion in de European Business Awards.  In 2016, 2017 en 2018 werd het bedrijf tevens onderscheiden met de TOP BRAND PV AWARD van EuPD Research. 

Bij Solarclarity geloven wij dat de transitie naar duurzame energie een urgente noodzaak is, en dat zonne-energie hierbij de gamechanger is die dit mogelijk maakt. Wij zijn dan ook voortdurend op zoek naar nieuwe technologieën en businessmodellen die de decentrale energiewereld van morgen dichterbij brengen.

ENERGY MANAGEMENT EXPERIENCE CENTER (EMEC)

In 2017 hebben wij dan ook, in Weesp, het eerste Energy Management Experience Center van Nederland geopend. 

In het Solarclarity EMEC zijn de eerste componenten van het energiesysteem van het jaar 2050 gekoppeld: zonnepanelen, batterijen, het pand en het netwerk. Er worden systemen ontwikkeld, getest en toegepast die de onmisbare schakel tussen productie en verbruik van elektriciteit kunnen vormen. Load-shifting & peak-shaving door middel van batterijen; vraagsturing van grote verbruikers; handel op de energiemarkten en zelfs peer to peer transacties zijn mogelijk en laten zien hoe zonnestroom nieuwe businessmodellen creëert die de energiemarkt drastisch zullen veranderen. Niet in een verre, maar in een zeer nabije toekomst. 

Om klanten optimaal te kunnen ondersteunen, biedt de Solarclarity Academy verder producttrainingen en opleidingen tot volwaardig Solar Specialist.

MISSIE

SOLAR MADE SIMPLE

Klimaatverandering en wat dat gaat betekenen voor onze kinderen als zij eenmaal volwassen zijn, gaat ons aan het hart. Zij zullen onze generatie ooit gaan vragen: “Wisten jullie van de klimaatverandering en wat hebben jullie daar toen aan gedaan?” Bij Solarclarity hebben we besloten dat we zullen kunnen antwoorden: “Alles wat binnen onze mogelijkheden lag, nu én in de toekomst”.

De zon levert deze mogelijkheden. Zonnestroom is geschikt voor centrale en decentrale opwekking en gebruik, direct of via opslag. Solarclarity vertaalt dat in heldere toepassingen en haalt de knelpunten weg. Zo helpen we duurzame ambities werkelijkheid te maken.

ONZE KERNWAARDEN

MENSELIJKE MAAT

SAMENWERKEN

VOORUITSTREVEND

BIJDRAGEN

MOEDIG

KLANTGERICHT

WIJ ZIJN ACTIEF IN

Europa: Nederland, België, Luxemburg, Ierland, Denemarken & Zweden.

ONS TEAM

Het Solarclarity Team is groeiende naar 100 enthousiaste en toegewijde medewerkers, sterk in hun eigen specialisme.

AWARDS

  • 2019 – EUPD Research Award
  • 2018 – EUPD Research Award
  • 2017 – EUPD Research Award
  • 2016 – EUPD Research Award
  • 2013 – FD Gazelle Award
  • 2013 – Onderneming van NH
  • 2013 – Weesper bedrijf van het jaar
  • 2011 – Graydon