SOLARCLARITY BV

Internationale technische PV groothandel

ENERGY MANAGEMENT EXPERIENCE CENTER (EMEC)

Solarclarity is een internationale technische groothandel gespecialiseerd in hoogwaardige producten voor een zonne-energie systeem. Vanuit ons distributiecentrum nabij Amsterdam beleveren wij professionele installateurs in heel Europa en in het Caribisch gebied met een geselecteerd assortiment zonnepanelen, omvormers, batterijen, energiemanagement systemen, monitoringssystemen en overig toebehoren.

Solarclarity is al jaren een snel groeiende en solide onderneming. In 2013 ontving de onderneming een gouden FD Gazelle en in 2014 is zij genomineerd als National Champion in de European Business Awards.  In 2016 en 2017 werd het bedrijf tevens onderscheiden met de TOP BRAND PV AWARD van EuPD Research.

Het onderscheid maken wij door de klant en zijn installaties centraal te stellen. Onze doelstelling is voor onze klanten het totale inkoop- en toevoerproces van PV materialen uit handen te nemen zodat zij zich kunnen richten op de verkoop en installatie van zonne-energiesystemen in de wereld. Wij geloven in een “partnership met de markt”.

Om onze klanten zo goed mogelijk te ondersteunen hebben wij de SC-academy opgezet. In onze academy bieden wij trainingen aan over onze onze merken en producten maar ook volwaardige opleidingen tot Solar Specialist.

In 2017 hebben wij in Weesp het eerste Energy Management Experience Center van Nederland geopend.

In het Solarclarity EMEC zijn de eerste componenten van het energiesysteem van het jaar 2050 gekoppeld: zonnepanelen, batterijen, het pand en het netwerk. Er worden systemen ontwikkeld, getest en toegepast die de onmisbare schakel tussen productie en verbruik van elektriciteit kunnen vormen. Load-shifting & peak-shaving door middel van batterijen; vraagsturing van grote verbruikers; handel op de energiemarkten en zelfs peer to peer transacties zijn mogelijk en laten zien hoe zonnestroom nieuwe businessmodellen creëert die de energiemarkt drastisch zullen veranderen. Niet in een verre, maar in een zeer nabije toekomst. Benieuwd? Lees er hier meer over.

OORSPRONG

P.J. Desmet

“Klimaatverandering en wat dat gaat betekenen voor mijn twee jonge kinderen als zij eenmaal volwassen zijn, gaat mij aan het hart. Ik stel mij voor dat zij onze generatie ooit gaan vragen: “wisten jullie van de klimaatverandering en wat hebben jullie daar toen aan gedaan? Bij Solarclarity hebben we besloten dat wij in ieder geval zullen kunnen antwoorden dat we gedaan hebben wat binnen onze mogelijkheden lag.

 

Zonnepanelen zijn daarbij het ideale middel. Ze zijn beschikbaar voor iedereen, voor centrale en decentrale energie opwekking én vergeleken met andere energie opwekkers is een zonnestroom systeem relatief eenvoudig te realiseren. Bovendien is alles beschikbaar om een goed werkend en rendabel systeem te realiseren. Hier en nu.

 

Wij zijn er dan ook van overtuigd dat zonnepanelen een belangrijke plaats in de energievoorziening verdienen. Daar willen wij onze bijdrage aan leveren met zonneklaar en vakkundig advies en een sterk product assortiment, dat noemen wij: Solar Made Simple.”

 

Peter J. Desmet (CEO)

WIJ ZIJN ACTIEF IN

Europa: Nederland, België, Luxemburg, Ierland, Denemarken & Zweden.

Caribbean: Jamaica, Dominicaanse Republiek, Curaçao, Aruba, Bonaire, Suriname & Barbados

ONS TEAM

Het Solarclarity Team bestaat uit 44 enthousiaste en toegewijde medewerkers, sterk in hun eigen specialisme.

AWARDS

  • 2017 – EUPD Research Award
  • 2016 – EUPD Research Award
  • 2013 – FD Gazelle Award
  • 2013 – Onderneming van NH
  • 2013 – Weesper bedrijf van het jaar
  • 2011 – Graydon